REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Peste 200 de polițiști vor fi la datorie în minivacanța de Rusalii

Peste 200 de polițiști vor fi la datorie în minivacanța de Rusalii

Victor ROTARU 31 mai 2023 | 13:17 579

Având în vedere perioada minivacanÈ›ei de Rusalii,  Inspectoratul de PoliÈ›ie JudeÈ›ean ConstanÈ›a a dispus măsuri specifice pentru asigurarea unui climat de ordine È™i siguranță publică. PoliÅ£iÅŸtii vor fi prezenÅ£i pe principalele artere rutiere, în localităţile urbane ÅŸi rurale, pe căile de acces către lăcaÈ™urile de cult, precum È™i în staÈ›iunile de pe litoralul Mării Negre, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Peste 200 de politisti vor fi la datorie in minivacanta de Rusalii
    

Astfel, în perioada 1-5 iunie a.c., peste 200 de poliÅ£iÅŸti, în principal din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, InvestigaÅ£ii Criminale, precum È™i luptători din cadrul Serviciului pentru AcÈ›iuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale È™i 10 aparate radar, vor acÅ£iona, zilnic, în judeÈ›ul ConstanÈ›a.
Prioritatea efectivelor Inspectoratului de PoliÈ›ie JudeÈ›ean ConstanÈ›a va fi menÈ›inerea ordinii È™i liniÈ™tii publice.  Astfel, în funcÈ›ie de evoluÈ›ia situaÈ›iei operative, dispozitivele de siguranţă publică vor fi adaptate pe raza localităţilor urbane, rurale È™i în staÈ›iunile de pe litoralul Mării Negre, punându-se accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate.

De asemenea, se va asigura intervenţia operativă la evenimentele sesizate prin SNUAU 112.

Totodată, poliÈ›iÈ™tii rutieri vor fi prezenÈ›i pe principalele artere de circulaÈ›ie, obiectivul acestora fiind fluidizarea traficului ÅŸi prevenirea accidentelor. PoliÈ›iÈ™tii rutieri vor acÈ›iona pentru depistarea conducătorilor care pun în pericol siguranÈ›a traficului, folosind dispozitive care semnalează prezenÈ›a consumului de alcool sau a substanÈ›elor interzise la volan. De asemenea,  aparatele de măsurare a vitezei vor fi folosite la capacitate maximă.

Recomandăm conducătorilor auto să aibă o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaÈ›ie È™i să consulte, în permanent, Centrul Infotrafic al PoliÈ›iei Române.

Pe linie de investigații criminale, se vor desfășura activități pentru diminuarea faptelor cu violență și a infracțiunilor contra patrimoniului.

Pe linie de investigare a criminalităţii economice, se vor efectua verificări la operatorii economici cu privire la proveniența mărfurilor, evidențierea veniturilor rezultate din comercializarea acestora, emiterea bonurilor fiscale, deținerea avizelor și autorizațiilor legale.

Nu în ultimul rând, pe linie de prevenire a criminalității se vor derula activități specifice de prevenire, menite să reducă riscul de victimizare a populaÈ›iei.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016