REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Peste 260 de români și membri ai familiilor acestora au cerut să fie evacuați din Fâșia Gaza

Peste 260 de români și membri ai familiilor acestora au cerut să fie evacuați din Fâșia Gaza

Andreea CONDURACHE 6 noiembrie 2023 | 14:09 415

Peste 260 de cetăţeni români ÅŸi membri de familie din FâÅŸia Gaza „s-au notificat în vederea evacuării”, a declarat luni ministra de Externe, LuminiÈ›a Odobescu. De asemenea, celula de criză a MAE continuă demersurile în vederea evacuării cetăţenilor români.

Peste 260 de romani si membri ai familiilor acestora au cerut sa fie evacuati din Fasia Gazafoto cu rol ilustrativ

„România solicită eliberarea tuturor ostaticilor, fără precondiÅ£ii, inclusiv a celor 6 cetăţeni cu dublă cetăţenie, israeliană ÅŸi română, ostatici în FâÅŸia Gaza. În acelaÅŸi timp, suntem profund îngrijoraÅ£i ÅŸi este de datoria noastră comună să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a proteja vieÅ£ile nevinovate ale civililor, pentru a atenua criza umanitară din Gaza ÅŸi pentru a evita extinderea regională a conflictului”, a declarat LuminiÅ£a Odobescu, în cadrul declaraÅ£iilor comune cu omologul din Azerbaidjan, Jeyhun Bayramov.

Ministrul de Externe a precizat că ÅŸi pe aceste paliere a acÅ£ionat în concertare cu partenerii ţării noastre.

„Sunt în contact permanent cu omologii din regiune ÅŸi cu partenerii internaÅ£ionali ai României. De asemenea, Å£ara noastră a aprobat deja livrarea a 230 de tone de asistenţă umanitară de urgenţă pentru populaÅ£ia civilă din FâÅŸia Gaza”, a spus ea. Odobescu a precizat că, în legătură cu solicitările de evacuare din FâÅŸia Gaza, la acest moment, MAE, prin intermediul Celulei de Criză ÅŸi al misiunilor diplomatice din regiune, este pregătit să acorde sprijinul necesar pentru evacuarea cetăţenilor români ÅŸi a membrilor de familie ai acestora din FâÅŸia Gaza.

„MenÅ£inem totodată dialogul cu autorităţile israeliene ÅŸi egiptene, cu DelegaÅ£ia UE la Cairo ÅŸi cu misiunile diplomatice acreditate la Cairo, care au în continuare cetăţeni în FâÅŸia Gaza, în vederea unei coordonări strânse a demersurilor de evacuare a cetăţenilor noÅŸtri. La acest moment, în sprijinul Ambasadei României la Cairo au fost trimise două echipe din Unitatea de ReacÅ£ie Rapidă a Celulei de criză a MAE. Peste 260 de cetăţeni români ÅŸi membri de familie din FâÅŸia Gaza s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah în vederea evacuării ÅŸi menÅ£inem contactul cu ei. Din păcate, situaÅ£ia din teren nu permite la acest moment evacuarea cetăţenilor străini din Gaza, punctul de frontieră Rafah fiind în continuare blocat. Negocierile pentru deblocare continuă între actorii implicaÅ£i. Celula de Criză MAE continuă demersurile susÅ£inute, pe toate palierele menÅ£ionate, în vederea evacuării cetăţenilor români”, a mai spus LuminiÅ£a Odobescu, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510