REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Peste 6 km de garduri din stuf vor proteja plajele din Mamaia și Constanța! Video

Peste 6 km de garduri din stuf vor proteja plajele din Mamaia și Constanța! Video

Victor ROTARU 28 octombrie 2022 | 00:00 2647

Sectoarele de plajă din stațiunea Mamaia, cât și cele din Constanța, au început să fie pregătite pentru sezonul rece ce urmează să vină. În stațiunea Mamaia se montează de zor garduri din stuf contra vântului pentru a împiedica nisipul să ajungă pe faleză sau pe șosea. Astfel de exemple sunt întâlnite și pe plajele din Statele Unite ale Americii. În ceea ce privește sudul litoralului, directorul ABADL, Hristu Uzun, a declarat, pentru Replica de Constanța, că se vor monta dune care au același rol. Se pare că lucrările vor fi finalizate în luna noiembrie.


La mai bine de o lună după terminarea sezonului estival, a început montarea sistemului de protecție al plajelor. Zonele mai vulnerabile vor beneficia de garduri de stuf, ce au ca scop reducerea eroziunii eoliene a zonei costiere, ce afectează în deosebi plajele din județul Constanța.

Proiectul prevede ca pe raza stațiunii Mamaia și în Constanța, pe plaja, să se monteze 6,5 km de garduri de stuf. Pe lângă cele două zone care vor beneficia de astfel de garduri, se vor mai adăuga și în zona Eforie și Mangalia, dar acolo vor fi dune, cu același rol, acela de a proteja.


Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, Hristu Uzun, director al ABADL, a declarat: „S-a pus în Mamaia 3,5 km de gard, începând de la Malibu. Mai sunt prezente la plaja Modern. Mai trebuie montat încă 2.000 m. În total vor fi 6.500 de metri liniari în Mamaia și Constanța.

În fiecare an se face această treabă. Dacă nu se face, tot nisipul fin ajunge pe alei. Mai avem zona Venus, unde vom face niște diguri din nisip, pentru că nisipul este mai mare acolo și blocăm nisipul fin. Costurile sunt suportate de ADABL. Materialele costă foarte mult. Avem două buldozere în Mamaia, două în Eforie, și două în Mangalia. În Mamaia discuim nisipul, pentru a aranja mai mult plaja. De la an la an refolosim 10-20% din stuful utilizat cu un an în urmă. În jur de 15-20 noiembrie vom termina acest proiect”, a spus acesta.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ne zica papu cati paratzi costa stufu.
2
0
Nu inteleg, care este noutatea ?! De ani de zile, la sfarsitul sezonului estival se monteaza astfel de garduri din stuf, in Mamaia ! Sunt constantean si de pe vremea comunismului se monteaza aceste garduri paranisip, pe timp de iarna. Nu este nimic nou in acesta chestiune !
8
0
si la cogelac ..la hristu
5
0
Ce au patit nemernicii care au distrus perdeaua de gard verde natural ce se afla langa gardul de piatra al soselei de promenada ? Tara de idioti ,condusa bineinteles tot de idioti
17
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436