REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Peste 600 de arbori vor fi plantați în Constanța

Peste 600 de arbori vor fi plantați în Constanța

Valentina CAMARA 23 februarie 2023 | 00:00 1042

Odată cu încălzirea vremii, Primăria Constanța a reluat acțiunile de plantare a pomilor pe aliniamentele stradale unde au fost amenajate casete noi sau au fost refăcute cele vechi.

Peste 600 de arbori vor fi plantati in Constanta

Peste 300 de platani vor fi plantați în această săptămână pe străzile Soveja, Mircea cel Bătrân, Unirii și bulevardele Mamaia, I.C. Brătianu, Aurel Vlaicu. În scurt timp urmează ca alți 300 de arbori din speciile betula, arțar, liquidambar, qurcus rubra și liriodendron să fie livrați către municipalitate și să fie plantați pe străzile adiacente.

Pentru a pregăti acțiunea de plantare, angajații societății care întreține spațiile verzi au săpat gropile, iar zilele acestea au început plantarea, mai ales că temperatura solului a crescut și, conform prognozei meteo, nici nu va scădea sub pragul înghețului în următoarele zile. În acest sezon de plantare, Primăria Constanța este pregătită să planteze peste 1.000 de arbori ornamentali.

Toate exemplarele de plante sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, rezistente la condițiile specifice de climă şi sol. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ATENTIE, domnilor în pixul cărora stau plantările, pentru arborii plantați care se usucă în fiecare an răspunde cineva? V-ați pus problema că într-o zi veți fi luați la întrebări? Nu mai plantați arborii între borduri, rădăcinile nu au unde să se dezvolte. Nu mai aruncați vina pe țigani, ei iau arborii după ce se usucă, vina este a voastră că plantați fără cap.
0
0
traiasca primarul si apropiatii sai!
0
0
Si 4 milioane de borduri smart....
1
0
Acum înțeleg de ce solicitari( cereri) ale constănțenilor formulate din luna Noiembrie 2022, nu sant rezolvate! Primăria plantează pomi!!!! Poate se respecta termenul de30 zile pentru soluționare!!! Pentru ca sant ,, foarte harnici” și cu IQ mai mic decât 1, considera ca o petiție trebuie sa lâncezească 30/ birou /persoana din Primarie!!!!!!!!! Incompetenților, pentru voi este necesar sa fie inventate niște superlative ,pentru : nesimțiți, indolenți, retardați.
3
0
600 de arbori taie polaris intr.o saptamina!arbori de 25-50 de ani,in locul carora planteaza niste nuiele pe care le rup ttiganii sau care se usuca. noi raminem cu praful,mizeria,bolile pulmonare,galagia si ttigania!la fel in mangalia si pe tot litoralul! se exclud eforiile,unde cipanzeilor lemplace mmirlania!
6
0
Ca se planteaza este foarte bine , problema este ca locul /groapa unde se planteaza de obicei nu intereseaza . Adica spatiile unde sunt gropi , marea lor majoritate sunt din piatra sau bucati de asfalt , pomul se pune acolo cu o plasa in care este ceva pamant si apoi peste un an se usuca , neavand unde sa -si intinda radacinile. S-a intamplat asta pe Traian , puteti verifica , dupa 2 anu s-au pus alti copaci. Pe Blvd 1Mai , in noul proiect de reabilitare nu este in plan sa plantati nimic ??
5
1
sa vedem la anu cati raman
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016