REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Petre Daea contrazice Apele Române: 'Planta nu poate trăi fără apă'

Petre Daea contrazice Apele Române: 'Planta nu poate trăi fără apă'

Replica API 6 iulie 2022 | 00:00 1504

Ministrul propus de PSD la Agricultură, Petre Daea, le-a cerut legumicultorilor să folosească toată apa de care dispun pentru a-și uda culturile, în contradicție cu Apele Române care au spus că nu recomandă în acestă perioadă de secetă udatul grădinilor.

Întrebat miercuri, după ședința PSD în care a fost votat pentru portofoliul Agriculturii, dacă le cere și el agriculturilor să nu ude grădinile, Petre Daea a răspuns: „Eu asta nu fac. Planta nu poate trai fara apa. Nu-si permite niciun legumicultor sa planteze o leguma undeva fara sa aiba sursa de apa. Cu hrana nu-i de joaca, hrana trebuie asigurata. Le transmit fermierilor sa isi foloseasca resursele de care beneficiaza in zona respectiva”.

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) a avertizat marţi că, în această perioadă, este nevoie ca rezervele de apă să fie folosite raţional pentru toate folosinţele, precizând, totodată, că nu recomandă udatul grădinilor şi umplerea unor bazine sau piscine.

"Este extrem de important ca populaţia să înţeleagă faptul că sistemele de alimentare cu apă potabilă au fost dimensionate fără folosinţă de irigaţii şi nu recomandăm în această perioadă udatul grădinilor şi umplerea unor bazine/piscine", au susţinut reprezentanţii ANAR. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu respect de la Mamaia domnule Daia
0
0
Papagalul asta vine de pe la Nastase,mare protector si a lui Dragnea cu porci.La final omul e tot un Hot politic cu origina comunista.
0
0
Gigi gandire de comunist
0
0
fara peste ! vor murii de foame ca si pescarii!
0
1
Prietene :Gigi!! Shut Up ca Numai prostii vorbesti in capul ala al tau sec!! Si lasa-l in pace pe Dnul Ministru apei Petre Daea
1
0
dragilor.omul acesta va vorbeste simplu ,agricultura fara apa nu merge,e greu de priceput,...faceti-va treaba derbedeilor,asta cere omul asta ,simplu,plantele,legumele,nu traiesc fara apa,...e complicat?...
0
0
Maestre. Daea nu mergea agricultura bine, pentru ca lipsea geniul tau.
0
0
sempare ca omul poate trai in prostie toata viata,uite la daeea.de aia esti fraier incultule necioplit!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510