REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Petre Stancă, fostul lider al PSD Constanța din epoca de mult apusă, are magnet la contractele cu statul

Petre Stancă, fostul lider al PSD Constanța din epoca de mult apusă, are magnet la contractele cu statul

Victor ROTARU, Mirela PASCAL 27 aprilie 2023 | 00:00 4473

Dispărut de mai multă vreme din peisajul politic, Petre Stancă, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean și fostul lider PSD Constanța, s-a apucat să facă afaceri cu statul. Prin firma SC Comtours SRL, a reușit să câștige două licitații lansate de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, din Constanța, umplându-și buzunarele cu peste 12 mii de euro.

Petre Stanca, fostul lider al PSD Constanta din epoca de mult apusa, are magnet la contractele cu statulPetre Stancă

Fostul șef al PSD Constanța a dispărut de ceva din viața politică, axându-se mai mult pe afacerile pe care le are. Petre Stancă, carea  fost și vicepreședinte al Consiliului Județean, prin firma sa SC Comtours SRL, a reușit să câștige două licitații organizate de către Muzeul de Istorie Națională și Arheologică Constanța. Una dintre licitații prevede servicii de catering, muzeul oferind o sumă de 16.952 de lei, iar cea de-a doua licitație prevede servicii de cazare, motiv pentru care muzeul cam sparge pușculița, oferind 44.735 de lei.  

Petre Stanca, fostul lider al PSD Constanta din epoca de mult apusa, are magnet la contractele cu statulMuzeul de Istorie Națională și Arheologică Constanța

Cu ce scop afacerea? În perioada 7-12 aprilie 2023, Muzeul de Istorie a organizat o Tabără arheologică, în cadrul Proiectului de cooperare transfrontalieră „O uniune transfrontalieră în umbra istoriei, proiect finanțat prin programul INTERREG V A România – Bulgaria. Valoarea totală a proiectului este de 3.202.768 euro, din care 2.722.353 euro contribuția Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. În prima zi a taberei, au fost vizitate obiective de interes istoric și arheologic din orașul Hârșova, respectiv un tur ghidat al orașului, vizitarea obiectivelor de cult din oraș (biserica ortodoxă și geamia musulmană), dar și a obiectivelor naturale din zonă.

În următoarele două zile, activitatea a fost concentrată în municipiul Constanța. Au fost efectuate vizite ghidate în expoziția de bază a MINAC, dar și în zona istorică a orașului Constanța. În cadrul Laboratorului de Restaurare-Conservare, elevii au putut participa atât la activități practice de identificare, spălare și conservare a ceramicii găsite în săpăturile arheologice, cât și la operațiuni de confecționare a suvenirurilor proprii ale muzeului (preparare material, turnare, finisare etc.).
 
Petre Stanca, fostul lider al PSD Constanta din epoca de mult apusa, are magnet la contractele cu statul
Ziua a patra a fost dedicată vizitării obiectivelor istorico-arheologice aflate pe teritoriul localității Adamclisi: cetatea Tropaeum Traiani, monumentul triumfal și muzeul de sit din localitate.
În ziua a cincea au fost vizitate cetatea Capidava și Muzeul de Artă „Dinu și Sevasta Vintilă” din localitatea Topalu. Lecțiile ghidate au fost completate cu materiale vizuale de prezentare a unor obiective de pe limesul dunărean (ex. Sacidava), pentru a fi oferite astfel informații integrate. Ultima zi a taberei s-a desfășurat acolo unde a și început, în Hârșova. Au fost efectuate tururi ghidate ale cetății Carsium și muzeului de istorie din localitate.
Petre Stanca, fostul lider al PSD Constanta din epoca de mult apusa, are magnet la contractele cu statul

Stancă a asigurat masa și cazarea elevilor

 
Firma lui Petre Stancă a asigurat cazarea și masa copiilor implicați în proiectul de mai sus.  Firma fostului vicepreședinte al Consiliului Județean din Constanța, SC Comtours SRL, în baza căreia funcționează hotelul Maria din zona gării Constanța, a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri în valoare de 4.184.402 de lei, un profit de 1.159.579 de lei, dar și datorii de 115.638 de lei.  

Petre Stancă, unul din greii PSD din epoca Mazăre-Constantinescu

Petre Stancă a fost unul ”expulzat” de Radu Mazăre din PSD, ulterior fiind înlocuit la Consiliul Județean cu Cristian Darie. Dezamăgit de întorsătura lucrurilor, Stancă a ieșit de pe scena politică și s-a dedicat familiei și afacerii. Și-a văzut de hotelul pe care-l deține în zona Gării, Maria, care funcționează pe societatea Comturs SRL, fiind unic asociat.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
RESPECT
2
1
Mue USR
1
2
Sa ii sugeti gaozul domnului din articol.
2
3
Asta-i Hoz de Hoz al Constantei.
6
1
Comuniștii si securistii au jupuit tara asta de trei decenii încoace. Noi prostimea ne scarpinam in cap, ne miram, injuram si atat, pentru ca suntem lasi.
11
2
Popor de idioti care ati iesit sa sustineti lovitura de stat din 89'. ..!..
11
3
Jigodia asta trebuie sa putrezeasca in inchisoare!
9
4
Revoluția furată toți foști securiști și comuniști băgați în afaceri cu statul Fostii securiști și comuniști numai trebuiau să aibă funcții de conducere și după 90 Azi tara e furată Tinerii sânt fara viitor
24
1
importat personaj, dar mai bine ar sta acasa cu nepotii daca are? e plina cta de alde , sifoane
11
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166