REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Petrică Buduru, fostul președinte al Farului Constanța, s-a reprofilat pe... produse petroliere!

Petrică Buduru, fostul președinte al Farului Constanța, s-a reprofilat pe... produse petroliere!

Andreea VREJOIU 26 aprilie 2023 | 00:00 5763

Petrică Buduru, fost fotbalist și președinte al echipelor de fotbal Farul Constanța și Astra Giurgiu, alături de asociatul său, Hanganu Ciprian, fost consilier local PNL în Ovidiu, investitori în Portul Constanța. Societatea în care cei doi afaceriști sunt asociați, fiind vorba despre JT Oil Terminal Constanța SRL, intenționează să construiască un terminal de produse petroliere în incinta Portului Constanța, în Dana 97. În acest sens, societatea a lansat o procedură de licitație în vederea contractării unei societăți care să se ocupe de lucrările de inginerie și de construcții. Valoarea contractului pus la bătaie are o valoare de aproximativ 95 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro.Petrica Buduru, fostul presedinte al Farului Constanta, s-a reprofilat pe... produse petroliere! Petrică Buduru

Societatea fostului fotbalist intenționează dezvoltarea unui terminal de produse petroliere, construit după standardele actuale, moderne și inovative, utilizând unele dintre cele mai performante echipamente din România și din țările apropiate, care permit descărcarea, încărcarea, păstrarea și transbordarea produselor din petrol ușor și greu. Terminalul de produse petroliere va utiliza amplasamentul parcelei 51 și infrastructura existentă în zona fluvio-maritimă a portului Constanța, respectiv dana 97 ce fac obiectul contractului de închiriere nr. CNAPM - 07399 -IDP.

Perioada de implementare a proiectului este 60 de luni și are o valoare estimată de 95.805.774,24 de lei, fără TVA, adică aproximativ 20.000.000 de euro, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Durata contractului este de 60 de luni, după cum urmează: 1 lună pentru elaborarea proiectului de execuție, 5 luni execuția lucrărilor în infrastructură, dar nu mai târziu de 30.11.2023, 18 luni execuție lucrări suprastructură și 36 de luni perioada garanței.

Petrica Buduru, fostul presedinte al Farului Constanta, s-a reprofilat pe... produse petroliere!

Detalii din proiect

Platforma portuară va avea o suprafață totală de de 11.241 mp, care va include: fundațiile pentru cele 6 rezervoare cu capac de 5000 t diesel sau biodiesel și 2 rezervoare de 750 t biodiesel, stație de încărcare/descărcare auto: amplasată în partea de Vest a terminalului, pe platforma betonată de la intrarea acestuia cu acces din drumul portului. Rampa auto este prevazută cu 2 posturi de încărcare /descărcare a autocisternelor; stație de încărcare/descărcare CF: amplasată în partea de sud a terminalului paralela cu latura lungă a acestuia. Rampa are în componență 2 linii CF cu capacitate de garare a cîte 8 vagoane pe linie. Cele 2 linii CF sunt amplasate pe o platformă betonată și pe chituci care înlocuiesc traversele.; dana maritimă: este amplasată în partea de est a terminalului și este destinată racordării la acesta a vapoarelor; sta’ia de producere a spumei chimice, sistemele de conducte de spumogen către toate ariile,  sistemul de conducte de apă de răcire către toate ariile, rezervorul de spumogen cu capacitate de 30m3 , sistemele de dozare a spumogenului (mixerele apă-spumogen și pompele de dozaj), pompele 800-P1, grupul electrogen, rezervorul de apă, difuzoarele de spumă de pe rezervoare.

Petrica Buduru, fostul presedinte al Farului Constanta, s-a reprofilat pe... produse petroliere!

La începutul anului 2022, o altă firmă a afaceristului, fiind vorba despre Astra Oil Prod SRL, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului un raport privind impactul pe care lucrările le-ar avea asupra mediului întocmit în vederea obținerii acordului de mediu pentru proiectul ,,Terminal produse petroliere”.

Petrica Buduru, fostul presedinte al Farului Constanta, s-a reprofilat pe... produse petroliere!

Fără profit și cifră de afaceri... în 2022

Înființată în 2010, societatea JT Oil Terminal Constanța SRL a raportat în anul 2022 o cifră de afaceri de 0 lei, fără profit, datorii de 2,2 milioane de lei, dar și 4 angajați. Asociați în firmă îi regăsim pe Hanganu Ciprian (50%) și Buduru Petrică (50%), care este și administrator.
Buduru Petrică este fost fotbalist și președinte al echipelor de fotbal Farul Constanța și Astra Giurgiu, iar Hanganu Ciprian este fost consilier local PNL în Ovidiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar cum au accesat finanțarea prin POIM? Zero cifra de afaceri și sunt eligibili pentru fonduri din POIM? Este imposibil! De ce nu investește Oil Terminal???? De ce??? Mai ales cu fonduri europene.
0
0
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
3
0
Alti petrolisti romani, alti tepari.
1
0
Nu va intrabati cum a ajuns in conducerea Oil Terminal militianul infracor Nicolaia Emilian ,fost comandant la Cernavoda,fost sef la pescarie si acvariu Cernavoda
5
0
Nu stiu cum s-au incurcat Buduru si Hanganu cu animalul ala de Tucan, nu cred ca rezista mult asocierea asta!
3
0
Articolul începe și se termină cu aceleași informații. Sunteți plătiți la caracter?
3
0
si marfa scoasa din rafinarie cu acte duble indica o retea de militieni la furat.
5
0
Te doare capul ce afaceristi de 2 bani avem! Ce stiu acesti ageamii despre petrol si chimie!? Ce faceau acesti nimnea inainte de '89 !? Incredibil cat de mult am decazut! Fotbalisti , fara habar de carte , azi - sunt mari afaceristi! Sau de fapt sunt niste paravane!?
13
1
Un nesătul și jumăt**e!
8
2
Pe langa faptul ca sigur firma ii apartine lui Jean Tucan,eu sunt curios cum vor construi acolo cand dana 97 este cunoscuta drept terminalul de barje,locul unde acosteaza toate barje care sosesc in portul Constanta,pana in momentul cand sunt chemate la descarcare de fiecare operator portuar in parte…
11
2
Firma aparține 100% lu Tucan
10
3
Sunteți p***t informati
9
3

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677