REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Phoenix renaște cu ajutorul lui Marcel Iureș! Actorul înregistrează cu Nicu Covaci & Co. o nouă melodie a trupei

Phoenix renaște cu ajutorul lui Marcel Iureș! Actorul înregistrează cu Nicu Covaci & Co. o nouă melodie a trupei

Replica API 23 martie 2019 | 00:00 484

Marcel Iureș și Nicu Covaci, două dintre valorile noastre culturale, pregătesc o colaborare inedită. Marele actor a intrat marți în studioul de înregistrări alături de trupa stindard a rockului românesc.

Pe modelul colaborării lui Ion Caramitru cu Loredana pentru ”Bună seara, iubito”, în 1987, și a lui Victor Rebengiuc cu Taxi pentru piesa ”Ca ei”, care urmează a fi lansată anul acesta, Marcel Iureș își va împrumuta vocea uneia dintre cele mai vechi și mai iubite trupe de la noi, Phoenix, pentru o melodie care, speră ambele părți, va deveni repede hit.

Vocea inconfundabilă a marelui actor va fi partea recitativă a melodiei create de Nicu Covaci și trupa lui, melodie pe care, într-un fel, liderul Phoenix și-o face cadou la aniversarea a 72 de ani (pe care-i împlinește pe 19 aprilie). ”Mă bucur că ne-am cunoscut personal, e drept, cam târziu, dar avem timp să recuperăm”, ne-a spus Nicu Covaci despre întâlnirea cu artistul român care ne-a făcut mândri jucând în mari producții hollywoodiene, ca ”Războiul lui Tom Hart” (cu Bruce Willis), ”Misiune: Imposibilă” (cu Tom Cruise), ”Interviu cu un vampir” (alături de Brad Pitt) ori ”Pacificatorul” (cu George Clooney și Nicole Kidman).

În vârstă de 67 de ani, Marcel Iureș este un iubitor al muzicii românești de calitate, al genului lăutăresc și popular de altădată, în special al naistului Fănică Luca, dar nu în ultimul rând al rockului, muzica legendei Phoenix fiindu-i cunoscută din perioada de aur a formației, a cărei longevitate se întinde pe mai mult de 55 de ani.

În urmă cu 15 ani, Marcel Iureș și-a pus amprenta asupra unei balade lansate de trupa Holograf, ”Fără ea”, însă, ulterior, părțile au ajuns la tribunal, actorul fiind nemulțumit de remunerația primită în raport cu succesul melodiei.

libertatea.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016