REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.2° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
24.2° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Pierderea poftei de mâncare? Ce probleme medicale ascunde

Pierderea poftei de mâncare? Ce probleme medicale ascunde

A.F. 20 noiembrie 2023 | 00:00 298

Apetitul pierdut poate să determine o multitudine de alte reacții în corp, iar acest semnal este unul dăunător pentru om că întreg. A nu putea să mănânci este un semn de dezechilibru interior grav. De aceea este bine să fie studiate posibilele cauze medicale care duc la pierderea apetitului. Iată care sunt cauzele care pot duce la pierderea apetitului!

Pierderea poftei de mancare? Ce probleme medicale ascunde

1. Efectele adverse ale anumitor medicamente

Atunci când cineva ia medicamente pentru diverse afecțiuni, șansele să simtă neplăceri, mai ales în zona stomacului, sunt mari. Se poate observă asta mai ales în cazul medicamentelor anti-durere, în cazul antibioticelor sau a medicamentelor pentru presiunea sangvină, potrivit acasă.ro.

2. Răceală și gripă

Răcelile sau gripele, precum și alte infecții, boli respiratorii, bacteriene, problemele gastrointestinale sau otrăvirea cu anumite substanțe, pot să lase organismul cu o sensibilitate în ceea ce privește mâncarea.

3. Problemele cu tiroidă

Ambele variante de probleme cu tiroidă pot să cauzeze un dezechilibru hormonal care să aibă direcția pierderii apetitului. De aceea este bine să faceți analizele hormonale atunci când medicul indică acest lucru.

4. Sarcina

Multe femei experimentează stări de greață și lipsa de apetit în primul trimestru de sarcina și nici nu știu de unde este această stare dacă încă nu au descoperit că sunt însărcinate.

5. Stresul

Orice problema ce este legată de stres, precum moartea cuiva drag, discuțiile la serviciu sau alte situații neplăcute, pot cauza lipsa apetitului.

6. Depresia

Depresia are multe forme de prezentare, precum depresia post-partum, cea legată de schimbarea anotimpului sau cea ce are legătură cu modul în care este viață percepută. Toate includ și probleme legate de apetit.

7. Demență

Cei care au demență pot adeseori uită să cumpere sau să prepare mâncare.

8. Deshidratarea

Atunci când un om se deshidratează își micșorează volumul și nu mai simte la fel senzația de foame. De aceea este bine să stăm hidratați și să nu avem dezechilibre în ceea ce privește apetitul.

9. Problemele digestive

Sindromul colonului iritabil, ulcerul sau gastrită, precum și alte boli asemănătoare de stomac, pot avea consecințe grave asupra apetitului. Când cineva mănâncă și simte neplăceri de tipul durerii sau diareei ori constipației, preferă în timp să nu mai mănânce. Astfel că problemele se perpetuează și apar complicații.

10. Refluxul gastric

Refluxul gastric este o boală care poate să ducă la pierderea apetitului. De aceea este recomandat să se verifice imediat cu un doctor opțiunile de tratare. Ceea ce se simte neplăcut este chiar imposibilitatea de a rămâne mâncarea perfect în stomac. Și gâtul are arsurile specifice acelor sucuri gastrice.

11. Cancerul

Cancerul este boală răspândită cel mai mult în zilele noastre, cu grave efecte asupra organismului. Cancerele care includ cel mai mult lipsa apetitului sunt cele ovariene, de stomac, de colon sau rect, pancreatic sau vezica. Există variante prin care apetitul poate să crească, dacă este investigat de doctor imediat. De aceea comunicarea cu medicul este importantă, iar el va recomandă tot ceea ce este necesar pentru că omul să aibă cele mai mari șanse de vindecare, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513