REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Piloții Tarom ar fi ajuns la o înțelegere cu conducerea

Piloții Tarom ar fi ajuns la o înțelegere cu conducerea

Victor ROTARU 9 iulie 2024 | 09:15 549

Trei curse Tarom au fost anulate din nou în această dimineață. Doar ieri peste 10.000 de oameni au aflat că zborurile lor sunt anulate cu numai câteva zeci de minute înainte de decolare.

Pilotii Tarom ar fi ajuns la o intelegere cu conducerea

S-a ajuns în această situație după ce 30 de piloți și copiloți s-au declarat inapți din punct de vedere medical pentru a zbura. De fapt, aceasta a fost o formă mascată de protest, pentru a cere salarii mai mari.

În această dimineață însă, alte trei curse Tarom au fost anulate. Acestea trebuiau să ajungă pe aeroportul Otopeni, în jurul orei 6:30, din Iași, Suceava și Baia Mare.

În rest, traficul aeronavelor Tarom pare că a revenit la normal. Asta după ce seara trecută li s-a propus piloților o creștere a salariului de 500 € net și echipamente noi.

Piloții ar fi refuzat însă această propunere, în condițiile în care își doresc o creștere a salariului de minimum 1500 €.

Protestul de la Tarom a pus în încurcătură și delegația României, care urma să participe la summitul NATO, și care a plecat într-un final cu o aeronavă militară. Este vorba despre Ministrul Apărării și generalii armatei care riscau să piardă legătura către Washington.

Salariul de bază al unui pilot fără diurnă este același cu al unui membru din Consiliul de Administrație al companiei Tarom. Doar că membrii CA merg o singură dată la ședință pe lună, în timp ce compania este în prăpastie de ani de zile.

Potrivit ministrul lui Sorin Grindeanu, veniturile unui pilot, cu toate sporurile incluse, pot ajunge până la 6500 € net.

”Domnul ministru este, din păcate, greșit informat. Am auzit de la dumnealui că un pilot ajunge până la 6500 €, care este cu vreo 2000 € peste ceea ce câștigă pilotul. Se dorește a se ajunge la 6500 €”, explicat Cezar Osiceanu, pilot Tarom.

Acesta a explicat că piloții vor renunța la protest în cazul în care primesc salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

Tarom a înregistrat pierderi de aproximativ 2,5 milioane € pe perioada protestului, potrivit unui comunicat al sindicatului piloților de linie din România.

Update:

După o ședință care a durat mai bine de cinci ore, între piloții Tarom și membrii Consiliului de Administrație, se pare că s-a ajuns la o înțelegere. În urma negocierilor de noaptea trecută, piloții ar fi acceptat propunerea potrivit căreia se va acorda o mărire de 1.500 de euro în etape, și imediat mărirea diurnei externe la 240 euro pentru pilotul comandant si 200 euro pentru copilot.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cele ai bune medicamente sint banii Pilotii ne-au convins Dupa ce au primit mariri de salarii nu-i mai doare nimic si s-au intors la munca
2
1
A aparut un bou la tv care cica e lider de sindicat si zice ca saracii piloti care s-au imbolnavit subit au salarii mici .In minrea lui boul asta crede ca o companie falimentara de stat se compara cu lufthansa .Mars la munca sau afara ca mancati si banii de la buget degeaba
4
1
Falimentul vine dela taietorii de frunza din cadrul companiei !Cine analizeaza organigrama cu simt de raspundere ?Bineinteles daca ii este permisa analiza de catre grangurii zambitori ai Ministerului.....
4
1
Cand tarom o sa fie pe profit poate sa ceara bani dar cand esti companie falimentara de stat care mananci anual bani de la buget trebuie inchisa.Adica li se maresc salariile din banii de la buget numai in tari bananiere de lumea a 3 a ca ro se intampla asa ceva.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510