REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost împușcat mortal în Spania

Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost împușcat mortal în Spania

A.F. 20 februarie 2024 | 00:00 335

Maxim Kuzminov, pilotul rus care a dezertat în Ucraina, în luna august 2023, cu tot cu elicopterul său de luptă Mi-8, a fost împușcat mortal în orașul La Villajoyosa din Spania, relatează Il Corrispondente, care citează presa spaniolă. 

Pilotul rus care a dezertat in Ucraina cu tot cu elicopterul sau a fost impuscat mortal in SpaniaMaxim Kuzminov

Kuzminov a fost trimis în Ucraina în octombrie 2022 pentru a-și îndeplini sarcinile care i-au fost atribuite în cadrul a ceea ce s-a numit „Operațiunea militară specială”. El a servit între Mariupol și Berdiansk, pilotând un elicopter de transport Mi-8 cu un echipaj de trei persoane.

În aceea perioadă, serviciile de informații militare ucrainene promiteau piloților ruși care dezertau 500.000 de dolari, o nouă identitate și o viață strălucitoare în Europa. Într-un interviu pentru Serviciul de informaţii al armatei ucrainene (GUR), el a povestit și-a construit planul și cum l-a dus la final. 

„Am contactat serviciile de informații ucrainene, le-am explicat situația mea, după care ei mi-au oferit această posibilitate: 'Vino, îți garantăm siguranța, îți garantăm noi documente, îți garantăm o compensație financiară'”.

Pilotul rus afirma că a pus la punct ulterior celelalte detalii împreună cu agenții de informații ucraineni, inclusiv un traseu de zbor. 

Pe 9 august 2023, după ce a decolat de pe aeroportul din Kursk cu destinația regiunea Harkov, la aproximativ 20 de kilometri de graniță, a zburat la o altitudine extrem de joasă, de 5-10 metri, după care a aterizat pe un aerodrom din Ucraina.

Ceilalți doi membri ai echipajului, care nu cunoșteau planurile pilotului, au încercat să-l oprească, dar au fost împușcați chiar de Kuzminov.

Asasinarea lui Maxim Kuzminov

Pe 13 februarie, în orașul La Villajoyosa, din Alicante, Kuzminov a fost împușcat de 12 ori și apoi călcat cu mașina.

Presa spaniolă a relatat ulterior că în posesia lui Kuzminov au fost găsiți 100.000 de euro, iar autoritățile susțin că ar fi vorba despre o reglare de conturi între bande.  

Identitatea victimei a fost confirmată de un oficial al Gărzii Civile spaniole care investighează cazul, citat de Il Corrispondente, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677