REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Pintea, despre „pacientul acoperit“: Este parte a strategiei anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o aplice

Pintea, despre „pacientul acoperit“: Este parte a strategiei anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o aplice

Replica API 17 iulie 2019 | 00:23 597

Sorina Pintea

Ideea trimiterii unui ''pacient acoperit'' în spitale este de fapt o parte a strategiei anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o aplice până în 2020, a precizat, marţi, ministrul Sorina Pintea.

"Nu este o idee a mea, este o parte a strategiei pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o implementeze până în 2020 - povestea cu pacientul misterios. Deja am început să facem aceste verificări şi am câteva exemple negative, şi nu mă refer doar la medici", a declarat Sorina Pintea într-o intervenţie telefonică la România TV.

Ea a dat exemplul unei persoane care a mers la un spital pentru a face consultaţiile obligatorii pentru şcoala de şoferi şi căreia i s-a cerut tariful legal, plus o sumă "pentru celeritate" de către un personal auxiliar.

Trimiterea ''pacienţilor sub acoperire'' în spitale a început de trei săptămâni, a spus Sorina Pintea, până acum având loc cinci astfel de acţiuni.

"În acest moment, o persoană a părăsit spitalul. (...) Este o parte a strategiei anticorupţie pe care trebuie să o aplicăm, iar în momentul în care gradul de satisfacţie al pacientului scade, până la urmă trebuie să luăm cu toţii nişte măsuri şi trebuie să ne ridicăm şi noi semne de întrebare. (...) Pentru unii care nu respectă nişte reguli nu trebuie să sufere toţi care lucrează în sistemul medical. Până la urmă trebuie să învăţăm că există nişte reguli şi trebuie să le respectăm", a menţionat ministrul Sănătăţii, care a precizat că se referă doar la cei care condiţionează actul medical. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa sa scapam si de medicii pe carei mai avem
0
0
de obicei pacientul roman este acoperit cu pamant la final pana atunci are de tras de pe urma sistemului birjarit de pintea haiducul de muiere care actioneaza ca toti cei afoni in meserie dar cu pretentii,adica actioneaza precum ciurdarul pocnind din bici pe spinarea vacilor din subordine
3
0
Se vor gasi metode ca pacientul sa fie constrans sa dea spaga.... Nu va faceti griji...De exemplu nu se conditioneaza actul medical de spaga dar se accepta "recunostinta" pacientului. In baza "recunostintei" de exemplu dam retete, tratamente , un dispozitiv mai greu de gasit dupa o operatie sau internare etc... Inventivitatea e mare. In rest , coruptia sub orice forma ar trebui sa duca la puscarie indiferent de numele vreunui profesor sau "geniu" in domeniu.
4
0
Adina Florea este turbata. Sectia Speciala i-a deschis un nou dosar penal lui Kovesi. Vor cu orice pret sa-i blocheze numirea la sefia Parchetului European
4
2
Cit de curind o sa legifereze bacsisul, spaga si abrogarea codului penal. Traiasca psd...
6
0
Tocmai pentru ca directori stiu dar nu fac nimic inpotriva colegilor spagari solutia este buna nu riscanta pentru ca un conducator de unitate de stat nu este patron ci angajat si cel care da banul are tot dreptul sa controleze si 2 pentru medici si personalul medical corect nu este nici o decizie umilitoare.
5
0
Aceasta initiativa poate bine intentionata este riscanta si cu doua taisuri. Daca medicul cere pseudo-pacientului bani deja exista fapta penala pentru ca legiuitorul a prevazut si pretinderea ca sanctiune penala. Si doi conducatorii institutiilor sunt obligati sa sesizeze faptele penale despre care au cunostinta. Solutia este curajoasa si buna dar in nici o situatie scenariul in astfel de actiuni nu poate continua doar cu o sanctiune administrativa.
6
0
Bine faceti, v-ati gandit cam tarziu. Infiltrati-va si oferiti spaga doctorului, sa vedeti o primeste sau nu. Fara spaga se uita cineva la pacient ?
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510