REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Pintea: Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile

Pintea: Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile

Replica API 20 iulie 2019 | 01:37 484

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent şi că "nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile", iar iniţiativa de a trimite în spitale "pacienţi sub acoperire" nu este o "vânătoare de vrăjitoare", ci o acţiune menită să determine respectarea legii.

"Am spus-o foarte clar - nu este o vânătoare de vrăjitoare, nu terorizăm pe nimeni, pur şi simplu vrem să se respecte legea. Suntem sistemul public de sănătate, în care statul român investeşte: anul trecut - majorarea salarială, anul acesta - dotarea cu echipamente medicale. Nu cred că mai putem vorbi despre condiţionarea directă sau indirectă a actului medical (...) Eu sper să schimbăm mentalităţi. Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, astfel încât nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile", a afirmat Sorina Pintea.

Aceasta a menţionat că a avut discuţii cu corpul medical înainte de a lua decizia de a trimite "pacienţi sub acoperire" în spitale şi că nu a simţit ostilitate din parte medicilor cu care s-a consultat.

"De altfel, nu am simţit ostilitate la 90% din medicii cu care am povestit şi cu care am discutat acest lucru. Vă imaginaţi că în momentul în care ministrul Sănătăţii ia o decizie adaptată strategiei anticorupţie, nu o face nediscutând cu corpul medical înainte. Deci, am avut aceste discuţii", a precizat Sorina Pintea. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Platim atatia bani degeaba! Spitalele arata mai rau ca puscariile! Actul medical de care ar trebui sa beneficieze pacientul, aproape ZERO. Toti banii se duc pe salariile uriase pe care guvernul asta nenorocit le-a varsat ca-n troaca porcilor la unii! Cine are bani merge afara sau in privat, cine NU, moare cu zile, asta in timp ce a platit o viata sute de mii de lei la CNAS. ..Mare mizerie, morala si institutionala!
1
0
Bai PSD-eu nenorocit! De ce-ai separat tu pe clase sociale oamenii cu aceeasi meserie si finctie??? Cum ma sa faci asa cresterii salariale la stat, cand aia de la STAT sunt platiti de aia care muncesc in privat, platesc impozite si taxe cu gramada si de-acolo v-ati facut voi salariile astea NESIMTITE! Ala care alimenteaza bugetul a ajuns sa aibe de sapote ori salariul mai mic decat ala angajat la stat caruia ia umplut PSD-ul troaca si mananca ca porkul tot bugetul tarii!!
4
0
Salariile lor nu au ajuns la nivelul la care era completat de spagi. Mai trebuie marit sau lasate in continuare nepedepsite spagile. PSD a creat o supraclasa sociala superioara populatiei de rand. Coruptie , prea multa incompetenta - paientii stiu de ce, comportament foarte des incalificabil, superioritate intelectuala de aristocrati - numai ei au studiat ceva etc. Pana nu se elimina acei indivizi care au manifestari nepotrivite nu se face bine sistemul.
2
0
zi zi sa moara mata zi sa ai parte de serviciile spitalicesti pina ai sa crapi.asta ii harneala pt inocenti cucoana cu ifose.ai habar ce inseamna o problema medicala adevarata.zic eu nuuuu.maaaaars
1
0
daca am 10 lei vreau 20 apoi 40 etc.Un borfas din politica fura progresiv la fel si medicii si alte categorii profesionale.tiganul tiriac are miliarde dar tot mai vrea.deci asa e omul.stie doar de frica si ciomag sa respecte regulile.intr-o RO guvernata de banditi e la moda sa te descurci.pam-pam.
1
0
Asistent medical la cabinet mf salariu de 1350 RON.
7
2
Foarte bine doamna Pintea sa se continue cu controalele pentru ca mai e mult de munca pana se va face curat in spitale,personalul care se sinte jignit poate sa plece unde vrea ca doar nu or fi toti angajati spitalelor din Romania o adunatura de spagari si neoameni.
11
1
Asistentele din spital de la Medgidia si asistenta sefa trebuie verificate cu pacientul misterios!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510