REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.8° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Piromana care și-a incendiat iubitul, condamnată la 15 ani de închisoare

Piromana care și-a incendiat iubitul, condamnată la 15 ani de închisoare

Andreea VLAICU 2 iulie 2024 | 00:00 979

Povestea incidentului care a tulburat Constanța la începutul anului a luat sfârșit. În ziua de joi, 18 ianuarie a.c., pe fondul unui conflict spontan, o femeie în vârstă de 53 de ani și-a incendiat iubitul de 52 de ani. Incidentul s-a petrecut într-un apartament închiriat de bărbat, în cartierul Km 5. Victima a fost transportată la spital însă în urma rănilor provocate pe 3 februarie a.c. a decedat. La 5 luni distanță, Tribunalul Constanța a condamnat-o pe femeie la 14 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Decizia nu este definitivă.

Piromana care si-a incendiat iubitul, condamnata la 15 ani de inchisoare

La data de 18 ianuarie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus reținerea pentru 24 de ore, a unei femei, de 53 ani, bănuită de săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor calificat. Maricica Spiridon și-a incendiat iubitul în vârstă de 52 de ani într-un apartament, închiriat de acesta, în urma izbucnirii unui conflict. 

Evenimentul s-ar fi petrecut în cartierul Km 5. Femeia a fost condusă și încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, iar pe 19 ianuarie a.c. a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Piromana care si-a incendiat iubitul, condamnata la 15 ani de inchisoare

Condamnată la 15 ani de închisoare

Potrivit actului de sesizare, aceasta ar fi turnat alcool medicinal pe iubitul său și i-a dat foc. Incendierea i-a provocat arsuri pe 45% din suprafața corpului și arsuri la nivelul căilor aeriene superioare. La data de 3 februarie a.c., din păcate, bărbatul a murit la spital. Vineri, pe 28 iunie a.c., Tribunalul Constanța a condamnat-o pe femeie la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat în referire la infracțiunea de violență în familie.

Pe lângă condamnare, aceasta este obligată și la plata sumei de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român. Decizia nu este definitivă, având drept la apel.

Două femei s-au răzbunat pe iubiții lor în aceeași zi

Tot pe 18 ianuarie a.c., un bărbat de aproape 85 de ani a fost înjunghiat de iubita lui, în vârstă de 69 de ani. Un apel la 112 anunța un atac sângeros în Piața Ovidiu. Apelul a venit de la un bărbat care a auzit țipete în casa vecină. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă: un bărbat de 85 de ani fusese înjunghiat de iubita lui în vârstă de 69 de ani. Aceasta nu locuia cu victima, însă venise în vizită și la un moment dat între cei doi a izbucnit o ceartă. Logodnica bătrânului era supărată că omul nu voia să îi vândă casa. Victima a fost transportată la Spitalul Județean Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515