REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Plaja din Vama Veche are mai multe gunoaie decât turiști

Plaja din Vama Veche are mai multe gunoaie decât turiști

Victor ROTARU 9 iulie 2023 | 00:00 1972

Odată cu terminarea examenelor finale, Evaluarea Națională și Bacalaureat, litoralul românesc a fost luat cu asalt, 1 iulie consemnând deschiderea oficială a sezonului estival. Fiind și primul weekend fără griji al proaspeților absolvenți, tinerii au dat buzna în Vama Veche, stațiunea cea mai iubită a tinerilor non-conformiști, care din păcate mulți dintre ei nu au promovat și examenul simțului civic, plaja din Vamă, după primul weekend de iulie, arătând ca o groapă de gunoi. 

 Plaja din Vama Veche are mai multe gunoaie decat turisti

După weekendul de deschidere al sezonului estival, stațiunile de pe litoralul Mării Negre au fost luate cu asalt. Pe lângă turiștii prezenți pe litoral, nici oficialitățile nu au ratat deschiderea sezonului, Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a fost prezent la Constanța pe 30 iunie, pentru un eveniment de prezentare a efectivelor și tehnicilor structurilor din cadrul MAI care vor acționa pe litoral în acest sezon estival. Pe 1 iulie și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismul, Ștefan Radu Oprea, a fost prezent la Constanța, unde a susținut o conferință de presă, acesta declarând că a făcut un tur al litoralului. 

Se pare că ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismul, n-a apucat să vadă și munții de gunoaie lăsați în urmă de către tinerii care au ales să petreacă primul weekend fără griji pe plaja din Vama Veche. Astfel, în dimineața zilei de 3 iulie, după un weekend de pomină, plaja din Vamă dădea pe dinafară de gunoaiele lăsate de tinerii care se pare că odată cu grijile lăsate de-o parte, au lăsat și gunoaiele pe unde au apucat. 

 Plaja din Vama Veche are mai multe gunoaie decat turisti

Ce spune legea

Abandonarea deșeurilor este interzisă și pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare. Legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 de lei la 6.000 de lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 de lei la 40.000 de lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doar nu credeti ca afara sunt civilizatii planetei au fost civilizati cu amenzi usturatoare ia aruncati gunoi chiar si un muc de tigare sa vedeti ce amenda luati nu mai aruncati nici cu privirea pe jos a doua oara ... si acum ajungem la miezul problemei unde este autoritatili? unde este pleosnitia locala? doarme? da? desfintata!!
1
0
Au ajuns papuinezii si la vama baaaa miducu mintorcu aoa!
5
0
a inchiriat plajele clientelei de partid. Iar astia atata stiu, carciumi cu hamsie prajita in uleiul de anul trecut . Si manele. Apoi, urla ca ii ocoleste lumea. Pentru ca nu le ajungea 235 km de plaje au desfiintat si pescariile iar pescarii au ajuns sa emigreze in Bulgaria. Aici nu mai poti lansa o barca, sa nu deranjezi "plajele private" Aloo, sunt inchiriate! Si sa va mai vedem cand va pleca umflatul vostru!
6
0
iata cum am ajuns dupa 34 de ani de mafiee si jafuri
8
0
TOT LITORALUL ROMANESC A DEVENIT UN GUNOI.PACAT.NE MIRAM CA NE PLEACA TURISTI LA BULGARI,GRECI,ITALIENI,E T C. GRAUL DE CULTURA AL ACESTUI POPOR,S A DEGRADAT, ENORM.
14
2
taxa de promovare este tot 3000 nu 300
2
0
Comerciantii platesc gunoi in jur de 3000-400lei pe sezon,taxa verde adica tot gunoi 3000lei,taxa de promovare 300lei,taxa aviz program functionare vro 2500lei,statiunea arata jalnic,nici o curatenie,normal ca preturile sunt exagerate peste tot,cercul vicios in vcare s-a intrat se poate sparge doar cu decesul statiunii 3-4 ani,sa scada si taxe si chirii si poate se trezeste lumea.Nu face nimeni un festival,nu aduce nimeni o trupa sa cante,traiesc din amintiri toti si vor sa faca altu'....RUSINEEEEE!!!!
4
0
Demisia, dle Hristu Uzun.
11
0
gunoaiele stau printre gunoaie.asta.i nivelul de cultura,7 ani de acasa,mamici analfabete care au crescut pprostii dupa nivelul lor.mesteca seminte si arunca petul peste tot,nu.i treaba ta.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510