REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Plaja din zona Pescărie, transformată într-o mare parcare de turiști. Video

Plaja din zona Pescărie, transformată într-o mare parcare de turiști. Video

Ana Maria LIPAN 22 iulie 2023 | 00:00 5244

Sezonul estival este o perioadă de relaxare, destinația preferată a românilor fiind zona litoralului, unde briza și apa Mării Negre oferă un sanctuar celor topiți de temperaturile caniculare. Comoditatea, ignoranța, dar și lipsa de spirit civic i-au făcut însă pe mulți dintre aceștia să uite de una dintre regulile elementare de circulați, dar și de bun simț... Vineri, 21 iulie a.c., mai multe mașini puteau fi zărite pe plaja de la Pescărie, parcate pe nisip, chiar în buza mării. Proprietarii nu erau departe, bucurându-se de soare și de timpul liber, lipsiți de griji. Nici teama de poliție nu i-a mișcat din loc, pătrunderea cu autoturismele în acea zonă fiind deja o situație comună, întâlnită aproape zilnic. 

Plaja din zona Pescarie, transformata intr-o mare parcare de turisti. Video

Plaja din zona Pescărie a devenit o mare parcare pe nisip. Și nu vorbim despre vehiculele de aprovizionare ale teraselor, ci autoturismele celor veniți să se bronzeze, dar și ale proprietarilor barăcilor din apropiere, care au fost subiectul unui întreg scandal. 

Plaja din zona Pescarie, transformata intr-o mare parcare de turisti. Video

Cetățenii nu s-au sfiit să ia exemplul pescarilor în zonă și, ignorând semnele din zonă, și-au parcat mașinile fix în buza apei, bronzându-se nestingheriți și fără urmă de jenă că au încălcat una dintre regulile fundamentale de circulație. Asemenea incidente sunt de ordinea zilei pe plajele din Constanța, unde normele par să fie facultative, iar oamenii legii nu mai prezintă de mult un factor de speriat. 

Plaja din zona Pescarie, transformata intr-o mare parcare de turisti. Video

Mare parte a celor zăriți vineri, 21 iulie a.c., făcând plajă lângă mașini, în zona Pescărie, sunt chiar din Constanța, adică oameni care ar trebui să ilustreze un bun model de conduită turiștilor veniți în vizită. Din păcate însă, astfel de incidente par să fi devenit o normalitate, pe nisip putând fi observate urme de trafic intens în zonă. 

Plaja din zona Pescarie, transformata intr-o mare parcare de turisti. Video

Reamintim faptul că, potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staționarea vehiculelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative şi a utilajelor de întreținere a plajelor.

Plaja din zona Pescarie, transformata intr-o mare parcare de turisti. Video

De asemenea, este interzis, conform OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari care însoţesc personele cu dizabilităţi. Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Semnele cu accesul interzis sant puse de la inceputul verii de niste incompetenti care vor sa vanda si acea bucata de pamant care de cand ma stiu sa intrat cu masina acolo,am 50 ani si pescuiesc acolo de zeci de ani si acum sa gasit un neica nimeni sa inchida circulatia...HAI SICTIR
0
0
Replica, ca de obicei , de tot rahatu... taie sluga ce nu-i place apvistului Chițac. Slugi !
3
1
Cu ce te deranjează? Vrei să plătească pentru bugetari?
3
1
Acolo nu este plaja amenajata deci pina cind un brrinzar nu o sa faca ceva "luxury" sau "residence"cu vreo 15 etaje nu ar trebui ingradit accesul . Alea 7-8 masini nu inseamna "imensa parcare"
9
3
asa, in loc sa mergeti la saivanele minoritarilor unde sa platiti 100 de lei pe zi si sa va sufle vecinul in ceafa, voi vreti soare gratis? Baaa, soarele este concesionat, baaa!
13
0
Locul respectiv e frecventat exclusiv de rupti in c*r, care abia au dupa ce bea apa.
5
10
Vaai, ce sa spun! E minunat acolo in desert, nimic amenajat, au deranjat tzantzarii si au calcat balariile... Hai siektir, vedeti-va de treaba!
17
2
melteni mici bere manele uelcam tu Rromania
6
7
Sa deschida parcarea de la pavilion sa putem parca acolo. De ce o tine inchisa?
16
0
Un "bihorean" a incercat azi dimineta , devreme , sa parcheze in sensul giratoriu de la pescarie dar nu a reusit si a intrat pe contrasens , aproape de statia de autobuz.
5
1
Orasul arata ca după un bombardament, este impracticabil si complet nefavorabil locuirii. Populatia orasului e denaturata, numarul mexixanilor, al cocalarilor obezi si tatuati, al fufelor botoxate a depasit numarul oamenilor normali. Si in aceasta situatie, Replica gaseste adevarata problema - constănțenii parcheaza masiile pe nisip, in singura zona care le mai e accesibila la cearceaf.
25
2
Neamuri proaste. Chiar e nevoie sa se construiasca garduri sau alte sisteme ca sa opreasca ghiolbanii sa intre oriunde? Se vede ca da. Vrem o tara ca afara si corect,vom fi ca tarile acelea complet esuate,pentru ca asa ne comportam. Batuti in cap dar mandri de noi,aroganti dar slab mobilati la cap.
8
12
Jan are 100 de ani si numai poate merge pe jos la plaja
10
3
Jane, nu poti sa mergi pe jos la plaja?
6
4
de acord, nu este civilizat, dar ce parcari sint in zona?ca sa te porti civilizat trebuie sa ai conditii.
14
4
pai asigurati parcari daca vreti sa nu mai parcheze masinile pe plaja .
18
10
Cap de lemn a facut ce stie mai bine , a taiat si dupa aia a numarat. Parcatul cu auto pe plaja, da, sa fie interzis, dar cu drumul de acces ce treaba a avut?
14
1
1.Care oameni ai legii?Panaramele de la Politia Locala?Slugile" amiralului " urmarit penal de catre DNA?"Pristandalele" de la Locală sunt la fel precum primarul,leneși si corupti. 2. Masinile nu sunt parcate pe plaja ,pe teritoriul administrat de catre alte putori corupte ,ABADL, ci pe teritoriul administrat de primarie ,lânga baracile pe care Chitac vroia sa le radă.( acum n-are timp, isi pregateste valiza de lemn ptr un sejur la Rahova) PS.2,5 milioane € /an papă putorile de la Politia Locala din banul public colectat din taxe si impozite.Masini parcate aiurea, haos total si debanda totala pe santierele orasului( ieri in statia de autobuz de la Tomis Mall tronau 2 mormane ,unul de moloz si altul de nisip) . Mizerie s,jaf si coruptie , asta au primit constantenii de administratia PSD-PNL in ultimii 23 de ani
26
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436