REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Plângere a actriţei transgen Karla Sofia Gascon împotriva lui Marion Marechal pentru declaraţii sexiste

Plângere a actriţei transgen Karla Sofia Gascon împotriva lui Marion Marechal pentru declaraţii sexiste

A.F. 31 mai 2024 | 00:00 105

Actriţa transgen spaniolă Karla Sofia Gascon, premiată recent la Festivalul de la Cannes, a depus miercuri o plângere pentru declaraţii sexiste după un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X de Marion Marechal, cap de listă la alegerile europarlamentare din partea partidului de extrema dreaptă Reconquete, a anunţat avocatul său, informează AFP.

Plangere a actritei transgen Karla Sofia Gascon impotriva lui Marion Marechal pentru declaratii sexisteKarla Sofia Gascon

Acea plângere, adresată Parchetului din Paris, a fost formulată la două zile după cea depusă de şase asociaţii care apără drepturile persoanelor LGBT+ pentru "injurii transfobe" şi care vizează aceleaşi declaraţii ale politicienei franceze.

Karla Sofia Gascon, în vârstă de 52 de ani, a fost recompensată alături de actriţele americane Selena Gomez şi Zoe Saldana şi de actriţa mexicană Adriana Paz cu premiul pentru interpretare femină, care le-a fost acordat sâmbăta trecută la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes pentru interpretările lor din lungmetrajul "Emilia Perez", regizat de cineastul francez Jacques Audiard.

Marion Marechal a reacţionat duminică pe reţeaua de socializare X: "Aşadar, un bărbat a primit la Cannes premiul de interpretare feminină. Pentru reprezentanţii stângii, progresul înseamnă anularea femeilor şi a mamelor".

"Trebuie să încetăm cu acest gen de cuvinte", a reacţionat Karla Sofia Gascon, citată într-un comunicat transmis către AFP de avocatul ei.

Plângerea a fost depusă pentru "declaraţii sexiste din cauza identităţii sale de gen".

Etienne Deshoulieres, avocatul actriţei, consideră că "doar persoana vizată de acele cuvinte poate acţiona în această cauză".

"A trebuit, aşadar, ca actriţa Karla Sofia Gascon să acţioneze alături de asociaţiile LGBT+ pentru a o condamna pe Marion Marechal pentru declaraţii sexiste din cauza identităţii sale de gen", a adăugat avocatul francez în acelaşi comunicat.

În filmul "Emilia Perez", Karla Sofia Gascon joacă rolul unui baron nemilos al drogurilor din Mexic, care decide să facă tranziţia de gen şi să devină femeie.

Karla Sofia Gascon, prima femeie transgen care a câştigat acest premiu la Festivalul de la Cannes, a dedicat trofeul "tuturor persoanelor trans aflate în suferinţă".

Anul trecut, 2.870 de infracţiuni sau delicte (agresiuni, ameninţări, hărţuiri) comise împotriva persoanelor gay, lesbiene, bisexuale sau trans au fost recenzate în Franţa, înregistrând o creştere cu 19% în raport cu 2022, potrivit unui studiu realizat de serviciul de statistică din cadrul Ministerului francez de Interne, publicat la jumătatea lunii mai, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016