REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Planta tropicală care îţi vindecă ficatul. Se găseşte sub formă de extract în farmacii

Planta tropicală care îţi vindecă ficatul. Se găseşte sub formă de extract în farmacii

A.F. 14 mai 2024 | 00:00 863

Phyllanthus niruri, cunoscut si sub denumirea de ochii șoricelului, are o mulțime de beneficii pentru sănătate, însă este cunoscut in mod deosebit pentru efectul protector pe care îl are asupra ficatului.

Planta tropicala care iti vindeca ficatul. Se gaseste sub forma de extract in farmacii

Un studiu făcut de către cercetătorii malaezieni pe șoareci arată că plantă medicinală phyllanthus niruri poate contribui la tratarea bolii de ficat gras non-alcoolic, precum și la tratarea aterosclerozei. Totodată, această plantă reduce rezistență la insulină și nivelul de acizi grași acumulați la nivelul ficatului, potrivit doc.ro.

Potrivit unui alt studiu făcut în anul 2006 de către cercetătorii indieni, extractul de ochii șoricelului protejează ficatul de toxicitatea crescută din cauza consumului de paracetamol.

Plantă tropicală se găseşte sub formă de extract în farmaciile din România

Phyllanthus niruri are și proprietăți antivirale, protejând ficatul infectat cu virusul B sau C. Un studiu făcut tot în India a arătat că extractul acestei plante, administrat persoanelor cu hepatită de tip B, a accelerat vindecarea.

Dacă suferi de afecțiuni hepatice precum steatoză hepatică, hepatită sau ficat mărit, phyllanthus niruri poate fi benefic pentru ficatul tău, având efect protector. Consulta-te însă înainte de a lua orice supliment sau extract cu medicul tău, pentru a te asigura că totul este în regulă și că nu îți creezi probleme.

Alte efecte benefice ale plantei phyllanthus niruri:

Are proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că lupta împotriva radicalilor liberi, care favorizează îmbătrânirea prematură, precum și îmbolnăvirea.

Are proprietăți antimicrobiene, fiind eficientă mai ales în combaterea infecției cu H. pylori, bacterie care se regăsește în tractul digestiv și poate cauza gastrită.

Reduce inflamatia, iar efectul antiinflamator se observă mai ales în tratarea psoriazisului și a durerilor articulare.

Poate echilibra nivelul de zahăr din sânge, favorizând absorbția și depozitarea glucozei.

Poate preveni formarea pietrelor la rinichi, însă totodată poate ajută și la eliminarea acestora.

Cum să folosești phyllanthus niruri

Extractul de phyllanthus niruri, adică de ochii șoricelului, se administrează așa cum recomandă producătorul. Instrucțiunile de pe eticheta produsului vor fi citite și respectate.

Acest extract se regăsește atât sub formă de capsule, cât și sub formă de ceai.

Dacă există afecțiuni cronice sau se administrează un anumit tratament medicamentos, e important să fie consultat medicul înainte de administrarea acestui extract, astfel încât să nu existe riscuri pentru pacient.

Contraindicații phyllanthus niruri

În general, administrarea acestui extract natural nu are efecte secundare. Au fost raportate cazuri rare de diaree sau alte probleme gastrointestinale.

Întrucât nu există studii pe această tema, este contraindicată folosirea acestui extract la femeile însărcinate sau pe perioada alăptării, pentru protejarea fătului.

Dacă suferi de afecțiuni hepatice și iei deja suplimente alimentare pe baza de armurariu (silimarina), nu e indicat să asociezi cu suplimentele pe baza de phyllanthus niruri pentru că pot apărea interacțiuni.

Pentru un ficat sănătos, se recomandă adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate, a unui stil de viață armonios, precum și controale medicale regulate, mai ales dacă există deja o afecțiune hepatică.

Se recomandă evitarea alimentelor cu un conținut ridicat de grăsimi nesănătoase (prăjeli, mezeluri, produse de patiserie sau fast-food), precum și a sucurilor și a dulciurilor. Totodată, consumul de alcool trebuie limitat întrucât acesta este procesat de ficat și poate cauza probleme dacă se face abuz.

Pe de altă parte, se recomandă alimentele sănătoase, naturale, fructele, legumele, carnea de proveniență organică, dar și grăsimile sănătoase din nuci, semințe și uleiuri vegetale, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016