REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Plantarea pomilor fructiferi și ornamentali în grădină

Plantarea pomilor fructiferi și ornamentali în grădină

Replica API 29 aprilie 2022 | 22:19 3010

Pomii fructiferi și cei ornamentali aduc un plus de farmec fiecărei grădini. Aceștia vă vor oferi fructe coapte, delicioase, dar și un impact vizual relaxant. Atunci când vine vorba de alegerea pomilor fructiferi și ornamentali pentru grădină, trebuie ținut cont de mai multe considerente: tipurile de pomi, perioada de plantare, zona sau îngrijirea lor. Odată ce ați reușit să definiți aceste aspecte, începeți să proiectați grădina mult visată.

Alegeți pomii fructiferi și ornamentali potriviți

Atunci când alegeți pomii pentru grădină, este important să țineți cont de cantitatea de umbră pe care o va oferi copacul, ritmul de creștere, tipul de fructe dorit, precum și tipul de sol pe care îl aveți în grădină.

În aceea ce privește pomii fructiferi, merii sunt o alegere populară și se bucură de o gamă largă de soiuri. Cireșii sunt de asemenea copaci frumoși și gustoși, iar cei mici cu siguranță le vor adora fructele. Puteți opta pentru peri, smochini sau piersici. Posibilitățile sunt infinite, trebuie doar să țineți cont de spațiul deservit plantării lor. Ca și plante ornamentale, puteți alege conifere sau diferiți arbuști, precum azalee, ginkgo biloba sau hortensii.

Dacă sunteți indeciși în privința pomilor, vizitați o pepinieră și cereți sfaturi specializate. Comercianții vor fi bucuroși să vă prezinte soluțiile potrivite, pentru a vă realiza grădina dorită.

Plantați pomii în momentul oportun

Odată ce ați ales pomii fructiferi și ornamentali, este important să luați în considerare momentul oportun din an pentru plantare. Plantarea pomilor fructiferi este recomandată în luna octombrie, fiindcă atunci pomii sunt în perioada de repaus vegetativ.

Pomii pot fi plantați și primăvara, începând cu luna martie, până spre finalul lunii aprilie, însă această opțiune este mai puțin eficientă, riscând ca sistemul radicular al plantei să aibă de suferit.

Pomii trebuie plantați în zone adecvate pentru fiecare tip de specie în parte, tocmai de aceea un profesionist este ideal pentru realizarea acestor operațiuni. De asemenea, profesioniștii vor ști cu exactitate cum să îngrijească pomii, pentru a le îmbunătăți forma naturală, pentru a tăia ramurile moarte sau bolnave, astfel încât să mențină copacul sănătos, verde și roditor.

Apelați la ajutorul profesioniștilor

Amenajarea unei grădini este unul dintre acele lucruri care vă poate pune în dificultate, mai ales atunci când sunteți un novice într-ale grădinăritului. Pentru a obține un aspect frumos, stratificat și pentru ca rezultatul final să fie unul profesional, apelați la ajutorul unor profesioniști și solicitați oferte plantare copaci și amenajare, în cadrul platformei Wilio. Toți profesioniștii sunt verificați în prealabil, pentru ca dumneavoastră să beneficiați de servicii de calitate și profesionale.

Aceștia se vor ocupa de toate aspectele ce țin de amenajarea grădinii, începând de la adăugat pământ vegetal, realizarea unui sistem de irigații, însămânțare cu gazon, montaj de rulouri de gazon, amenajare cu plante și arbuști, defrișări, curățare de iarbă și arbuști, întreținere pentru grădini.

Prețurile pentru plantarea pomilor fructiferi și ornamentali în grădină variază, costurile medii situându-se între 7 lei și 14 lei/bucată. Însă, acestea sunt doar prețuri orientative, costurile finale fiind stabilite în funcție de complexitatea lucrării și alte detalii stabilite în urma unei discuții cu profesionistul ales prin intermediul Wilio.

Plantarea corectă este esențială pentru o creștere sănătoasă și viguroasă a pomilor fructiferi și ornamentali din grădină. Aceasta implică mai mult decât simpla săpare a unei gropi și a sădi pomul în ea. Trebuie ținut cont de pregătirea cu atenție a locului de plantare, de perioada din an pentru sădire, precum și de cerințele de manipulare a pomilor. Însă nu trebuie să vă faceți griji, fiindcă un grădinar profesionist vă va fi alături pe tot parcursul amenajării grădinii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768