REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
23.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Planul liderilor europeni pentru miliardele de dolari din fondurile ruseşti îngheţate

Planul liderilor europeni pentru miliardele de dolari din fondurile ruseşti îngheţate

Cristina BĂRBUCEANU 17 februarie 2023 | 00:00 518

Uniunea Europeană va lansa, miercuri, un grup ad-hoc pentru a investiga modul în care miliardele de dolari din fondurile ruseşti îngheţate, inclusiv rezervele Băncii Centrale, pot fi folosite pentru lucrările de reconstrucţie din Ucraina, a declarat, guvernul suedez.

Planul liderilor europeni pentru miliardele de dolari din fondurile rusesti inghetate

"Mandatul este de a contribui la cartografierea fondurilor care au fost îngheţate în Uniunea Europeană... şi, în al doilea rând, la modul în care se poate proceda legal pentru a accesa aceste fonduri", a declarat premierul suedez Ulf Kristersson, în cadrul unei conferinţe de presă la Stockholm.

Nu există niciun model anterior privind modul de gestionare a activelor ruseşti, iar UE trebuie să se asigure că sunt stabilite proceduri legale adecvate, a spus el.

"Contribuabilii ruşi, nu toţi ceilalţi contribuabili, sunt cei care trebuie să suporte costul lucrărilor de reconstrucţie necesare", a adăugat Kristersson.

Suedia deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE

Grupul ad-hoc va fi condus de Anders Ahnlid, şeful Oficiului Naţional de Comerţ din Suedia, o agenţie guvernamentală.

Printre activele cheie se vor număra fondurile Băncii Centrale ruseşti, care se aşteaptă să se ridice la zeci de miliarde de dolari, a declarat Ahnlid.

"UE nu a mai folosit niciodată până acum fonduri îngheţate pentru reconstrucţia unei ţări devastate de război, aşa că, într-un anumit sens, păşim pe un teritoriu nou", a adăugat Ahnlid, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e furt pe fata fara scrupule.
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436