REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ploi în Japonia: Cel puţin 2 morţi şi 4.000 de persoane evacuate

Ploi în Japonia: Cel puţin 2 morţi şi 4.000 de persoane evacuate

A.F. 27 iulie 2024 | 00:00 76

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa, vineri, în Japonia, în urma ploilor abundente care au condus la revărsarea unor râuri şi la evacuarea a 4.000 de locuitori, conform autorităţilor şi media, relatează AFP.

Ploi in Japonia: Cel putin 2 morti si 4.000 de persoane evacuate

Autorităţile locale din prefecturile Yamagata şi Akita, la nord de insula principală Honshu, au emis aviz de evacuare pentru un număr de peste 200.000 de persoane, a indicat Agenţia pentru gestionarea incendiilor şi dezastrelor.

Cel puţin 4.000 de persoane au fost evacuate în adăposturi, a relatat postul public de televiziune NHK.

Două râuri din Yamagata şi unul din Akita au ieşit din matcă, potrivit NHK, care a difuzat imagini cu ape tulburi, furioase, care au măturat mai multe maşini, inclusiv un autovehicul de poliţie.

În Yamagata, un poliţist în vârstă de 20 de ani - care se afla în căutarea unei persoane dispărută - a fost găsit în apă şi ulterior declarat mort, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

În nordul regiunii Akita, a fost găsit, de asemenea, un cadavru, potrivit informaţiilor publicate de media, iar poliţia încearcă să stabilească dacă este vorba despre cel al unui bărbat de 86 de ani care era dat dispărut.

Mai multe persoane sunt în continuare date dispărute, printre acestea numărându-se un salvator, un poliţist implicat, de asemenea, în operaţiunile de căutare şi un bărbat în vârstă de 60 de ani care nu a fost găsit după o alunecare de teren produsă în timpul unor lucrări rutiere din oraşul Yuzawa, din Akita, potrivit media.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis săptămâna aceasta cel mai înalt cod de alertă de ploi abundente, valabil pentru Yamagata. Agenţia a redus ulterior gradul de alertă cu un nivel, pe scara cu cinci trepte de intensitate.

De asemenea, agenţia de meteorologie a solicitat locuitorilor, vineri, să "rămână vigilenţi" în faţa riscului de alunecări de teren şi de inundaţii.

În ultimii ani, Japonia s-a confruntat cu ploi torenţiale de o amploare fără precedent în anumite regiuni ale ţării, cu inundaţii şi alunecări de teren care au provocat uneori victime, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436