REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Pocora culege firimiturile constructorilor neserioși!

Pocora culege firimiturile constructorilor neserioși!

Ana Maria LIPAN 7 noiembrie 2023 | 00:00 4107

Firma care a lăsat Năvodariul cu ochii în soare la capitolul reabilitare artere rutiere cu bani europeni, PG Delta Electron SRL, controlată de soţii Elena şi Florin Pocora, a obținut recent un nou contract cu un UAT din județul Constanța. Societatea va executa lucrările din cadrul obiectivului de investiții ce constă în construirea unei grădinițe cu trei clase, în Comuna Deleni, contra 1.474.109,52 de lei. SoDelenicietatea urmează să finalizeze proiectul, început anterior de două firme deţinute de doi aleşi locali din Medgidia, anume Adrian Denis Scabatura, patronul Adrisimo 27 SRL, și Nedret Bechiş, proprietarul Beira Cons SRL, care au încasat, în 2019, nu mai puțin de 1.299.482,87 de lei de pe urma acordului-cadru, dar nu au fost capabili să îl ducă la final. 

Pocora culege firimiturile constructorilor neseriosi!Elena Pocora

Firma controlată de soții Elena și Florin Pocora continuă să adune contracte semnificate cu primăriile din județul Constanța. Recent societății i-a fost atribuit contractul pentru execuția lucrărilor din cadrul obiectivului de investiții "Construire grădiniță cu trei clase, Comuna Deleni, Județul Constanța- rest de executat, conform A.C. nr. 50/21.07.2016 si A.C. nr. 7/06.08.2019". PG Delta Electron SRL va încasa nu mai puțin de 1.474.109,52 de lei, fără TVA, pentru finalizarea lucrărilor, începute în 2019, de alte două firme cunoscute. 

Pocora culege firimiturile constructorilor neseriosi!Primăria Deleni

Reamintim că Primăria Deleni a atribuit pe 6 august 2019 un contract de „Execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii „ Construire Grădiniţă cu 3 clase în Comuna Deleni, Judeţul Constanţa””. La procedura simplificată de achiziţie au depus oferte Trivium Pontes SRL din Cernavodă (reprezentată de Adela Elena Teodorescu) şi asocierea formată din Adrisimo 27 SRL (lider, reprezentată de Adrian Denis Scabatura) şi Beira Cons SRL (reprezentată de Nedret Bechiş), ambele din Medgidia. Câştigătoarea contractului de 1.299.482,87 lei, fără TVA, a fost desemnată asocierea Adrisimo 27 SRL- Beira Cons SRL.

Proiect început încă din 2019 de două firme controversate 

Cele două firme sunt deţinute de doi aleşi locali din Medgidia. Adrian Denis Scabatura, soțul patroanei de la Adrisimo 27 SRL, este consilier PNL, în timp ce Nedret Bechiş, proprietarul Beira Cons SRL, este un fost consilier local din partea UDTTMR. 

Pocora culege firimiturile constructorilor neseriosi!Adrian Scabatura

Şi firma scoasă din cursa lansată la acea vreme, Trivium Pontes SRL, avea în spate un nume cunoscut. Adela Elena Teodorescu este soţia lui Bogdan Florin Teodorescu, cunoscut pentru afacerile sale cu Primăria Medgidia. Acesta a fost unul din martorii denunţători ai Gabrielei Herghelegiu, fosta şefă a Serviciului de Achiziţii Publice din Primăria Medgidia, dar şi ai lui Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, ambii condamnaţi definitiv pentru corupţie.

Noua firmă contractată, expertă în tocat bani publici 

Cât despre experiența societății PG Delta Electron SRL, noua contractată... ar fi multe de spus. De exemplu, Primăria Năvodari anunţa, la începutul anului 2015, câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea DJ 226 (Năvodari-Lumina). Astfel, proiectul a fost adjudecat, la acea dată, de Asocierea SC PG Delta Electron SRL – SC Teloxim Con SRL, pentru suma de 37.785.718,37 lei, fără TVA. Interesant că, încă de la acel moment, reprezentanţilor Primăriei Năvodari li se atrăgea atenţia că Teloxim este în insolvenţă. Chiar şi aşa, reprezentanţii primăriei au încredinţat contractul, declarând că nu vor exista probleme. Mai mult, adăugau aceştia, la depunerea documentelor pentru participarea la licitaţie, reieşise că nici una dintre firmele din asociere nu ar avea datorii.

Pocora culege firimiturile constructorilor neseriosi!foto cu rol ilustrativ

Trei ani mai târziu, adică în 2018, drumul era încă neterminat. Totul a fost stopat când Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că lucrările sunt greşit proiectate. În luna aprilie a acestui an, de revoltă, mai mulţi şoferi au ieşit pe acest drum, încercând să astupe chiar ei gropile din carosabil. Chiar şi aşa, Pocora de la PG Delta Electron a continuat să prindă contracte bănoase de la stat. Spre exemplu, Primăria Grădina a atribuit pe 16 aprilie 2018 un contract privind achiziția publică „executarea unor lucrări de primă înființare rețea canalizare în localitatea Grădina”.

Abonată la contracte cu statul

PG Delta Electron SRL este o firmă deosebit de activă în mediul imobiliar constănțean. În paralel, soții Pocora continuă și afacerile cu statul. Pe 3 iunie 2021, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a atribuit firmei lor, PG Delta Electron SRL din Năvodari, un contract pentru reabilitarea drumului de acces la dana 12 a Portului Basarabi, în valoare totală de 1.199.546,56 lei, fără TVA. Firma a primit peste 40 de contracte de la stat în ultimii ani, în valoare de peste 10 milioane de euro.

Pocora culege firimiturile constructorilor neseriosi!fostul primar al orașului Năvodari, Matei Nicolae

PG Delta Electron a fost înființată în anul 1994 și are sediul în orașul Năvodari, pe strada Taberei, numărul 1. Administratori și asociați îi regăsim pe Pocora Cornel Florin (50%) și Pocora Elena (50%). Firma se ocupă cu lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. În anul fiscal 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de afaceri de 27.098.248 de lei, profit  în valoare de 12.367.664 de lei și datorii ce se ridică la suma de 14.769.809 de lei.

Pocora culege firimiturile constructorilor neseriosi!hotelul de 4 stele Almar Luxury din Mamaia Nord

Cornel Florin Pocora, cunoscut în trecut ca fiind mâna dreaptă a fostului primar al orașului Năvodari, Matei Nicolae, a realizat de-a lungul timpului și mai multe proiecte imobiliare de mare amploare, printre care amintim hotelul de 4 stele Almar Luxury din Mamaia Nord, care a fost scos la vânzare pe site-urile de specializare la prețul de 4 milioane de euro, dar și mai multe blocuri în zona Mamaia Nord. De asemenea, Elena Pocora este asociat unic și administrator al firmei Litoral Sun Tour SRL, care are ca obiect de activitate hoteluri și alte facilități de cazare similare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MIRCEA BANIAS, pe tine sa te intereseze pucaria din Poarta Alba , iti vine rindul , nu scapi !
0
0
Buna baba asta
0
0
Cat de insignifiant sa fi sa ai numai 3 comentarii?! Cam asta e valoarea lor! Neica nimeni!
1
0
Pe rapandula am fututo se misca bine
3
0
madam pocora face ravagii cu genele si sprancenele, cred ca astea o recomanda.
8
0
Stiu sa dea spaga
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510