REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Poliţia germană a lansat noi raiduri împotriva mişcării de extremă dreapta Cetăţenii Reichului

Poliţia germană a lansat noi raiduri împotriva mişcării de extremă dreapta Cetăţenii Reichului

A.F. 12 iunie 2024 | 00:00 182

Poliţia germană a întreprins marţi dimineaţa noi raiduri împotriva mişcării de extremă dreapta Cetăţenii Reichului, ai cărei membri sunt suspectaţi că ar fi pus la cale un complot descoperit anterior menit să răstoarne guvernul german, informează dpa.

Politia germana a lansat noi raiduri impotriva miscarii de extrema dreapta Cetatenii Reichului

Mai multe procese penale de amploare împotriva a 26 de presupuşi extremişti care puneau la cale răsturnarea violentă a guvernului german au loc în prezent în Germania. Se presupune că membrii complotului intenţionau să-l instaleze la putere pe Prinţul Heinrich XIII, membru renegat al unei vechi familii nobiliare din Germania, adept al teoriilor conspiraţiei.

Marţi, poliţia a lansat raiduri la mai multe puncte în două landuri germane diferite. Un purtător de cuvânt al Parchetului din oraşul Celle, situat lângă Hanovra, a declarat pentru dpa că percheziţiile sunt în curs.

Potrivit procurorilor federali, grupul plănuia să ia cu asalt Reichstagul din Berlin cu sprijin armat, prin intermediul aripii sale paramilitare, să aresteze membri ai Bundestagului şi să defileze cu un Olaf Scholz încătuşat la televiziunea germană, în speranţa de a-i convinge pe germanii obişnuiţi să se alăture loviturii lor de stat.

Grupul face parte dintr-o mişcare în creştere cunoscută sub numele de Reichsbürger sau Cetăţenii Reichului. În prezent, numărul acestora este estimat de autorităţi la 23.000. Această mişcare refuză să recunoască legitimitatea statului german modern şi ar dori ca graniţele germane să fie cele de dinainte de 1918, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016