REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Poliţia londoneză caută un suspect după ce un atac chimic a rănit mai multe persoane

Poliţia londoneză caută un suspect după ce un atac chimic a rănit mai multe persoane

A.F. 3 februarie 2024 | 00:00 187

Poliţia britanică a lansat o operaţiune de căutare a unui suspect care a rănit mai multe persoane asupra cărora a aruncat cu o substanţă chimică corozivă, în timp ce atenţia politică în contextul actualelor dezbateri asupra migraţiei în Regatul Unit se îndreaptă către statutul suspectului, un migrant afgan care a primit azil deşi fusese condamnat pentru agresiune sexuală, relatează vineri Reuters.

Politia londoneza cauta un suspect dupa ce un atac chimic a ranit mai multe persoane

Poliţia londoneză a anunţat că-l caută pe suspectul Abdul Shokoor Ezedi, după ce o femeie şi cele două fiice ale ei, în vârstă de 8 şi, respectiv, 3 ani, au fost atacate miercuri seară cu o substanţă chimică în districtul Clapham de la sud de Londra şi în prezent sunt spitalizate cu leziuni ce le pot pune viaţa în pericol.

Alte trei femei şi un bărbat care le-au venit în ajutor au suferit răni minore, iar cinci poliţişti care au intervenit la locul atacului au fost la rândul lor răniţi.

"Atacul de miercuri asupra unei mame şi a celor doi copii ai săi a fost cumplit", a declarat vineri ministrul britanic de interne, James Cleverly. "Gândurile mele se îndreaptă către ele şi către cetăţenii curajoşii şi poliţiştii care au intervenit", a adăugat el, refuzând orice alt comentariu în timp ce ancheta este în desfăşurare.

O sursă cunoscătoare a cazului a declarat agenţiei Reuters că migrantul agfan, sosit în Regatul Unit în 2016, a primit azil în această ţară în pofida unei condamnări anterioare pentru agresiune sexuală.

Sosirea migranţilor ilegali în Regatul Unit se află în centrul unei dezbateri încinse asupra modalităţilor prin care valul migrator să poată fi pus sub control. Premierul conservator Rishi Sunak a făcut din combaterea migraţiei o promisiune cheie înaintea alegerilor legislative care au loc anul acesta.

Unii parlamentari din partidul lui Sunak afirmă că atacul de miercuri arată necesitatea aplicării planului de deportare a migranţilor clandestini către Rwanda, plan blocat în prezent de tribunale, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677