REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Poliţişti locali acuzați că au snopit în bătaie un tânăr, până a murit

Poliţişti locali acuzați că au snopit în bătaie un tânăr, până a murit

Victor ROTARU 5 octombrie 2023 | 11:09 3556

Familia unui tânăr din județul Arad acuză poliţiştii locali că l-ar fi încătușat şi snopit în bătaie în urma unui incident minor.

Politisti locali acuzati ca au snopit in bataie un tanar, pana a murit

Bărbatul de 32 de ani a făcut stop cardiac chiar în sediul Poliţiei Locale şi a fost transportat la spital unde a murit la scurt timp. Incidentul a avut loc în luna iulie, iar ancheta este în continuare în plină desfăşurare. Agenţii nu au fost suspendaţi din funcţie, pentru că se aşteaptă rezultatele finale ale cercetării.

Familia acuză că bărbatul a fost ridicat din faţa gării din Arad, pentru că ar fi stropit cu bere zidul unei clădiri. Din acel moment ar fi început calvarul tânărului, spun rudele. Poliţia Locală aşteaptă finalizarea cercetărilor pentru a lua măsuri în acest caz.

"Noi am solicitat schimbarea încadrării juridice şi reţinerea în sarcina celor două persoane a săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi am solicitat trimiterea dosarului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad", a declarat Cosmin Teodorescu, avocatul familiei.

Un poliţist local în vârstă de 29 de ani, din municipiul Arad, a fost reţinut şi este cercetat pentru tortură urmată de moartea victimei, după ce la mijlocul lunii iulie a ridicat de pe stradă un bărbat care ar fi fost agresiv cu trecătorii şi l-a dus la sediu pentru a fi amendat, însă acolo l-ar fi bătut crunt, victima suferind, printre altele, ruptură de cord. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, incidentul a avut loc în 14 iulie, când o persoană de la o casă de schimb valutar din zona Gării Arad a sunat la Poliţia Locală pentru a sesiza „comportamentul agresiv” al unui bărbat ce ar fi consumat substanţe halucinogene din pungă şi ar fi agresat trecătorii. A intervenit un echipaj format din trei poliţişti locali, „care după ce au imobilizat şi încătuşat persoana vătămată prin folosirea forţei fizice, au condus-o la sediul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, în vederea identificării şi sancţionării contravenţionale”

„La sediul D.G.P.L Arad, situat pe Calea Victoriei din municipiul Arad, echipajul ajunge la ora 20,10, unde în parcarea interioară, doi dintre membri echipajului exercită acte de violenţă asupra persoanei vătămate, care era încătuşată cu mâinile la spate. Agentul L. F-N i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, iar agentul G.C. i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu piciorul în partea posterioară, înainte ca aceasta să fie condusă în sediu, aspecte surprinse de camerele de supraveghere video instalate pe exteriorul clădirii. Ulterior, persoana vătămată, încătuşată cu mâinile la spate a fost condusă de către agentul L. F-N în incinta sediului, într-un birou care nu este prevăzut cu sistem de supraveghere video. În interior, agentul L F-N a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, iar aceste aspecte au fost înregistrate de camerele de supraveghere video instalate în incinta sediului. Din imagini se poate observa că agentul avea în mâna dreaptă un obiect, care e posibil să facă parte din dotarea acestuia, respectiv o tonfă”, se arată în comunicat.

„Moartea victimei a fost violentă”

Iniţial, s-au făcut cercetări pentru ucidere din culpă şi s-a dispus efectuarea necropsiei, iar medicii legişti au constatat că „moartea victimei a fost violentă”. S-a constatat că victima suferise o intoxicaţie acută cu o substanţă neidentificată, dar şi faptul că avea „leziuni traumatice externe, care au putut fi produse prin lovire cu şi de corpuri dure/planuri dure”.

„Moartea numitului M. M.-V. a fost violentă. Ea s-a datorat şocului traumatic ca urmare a traumatismului cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală, şi toracic cu leziuni de contuzie ale mediastinului, pericardului şi cordului urmate de ruptură de cord, cu hemopericard consecutiv, cu evoluţie rapid agravată de tulburările cascadei de coagulare a sângelui, survenite la un organism tarat, cel mai probabil pe fondul de intoxicaţie etanolică acută, cu sindrom de hepatocitoliză prin necroză de coagulare hepatocitară şi acidoză metabolică severă cu alterarea consecutivă a hemostazei fiziologice. Leziunile traumatice externe descrise în conţinutul constatărilor preliminare au putut fi produse prin loviri multiple repetate, cu corpuri dure şi contondente, posibil şi cu un corp contondent de formă cilindrică alungită, în condiţiile care vor fi stabilite de organele de anchetă. Opinăm faptul că leziunile traumatice descrise la nivelul capului la examenul intern, la nivelul toracelui, pericardului şi cordului au legătură de cauzalitate conjugată sau complexă prin factori concuratori cu mecanismul tanatogenerator atât prin patologia preexistentă (epicardită cronică, lipomatoză miocardică, infarct miocardic cu schiţă de ţesut de granulaţie) agravată de o intoxicaţie etanolică acută cu sindrom de hepatocitoliză şi stare de acidoză metabolică severă cu alterarea hemostazei fiziologice la momentul prezentării pacientului în unitatea de primiri urgenţe, cât şi prin complicaţiile determinate de leziunile traumatice suferite (hemoragie meningo-cerebrală, ruptură de cord şi hemopericard consecutiv)”, se arată în documentul emis de medicii legişti. Poliţistul local va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Emi..tu încă nu ai aflat că șmecherii fac ce vot , fraierii fac ce pot o să vezi și la vară că tot noi facem ce vrem daca mai faci galagie poate nu mai stai deloc in gara. Ția placut cum am gonit politistii aia ha ?
0
1
ASA ,SI ? CE BANTUI PRIN GARA ?
0
1
MILITIA=TUPEU SI FORTA PRIN ARME SI MUNITIE
1
0
Zdrențe empatice, boschetul ala mâine poate omora doi oameni nevinovati, apoi urlati ca milițienii l-au avut si i-au dat drumul
3
2
Țigani versus țigani
2
0
ar trebui desfiintati ,aceasta pol. locala, asta e piele ,rosii,paza contractuala de acum 40 ani, toti retarzii si analfabetii, de trantori se plimba ci masinile si impart amenzi fara rost, in rest stau si o freaca ,dorm in post noaptea, rusine, javrelor
9
1
Au facut exact ce trebuia , ăla agresa oamenii nevinovați pe stradă și a văzut ce înseamnă să fie și el agresat. Ar trebui să vină și la Gara Mangalia vara unde localii sunt fugăriți de clanul Lalai care face taxi fara acte, a coborat un local sa faca poza și la gonit Genghiz imediat a venit alt echipaj ia gonit si pe aia, rutieristii nici nu au mai avut curaj sa opreasca si sa bea cafeaua iar politia TF doarme in post ii platim dublu am inceput sa fac si eu taxi de 2 ani si nu pot sa iau niciun client din cauza alora
9
0
A fost arerstat pentru omor debedeul in uniforma.
3
2
Sunt politisti locali care au parasit sistemul, pentru ca au ajuns la concluzia ca nu sunt compatibili cu acesta, este foarte bine. Nu este bine cand alti poltisti locali care nu sunt compatibili cu sistemul se incapataneaza sa ramana in randurile Politiei Locale, aplicand legile si horararile eronat, dupa bunul lor plac. Este si cazul politistului local OLTEANU VALERIU un simplu aventurier in Politia Locala, care imparte amenzi fara numar cetatenilor pentru iarba, dar nu ia nicio masura impotriva molozului depozitat pe terenurile primariei de catre regii sau firme private. Rusine sa iti fie OLTEANU VALERIU ! Ar fi corect sa parasesti Politia Locala in cel mai scurt timp.
9
0
Eu ca sa nu ma plictisesc o mai ating pe Veronica in sediul politiei locale de la Cernavoda,ea mai umbla cu Comandasu cand este Olga la produs in Regatul Unit!
10
1
Noi la Cernavodă stăm acasă la tura de noapte si in weekend dupa amiaza, ne folosim de Dusterul de serviciu pentru cumpărături personale și plimbăm nevasta unde are nevoie, trai pe vatrai la poliția locală!
9
2
scorneala guvernantilor, politia locala , apara ordinea ...politica si mai face tot felul de greseli ,nu cunosc legile si vor sa justifice banii cheltuiti aiurea!
16
3
cu ce cruzime la ucis ?
6
3
Siguranta si incredere.Sa avem incredere ca militia ne omoara cu siguranta.Toti nenorocitii se fac militieni.Au o clasa mai mult ca trenul si se cred de o importanta majora
17
3
Asta merita gazat lent si transmis in direct evenimentul
18
4
Au școală miliției și se ascund după legea ulttrajului unde ai acoperă total
15
8
Te apară polițistul local.Aiurea,fiind angajați de ai primăriei, doar n or ține cu cetățeanul. Vor ține partea primăriei, a statului,că pentru asta au fost inventați. Iar pregătirea localilor e zero ca polițiști, n au școală, academie,pregatire,nimic.Doar cine nu vrea ,nu poate ajunge militian local.Angajatorul ar trebui să răspundă pentru rahatii ăștia doi.Si pentru restul,of course.
23
6
daca se dovedeste ca e adevarat, inchisoare cu executare pe camera maxima
17
8

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166