REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
21.1° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Polițiști sau interlopi? Doi agenți au încătușat abuziv un bărbat pentru un loc de parcare. Video

Polițiști sau interlopi? Doi agenți au încătușat abuziv un bărbat pentru un loc de parcare. Video

Virgil STOIAN, Emilia BABU 17 august 2024 | 00:00 1032

Scandal de proporții din cauza unui loc de parcare, unde protagoniștii sunt doi soți din Constanța și... polițiștii! Vitalia-Surpanu Ionuț și Cristina reclamă un abuz din partea a doi polițiști constănțeni, de la Secția 3, respectiv agenții Maximaru și Cruceru. Totul a plecat de la o ceartă pe un  loc de parcare, care aparținea cuplului, și pe care a parcat o vecină, cu toate că nu avea acest drept. Spiritele s-au încins între vecini, iar la fața locului și-au făcut apariția oamenii legii, pe care soții Vitalia îi acuză că s-ar fi purtat ca niște interlopi cu aceștia, bruscându-l, izbindu-l de mașinile parcate și trântindu-l la pământ pe Ionuț Vitalia, pentru a-l putea încătușa. Potrivit declarațiilor soției, totul a continuat la Secția 3 de Poliție, unde soțul femeii a fost dus și pus să semneze procesul verbal. Prezentă în studioul Replica, Cristina Vitalia-Surpanu a povestit tot ce s-a întâmplat, solicitând să se facă dreptate. Potrivit IPJ, bărbatul a fost dus la secție pentru că ar fi devenit recalcitrant, manifestându-se agresiv verbal la adresa polițiștilor.

Politisti sau interlopi? Doi agenti au incatusat abuziv un barbat pentru un loc de parcare. VideoBărbatul este încătușat

Nu de puține ori, un loc de parcare reușește să scoată ce e mai urât din oameni, de cele mai multe ori ajungându-se și la bătaie între șoferi. Însă, sunt situații când vor, nu vor, oamenii legii, chemați să aplaneze conflicte, sunt prinși la mijloc. O astfel de situație a avut loc și la Constanța, recent, însă, în acest caz, polițiștii s-au ales cu reclamații de abuz în serviciu. 

Doi soți din Constanța cer să se facă dreptate considerând că doi agenți de la Secția 3 au făcut abuz de putere, folosind forța fizică chiar dacă nu se impunea, totul în prezența copilului celor doi soți, în vârstă de patru ani, care acum necesită terapie, după șocul resimțit. Totul a pornit pe 17 iulie, când locul de parcare al familiei Vitalia a fost ocupat de un vecin. Ionuț Vitalia a sunat la numărul din parbriz și a solicitat să mute mașina. Ca răspuns a primit o înjurătură și i-a închis telefonul... Soții Vitalia au sunat la Poliția Locală pentru a rezolva problema, însă, din senin, la fața locului au ajuns polițiști de la Secția 3, Maximaru și Cruceru.

Politisti sau interlopi? Doi agenti au incatusat abuziv un barbat pentru un loc de parcare. VideoCristina Vitalia

După cum se vede și pe filmări, Ionuț Vitalia este bruscat de agenți și chiar trântit la pământ, totul în plânsetele și țipetele copilului de doar 4 ani. Mai mult decât atât, în procesul verbal de amendă, este specificat faptul că Vitalia Ionuț a refuzat să se legitimeze, cu toate că pe filmare se vede că unul dintre polițiști are actul de identitate al acestuia în mână. 

Video 1:

filmul încătușării lui Vitalia Ionuț

Politisti sau interlopi? Doi agenti au incatusat abuziv un barbat pentru un loc de parcare. VideoCei doi polițiști

În seara zilei de 17 iulie, am constatat că pe locul nostru de parcare, pe care îl plătim, a parcat o altă mașină. Soțul a sunat la numărul din parbriz și i-a solicitat să mute mașina. Ca răspuns a primit o înjurătură și i-a închis telefonul... Noi am sunat la Poliția Locală pentru a rezolva problema. Cu toate acestea, la fața locului au venit doi agenți de la IPJ, Maximaru și Cruceru, care nu au vrut să spună de ce au venit, dar că nu au treabă cu parcarea. Apoi, celălalt polițist, Maximaru, i-a spus soțului să coboare jos, înjurându-l“, a declarat Cristina Vitalia pentru Replica.

Politisti sau interlopi? Doi agenti au incatusat abuziv un barbat pentru un loc de parcare. Videovânătăile bărbatului

Soțul meu a fost trântit la pământ, izbit și încătușat

Prezentă în studioul Replica, Cristina Vitalia a continuat să povestească ororile prin care au trecut, la care a asistat și copilul, de doar 4 ani: „Soțul meu a fost trântit la pământ, izbit, încătușat, au urcat cu picioarele pe el, în fața copilului meu de doar 4 ani. Se aude cum copilul spune că îi e frică (...) Deși era încătușat, soțul meu era apăsat cu picioarele pe coloana vertebrală. După ce l-au dus în secția de poliție, de acolo a ieșit un agent de poliție cu body-cam-ul pornit, iar agentul Cruceru i-a cerut să închidă body-cam-ul și să îl țină închis. L-au luat din mașină și l-au dus într-o cameră, ca într-un vestiar, și i-au spus să se așeze pe un scaun. Agent principal Cruceru a ieșit din cameră și s-a întors cu un proces verbal în alb. Soțul a primit un cap în cap, reproșându-i-se că s-a așezat pe locul lui Cruceru.

Politisti sau interlopi? Doi agenti au incatusat abuziv un barbat pentru un loc de parcare. VideoVitalia Cristina și Emilia Babu

Problemele par să nu se mai termine pentru IPJ Constanța. Chiar dacă se confruntă cu deficit de personal, se pare că unii dintre aceia care sunt totuși în funcție ajung să se poarte ca niște adevărați interlopi, deși sunt puși să apere legea și să rezolve problemele cetățenilor. Potrivit celor doi soți, purtarea acestora este una abuzivă, la limita legii, ba chiar pe alocuri aceasta fiind încălcată, polițiștii fiind obligați să poarte acele camere în momentul intervenției.

Politisti sau interlopi? Doi agenti au incatusat abuziv un barbat pentru un loc de parcare. VideoProcesul verbal încheiat de oamenii legii

Pentru a se acoperi, aceștia i-au dat 3500 de lei amendă lui Vitalia Ionuț, una dintre infracțiuni fiind refuzul de a se legitima, chiar dacă se vede clar că unul dintre polițiști avea actul de identitate al bărbatului în mână. Rămâne de văzut cum se va soluționa acest caz, însă nu este prima oară când unii polițiști profită de insignă și de funcție pentru a face abuz de putere.

Ce spune IPJ

Reporterii Replica au cerut un punct de vedere IPJ Constanța: „La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 20.45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că ar fi avut un conflict spontan cu un bărbat, pe strada Baba Novac, din cauza unui loc de parcare. Polițiștii deplasați la fața locului i-au legitimat și identificat pe cei doi, moment în care bărbatul ar fi devenit recalcitrant, manifestându-se agresiv verbal la adresa polițiștilor. Astfel, bărbatul ar fi fost imobilizat și condus la sediul poliției, fiind sancționat contravențional. La data de 31 iulie a.c., bărbatul a depus plângere pentru săvârșirea infracțiunilor de purtare abuzivă și fals intelectual. În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.”

Mai jos puteți urmări interviul integral dat de Vitalia Cristina:

Video 2:

Interviul

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe model r*mânie încă o serparie Chemi poliția să te apere și o ei ca măgaru în pantă
2
2
i-au dat 3500 de lei amendă lui Vitalia Ionuț, una dintre infracțiuni fiind refuzul de a se legitima... Vergile, e contravenție! A venit coana la r*****a sa puna ea presiune... :)))
2
0
Desființarea poliției r*mâne și înlocuirea cu jandarmi Se face economie la bugetul de stat Poliția locală să fie gardieni publici Paza la obiective de stat școli licee primarii și tot ce este de stat patrule pe străzi și bulevarde
4
2
Il prindem noi pe domni politisti sa vezi atunci incatusare abuziva
2
5
Avea dreptate cel ce a plătit locul de parcare.
6
1
Cum se poate asa ceva?? Nu se sesizeaza nimeni? Bai Politia r*mână
5
2
Niste nemernici polițiștii astia! Merita o foiala buna si maximaru
5
2
Mai e betivu de ionut Stroe? Nu a crapat de la atata spaga?
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620