REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Polițiștii au descins la hotelul din Saturn unde a fost ucisă Alina

Polițiștii au descins la hotelul din Saturn unde a fost ucisă Alina

Virgil STOIAN 12 august 2023 | 00:00 5560

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa și Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au efectuat, la data de 10 august a.c., activități de control la 3 puncte de lucru aparținând unui agent economic din stațiunea Saturn și municipiul Mangalia. Printre localurile controlate se află și hotelurile Narcis    și Semiramis - acolo unde a avut loc teribila crimă de pe data de 6 august, când Alina Elena  Ciobanu a fost omorâtă de cea mai bună prietenă, Loredana Anăstăsoaie.       Potrivit informațiilor noastre,  hotelurile unde cele 2 fete erau cazate și lucrau ca și cameriste sunt deținute de THR Marea Neagră și închiriate unei firme. Manager este Mihai George. De altfel, numele acestuia, dar si al lui Adrian Munteanu, apar în rechizitoriu, după ce asasina a declarat anchetatorilor ca le a cerut șefilor ei s-o mute din cameră cu Alina, dar aceștia au tergiversat.

Politistii au descins la hotelul din Saturn unde a fost ucisa Alina

În urma neregulilor constatate la două dintre punctele de lucru, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la Legea 8/1996, în valoare totală de 30.000 de lei.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la Legea 53/2003, privind Codul Muncii, respectiv infracțiunea de folosirea minorilor pentru prestarea unor activități cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al acestora, constând în aceea că, la data de 8 august a.c., pe timp de noapte, au primit la muncă o minoră, de 17 ani, în condițiile în care legislația muncii interzice desfășurarea de activități lucrative, de către minori, în intervalul orar 22.00 – 06.00.

Totodată, operatorul economic a fost sancționat contravențional, în baza H.G. 857/2011, cu amendă în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de preparare și prelucrare a alimentelor, și cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în baza H.G. 984/2005, pentru depășirea capacității de depozitare. De asemenea, a fost ridicată, în vederea distrugerii, cantitatea de aproximativ 100 de kilograme de carne de pui.

Politistii au descins la hotelul din Saturn unde a fost ucisa Alina

Operatorul economic a mai fost sancționat contravențional, în baza O.G. 21/1992, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru produse și proceduri nesigure, care afectează sănătatea consumatorilor, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru condiții prescrise și nedeclarate de producător pentru produse, și cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea, la prestarea serviciilor nealimentare, a condițiilor de igienă, condiții stabilite de producător, și a actelor normative.

În plus, au fost luate măsurile complementare de oprire temporară a prestării de servicii în blocul alimentar al unui punct de lucru și oprirea definitivă din consum a cantității de 100 de kilograme de carne și prăjituri.

Totodată, operatorul economic a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, în baza H.G. 984/2005, pentru neconcordanță între eticheta de pe produs și documentul de recepție, și ridicarea, în vederea distrugerii, a cantității de 10 kilograme carne de pui, precum și cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în baza H.G. 857/2011, pentru neutilizarea corespunzătoare a substanțelor dezinfectante.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
patronul credea ca scapa nesifonat.
0
1
Corect ! Au așteptat instituțiile ca seful sa decarteze șpaga de rigoare, nu au pomenit numele hotelului o vreme , dar omul tot nesimtin nu a cotizat nimic. Ariciul in buzunar.
5
0
dupa ce se intampla,crime, violuri ,furturi, talharii etc.atunci se fac verificari,constatari, se dau amenzila vrajeala,nu se preantampina fapta ci se asteapta evenimentul nenorocit! exemplul concludent si banal,pomii uscati de pe marginea soselelor, din parcuri, locuri de joaca, sunt asteptai sa cada peste masini, oameni ,copii apoi sunt taiati cu mare ...spor, filmari si reportaje reluate la toate stirile ziua si noaptea!
5
1
Și ați așteptat să se comita o crimă că sa faceți niste verificări ? Altfel vă lăudați că verificați ...mergeți așa pe tot litoralul...altfel vreti salarii mari
7
0
Au descoperit si astia ca apa e uda. Pai cum altfel fac imbuibatii bani daca nu pe spinarea copiilor carora li se pare ca 1.500 de lei sunt bani buni si pe prosteala si imbolnavirea clientilor?
11
0
stire
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016