REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.3° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
27.3° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Polițiștii constănțeni, alături de copii în vacanța de vară

Polițiștii constănțeni, alături de copii în vacanța de vară

Andreea VLAICU 13 august 2024 | 16:01 500

Astăzi, 13 august, polițiștii Serviciului Siguranţă Şcolară şi Prevenirea Criminalităţii au desfășurat activități educativ-preventive, în rândul copiilor prezenți la școala de vară a Parohiei Capelei Militare Sfinții Împărați Constantin și Elena III, din municipiul Constanța. 

Politistii constanteni, alaturi de copii in vacanta de vara

Polițistii au organizat ateliere de lucru adaptate fiecărei categorii de vârstă.
Astfel, cei mici au primit sfaturile și informațiile polițiștilor în referire la combaterea faptelor comise cu violență, cunoașterea și respectarea principalelor reguli de circulație, prevenirea consumului de alcool sau substanțe interzise.

Totodată, polițiștii au vorbit și cu părinții sau reprezentații elevilor prezenți la școala de vară, în contextul în care mediul familial reprezintă unul dintre cei mai puternici factori de protecție în prevenirea comportamentelor deviante.

Politistii constanteni, alaturi de copii in vacanta de vara

Polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității i-au invitat pe părinți la discuții interactive, amintindu-le despre importanța unei relații apropiate cu copiii, bazată întotdeauna pe încrederea reciprocă.  
Pentru prevenirea oricăror evenimente neplăcute, este important ca părinții să cunoască, în permanență, activitățile acestora din timpul liber, precum și cercul de prieteni apropiați.

Politistii constanteni, alaturi de copii in vacanta de vara

Prevenirea victimizării minorilor este un proces amplu, ce necesită acțiuni integrate și eforturi comune. Astfel, alături de mesajele de conștientizare transmise de polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității, copiii au avut ocazia să cunoască și uniforma militară, precum și parte din tehnica din dotare a Brigăzii 9 Mecanizate ,,Mărăștești”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516