REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
26.9° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Polițiștii constănțeni asigură o minivacanță în siguranță pe litoral

Polițiștii constănțeni asigură o minivacanță în siguranță pe litoral

Andreea VLAICU 16 august 2024 | 15:00 338

În contextul minivacanței prilejuite de Ziua Marinei Române și Sărbătoarea Sfintei Marii, polițiștii acționează în județul Constanța, independent sau în sistem integrat cu jandarmii, pentru ca cetățenii aflați în această perioadă pe litoralul Mării Negre să fie în siguranță.

Politistii constanteni asigura o minivacanta in siguranta pe litoral

Astfel, polițiștii din structurile de ordine publică acționează permanent în teren pentru ca manifestările publice din în această perioadă (concerte, festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române, slujbele religioase) să se desfășoare fără incidente, asigurând o prezență vizibilă în stradă și intervenția promptă la evenimentele semnalate, în sprijinul și pentru siguranța turiștilor și a constănțenilor. 
 
Totodată, polițiștii rutieri acționează pentru creșterea siguranței în trafic, prin depistarea și luarea măsurilor legale față de conducătorii auto care încalcă regulile de circulație.  

Astfel, în noaptea de 15 spre 16 august a.c., polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune sub coordonarea ofițerilor Direcției Rutiere din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiști rutieri delegați din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și din județele Călărași și Ilfov. 

În cadrul activităților derulate, au fost legitimate 565 de persone și au fost verificate 549 de vehicule.

Au fost testați cu aparatul etilotest 462 de șoferi și 80 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, 10 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Valoarea sancțiunilor contravenționale este de aproximativ 21.000 de lei.

Politistii constanteni asigura o minivacanta in siguranta pe litoral

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 28 de șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere, 10 dintre acestea fiind reținute pentru depășirea limitei legale de viteză, 4 pentru indicii cu privire la consumul de substanțe interzise, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 12 pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. 

De asemenea, au fost oprite din a circula cinci  vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

Pentru ca vacanța dumneavoastră să se desfășoare în siguranță, vă recomandăm să evitați conflictele, să nu consumați alcool în exces și să nu consumați substanțe interzise. 

Pentru a preveni ambuteiajele și implicarea în evenimente rutiere, manifestați prudență în trafic, respectați regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri.

Supravegheați-vă în permanență copiii, respectați indicațiile salvamarilor și semnificația steagurilor arborate de aceștia, nu intrați în apa mării dacă este arborat steagul roșu.

În cazul în care călătoriți pe distanțe lungi, efectuați opriri regulate, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan.

Păstrați  distanța față de autovehiculul din față și folosiți centura de siguranță. Păstrați-vă calmul pe durata deplasării și  manifestați respect în trafic, pentru a preveni riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier.

Apelați numărul de urgență 112 sau  cereți ajutorul unui polițist, dacă sunteți în pericol!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620