REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Polițiștii constănțeni, semnal de alarmă în privința copiilor pierduți pe plajă

Polițiștii constănțeni, semnal de alarmă în privința copiilor pierduți pe plajă

Andreea VLAICU 20 august 2024 | 15:48 678

De la începutul sezonului estival, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a fost sesizată dispariția a peste 70 de minori cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani, care s-au pierdut pe plajă, nefiind supravegheați de părinți.

Politistii constanteni, semnal de alarma in privinta copiilor pierduti pe plaja

Astfel, polițiștii doresc să atragă atenția asupra acestui fenomen și să aducă în atenția părinților necesitatea de a-și supraveghea copiii, pentru a evita o tragedie.

Din cei aproximativ 70 de minori care s-au rătăcit pe plajele din municipiul Constanța, peste 70% au vârste cuprinse între 2 și 5 ani.

Toți au fost găsiți de polițiști în câteva minute de la dispariție și, din fericire, nu au fost victima vreunei infracțiuni. 

Pentru a evita astfel de situații, polițiștii vă recomandă:

- Supravegheați-vă în permanență copilul  pe plajă sau în alte spații aglomerate și învățați-l că nu trebuie să se îndepărteze de dumneavoastră.

- De fiecare dată când ajungeți într-un loc aglomerat, stabiliți împreună cu copilul un punct de întâlnire, pentru situațiile în care se rătăcește. Aceasta regulă poate fi aplicată doar în cazul copiilor cu vârste mai mari, care se pot orienta bine în spații aglomerate. Celor mici explicați-le că trebuie să rămână pe loc, să nu plece din locul în care s-a rătăcit.
 
- Învățați-l pe cel mic numărul de telefon al unuia dintre părinți,  numele de familie, numele părinților și alte informații care pot ajuta la identificarea lui.

- Învățați-l pe copilul dumneavoastră să ceară ajutorul unei persoane în uniformă (polițist, jandarm, polițist local), al personalului unui magazin din zonă sau al unei familii cu copii.

Asigurați-vă că aveți întotdeauna asupra dumneavoastră o fotografie recentă a copilului!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
militienii, zi de zi cauta motive de lauda.
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365