REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Polițiștii de frontieră au derulat activităţi pentru prevenirea și combaterea infracționalității

Polițiștii de frontieră au derulat activităţi pentru prevenirea și combaterea infracționalității

Ana Maria LIPAN 25 octombrie 2023 | 11:35 680

n perioada 21-23.10.2023, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul altor structuri cu competențe pe linia ordinii și siguranței publice (inspectorate de poliție județene, servicii pentru imigrări județene, Serviciul Poliție Transporturi Maritime etc.) au derulat mai multe activităţi pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere. Astfel, în zona de competență a Poliției de Frontieră Române au fost constatate peste 220 de fapte ilegale și aplicate amenzi contravenţionale în valoare de peste 220.000 lei. Totodată, polițiștii de frontieră nu au permis ieșirea din țară a peste 55 de persoane care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 30 cetăţeni români din diferite motive legale.

Politistii de frontiera au derulat activitati pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii imagini surprinse în timpul acțiunilor

Una dintre aceste acțiuni s-a derulat la nivelul Gărzii de Coastă unde polițiștii de frontieră au executat misiuni aeriene de supraveghere cu drona din dotare, în zona Lacului Sinoe, reținând astfel în vederea indisponibilizării cantitatea de 78 kg pește în valoare de 556 de lei, 1.492 m plase monofilament și un motor de barcă în valoare de 1.000 lei.

Totodată, la nivelul Gărzii de Coastă, au fost efectuate misiuni cu scop preventiv în zona de competență - în porturi, pe comunicații, în zonele adiacente punctelor de frontieră, fiind verificate peste 150 de vehicule și 250 de persoane.

De asemenea, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, în perioada 21-22.10.2023, în urma verificărilor efectuate pe sensul de intrare în ţară asupra mijloacelor de transport care au tranzitat frontiera de stat, au fost descoperite 1.640 articole de vestimentație susceptibile a fi contrafăcute, în valoare aproximativă de 327.000 lei, fiind întocmite patru dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii infracțiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”. Bunurile fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, ambele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, au efectuat acţiuni  pe linia combaterii migraţiei ilegale fiind identificată şi oprită în trafic o autoutilitară care transporta migranți. Cu ocazia controlului derulat de către poliţiştii de frontieră au fost descoperiţi 17 migranţi, fiind reţinuţi doi cetăţeni români care au avut rolul de transportatori.

Și la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Borș din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea s-au desfășurat activități specifice de supraveghere a frontierei de stat, fiind observate, în apropierea liniei de frontieră, la aproximativ 100 de metri de Gara Episcopia Bihor, mai multe persoane care se deplasau pe jos în direcția statului vecin. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt 36 de cetățeni din Bangladesh, Etiopia, Sudan, Afganistan, Nepal și Maroc, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat. Aceştia au intrat legal în România în baza unor documente valabile.

"Polițiștii de frontieră din întreaga țară participă la acţiunile în sistem integrat și acţionează în permanenţă pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Totodată, menționăm faptul că aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a infracționalității transfrontaliere dar și a migraţiei ilegale sunt realizate în mod continuu.", au declarat autoritățile. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016