REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Polițiștii de la Penitenciarul Poarta Albă refuză să intre la muncă. Deținuții, păziți de secretare

Polițiștii de la Penitenciarul Poarta Albă refuză să intre la muncă. Deținuții, păziți de secretare

Ana Maria LIPAN 30 august 2023 | 08:49 3582

300 de polițiști de la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța refuză să mai muncească. Spun că și-au făcut orele obligatorii pentru luna aceasta și nu vor să facă unele suplimentare care nu le vor fi plătite.  Pe durata protestului, deținuții vor fi supravegheați de personalul din birouri, inclusiv de secretare.

Politistii de la Penitenciarul Poarta Alba refuza sa intre la munca. Detinutii, paziti de secretare

300 dintre cei 470 de polițiști de la Poarta Albă nu mai vor să intre în tură. Pe durata protestului, deținuții vor fi supravegheați de personalul din birouri, inclusiv de secretare. Protestatarii spun că și-au făcut norma de lucru pe luna august, respectiv 176 de ore, și nu mai vor să muncească suplimentar. Unii spun că au muncit chiar 200 de ore.

Dacă nu se găsește o soluție pentru această problemă, protestele vor continua și în turele următoare, la noapte și joi. În acest timp, deținuții nu vor avea drept la vizite sau la cumpărături. Un protest similar a avut loc și în 31 august, scrie digi24.ro. 

"Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a luat act de acțiunile de protest ale organizațiilor sindicale din penitenciarele Aiud, Codlea, Deva, Miercurea Ciuc, Oradea, Constanța - Poarta Albă și Tg. Jiu, cu care, dealtfel, se află într-un dialog permanent. În consecință, mesajul transmis echipelor de management ale unităților penitenciare este unul ce privește deschiderea către dialog și comunicare în raport cu acei colegi care protestează si adoptarea unor măsuri menite să asigure continuitatea activităților pe linia siguranței locului de deținere, acordarea drepturilor persoanelor private de libertate și preîntâmpinarea unor evenimente negative.

Măsurile respective au vizat: Planificarea judicioasă și eficientă a personalului avut la dispoziție, astfel încât să nu fie afectat gradul de siguranță a misiunilor de pază, escortare și supraveghere, și nici acordarea drepturilor persoanelor private de libertate; Asigurarea unor canale eficiente de comunicare cu organele judiciare deservite și informarea acestora cu privire la imposibilitatea prezentării sau prezentarea cu întârziere a persoanelor private de libertate, dacă acest lucru se impune; Programarea membrilor de familie sau aparținătorilor persoanelor private de libertate în vederea acordării vizitelor se va realiza începând cu ora 10.00; Asigurarea unei rezerve de personal pentru a putea acționa în situații deosebite.

Cu toate că acțiunile de protest vor îngreuna considerabil activitățile curente, deficitul de personal fiind semnificativ în toate unitățile, asigurăm opinia publică de faptul că siguranța locurilor de deținere nu este și nu va fi periclitată în niciun mod, principiu la care aderă atât echipele manageriale, cât și reprezentanții organizațiilor sindicale.", au transmis reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor. 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si mie cine mai imi baga telefon si droguri ?
0
0
Bravo lor. La ANR unde salariile sunt mizerabile nemernicii astia nu vor sa iasa la greva. Daca sunt angajate toate parashutele si toti analfabetzii precum Stancu, Sincan, Popa Dorel, Pilat, Litza Sorin, etc normal ca lor le convine sa traiasca din spagi. Astia nu au vazut marea decat de pe uscat sau de pe skijet.. rusine conducerii ANR
3
0
Pe vremuri,se făcea serviciul de supraveghere la ,,," pușcăria" Poarta-Alba,un supraveghetor la 1100 deținuți.Anii,2000-2010. Și toate activitățile decurgeau normal.Acum la 1000 de deținuți, avem 300 de cadre? Doamne,cu toți bărbații epilați, sprâncenați, bărboși,mai puteți să faceți serviciul,de supraveghere? Păi,ei când se mai uită în oglindă?
5
0
O sa fim încălecati de analfabetii astia comentaci care se cred poporul roman
1
3
ca si medicii cu garzile neplatite sau platite in bataie de joc de ce sa faca munca patriotica ? parca a cazut comunismul
4
7
Daca 300 de gardieni nu vor sa intre la munca si vor fi inlocuiti cu secretare si personal din birouri,cam cat personal au prin birourile alea? Sunt mai multi decat detinutii!
12
5
Daca intra toti in greva o sa se vada ca merge treaba si fara ei! Acum cativa ani existau penitenciare de maxima siguranta cu pereti din chirpici,ce sa mai zici?
13
9
Privatizati sistemul penitenciar, disjunct de Politie sau MAI, ca in Belgia sau USA, veti scapa de toate problemele. inclusiv de putorile cu creier odihnit pensionate la 48 de ani!
9
8
secretarele, cati ani au?? Intrebare. De ce toti marii infractori ai Romaniei au preferat Poarta Alba?..
14
3
Datii afara, astia sunt paznici de fapt, nu produc nimic, stau la vrajeala cu detinutii si mai si baga droguri, telefoane, aduc prostituate la camera nuptiala. Ciobani de fapt. Angajati Nepalezi
14
6
Și secretarele beneficiază de aceleași drepturi ca și cei ce muncesc pe secțiile de deținere, deși nu văd vreodată deținuții. Cei ce au protestat sunt defapt funcționari publici , birocrați ca cei din primării, dar care beneficiază de drepturi speciale.
10
5
Care plm 31 august?? Ca azi suntem pe 30 ..sau voi vedeti ce sa intamplat in viitor?
9
1
In Uk si Franta au inceput sa angajeze paznici fara nu stiu ce nivel de pregatire ca si asa nu le foloseste la nimic decat inchi si deschid niste sectoare, ei ca nu sunt altceva decat paznici emigranti care vor sa se angajeze la inchisoare trebuie doar sa cunoasca limba nu trebuie sa fie cetatean al statului respectiv , in UK sunt romani care lucreaza in penitenciar ca paznici . Oricum si cu ei si fara ei ca mai au si grade de ofiteri telefoanele merg in puscarie , droguri sunt , metoda accidentul la fel asa ca nu vad de ce nu se fac angajari de paznici si sa se tina doar echipa de interventie . Mai nou merge si cu nepalezi si bangladesh
7
3
Când sa înființat pușcăria din Guyana franceza cineva la întrebat pe Napoleon...Cine o sa ii păzească pe acei bandiți...Răspunsul lui Napoleon a fost...Alți bandiți mai mari decât ei.Deci gardienii din pușcării sunt mai bandiți decât cei pe care ii pazesc
14
5
Ei vor obține tot ce vor cere prin sindicate iar prostimea o sa rămână cu comentariile răutăcioase și cu lopata la particular !
12
3
caraleii sunt paznici de fapt , meseria e cautata ,vorbesti frumos, te prefaci opt ore ca esti deal lor si treaba i buna, la racoare, salariul vine repede inainte!
10
7
De cind "gardienii de penitenciare" sunt politisti? Dati afara si angajati altii, care e problema?
15
9
astia vor drepturi ca militari, dar se comporta ca tatele la piata.
10
6
acum secretarele au ocazia sa se sature cu SFANTA POOLA !
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510