REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Polițiștii de penitenciare sunt nemulțumiți de aplicarea legii salarizării!

Polițiștii de penitenciare sunt nemulțumiți de aplicarea legii salarizării!

Replica API 15 aprilie 2022 | 17:59 1463

Angajații din poliție și din penitenciare, reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și de Sindicatului Polițiștilor – SIDEPOL, vor protesta în fața sediului central al Partidului Național Liberal (PNL), în data de 19 aprilie 2022. Aceștia cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare, actualizarea pensiilor militare, îmbunătățirea condițiilor de muncă și eficientizarea activităților profesionale. ”Suntem cam 100 de persoane și vom protesta în fața sediului PNL din București” a declarat Bogdan Trăistaru, președintele sindicatului Polițiștilor de Penitenciare Constanța, pentru Replica.

Momentan celelalte federații nu mai doresc să iasă la proteste dar noi am vrut să ieșim alături de polițiști din SIDEPOL. Am ales sediul PNL, pentru că vom merge o săptămână aici, o săptămână la PSD. Noi nu ne ducem să cerem majorări salariale, noi solicităm aplicarea legii 153/2017. Noi din surse am aflat că vor să o tărăgăneze, și că amendamentele la lege or să cadă și de aceea am zis că trebuie să ieșim din nou. Noi vrem aplicarea legii salarizării, și actualizarea pensiilor militare. Practic, politicienii trebuie să-și respecte deciziile și să elimine arbitrarul și discriminarea în ceea ce privește aplicarea legii salarizării și pe cea a pensiilor militare. Practic la acordarea pensiilor militare s-a făcut un fel de discriminare. Înainte se culca pe baza salariului brut și apoi pe baza salariului net” a declarat Bogdan Trăistaru, pentru Replica.

Ce solicită protestatarii

Angajații din poliție și din penitenciare cer: aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice); actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, așa cum a fost adoptată în forma ei inițială; îmbunătățirea condițiilor de muncă și eficientizarea activităților profesionale necesare asigurării apărării ordinii de drept, a liniştii publice şi siguranţei cetăţeanului, precum şi a drepturilor şi libertăţilor românilor.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt nemultumit de salariu si din toata saracia am pus bani peste bani si mi-am tras un Ford kuga la tipla de 20 de mii.Traiasca pestisorii din cernavoda
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768