REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Polițiștii se solidarizează și cer demisia procurorului Horodniceanu ... Predoiu îl apără!

Polițiștii se solidarizează și cer demisia procurorului Horodniceanu ... Predoiu îl apără!

Victor ROTARU 9 mai 2023 | 00:00 2870

Daniel Horodniceanu, fost procuror şef al DIICOT şi actual vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost filmat de doi polițiști, care l-au tras pe dreapta, în judeţul Iaşi, în timp ce încerca să facă instrucţie cu ei, supărat că nu a fost lăsat să depășească fără să semnalizeze. Reacțiile nu au întârziat să apară, clipul devenind viral pe internet. Astfel, președintele Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Vasile Zelca a transmis faptul că SNPPC ar trebui să-și dea demisia din funcție, întrucât comportamentul acestuia pune umărul la denigrarea Poliției Românie... în timp ce ministrul Predoiu îl apără.

Politistii se solidarizeaza si cer demisia procurorului Horodniceanu ... Predoiu il apara!Daniel Horodniceanu

Vicepreședintele CSM, Daniel Horodniceanu, a fost filmat de doi polițiști, care l-au tras pe dreapta, încercând să îi intimideze pe cei doi agenți. Vasile Zelca, președintele SNPPC, a declarat pentru Replica faptul că fostul procuror general al DIICOT ar trebui să-și dea demisa: „Horodniceanu trebuie să-și dea demisia având în vedere ce s-a întâmplat în noaptea când a fost oprit de echipajul poliției. Polițiștii se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe care Horodniceanu i-a admonestat, de ce l-au oprit, de ce nu îl recunosc. În momentul în care polițiștii i-au cerut să se legitimeze, dânsul a arătat legitimația de procuror, ceea ce din punctul nostru de vedere a reprezentat o presiune pusă pe polițiști în încercarea de a-i determina fie să nu aplice vreo sancțiune, sau să-și schimbe comportamentul, să fie mai supuși, mai atenți în măsurile pe care vor să le ia. După aceea i-a amenințat spunându-le că merge la șeful IPJ să îi spună ce s-a întâmplat acolo.” 

Totul a fost o înscenare cu un scenariu bine pus la punct? 

Întrebat ce părere are despre noua varianta apărută, cea a unei înscenări, Vasile Zelca a transmis faptul că agentul de poliție nu are cum să-și dea seama cine se află la volanul unui autoturism înainte de a-l opri: „Ceea ce ne uluiește cel mai mult, în explicațiile pe care le-a dat după ce au ieșit imaginile filmate, acesta afirmă că este totul o înscenare și un scenariu bine pus la punct. Noi credem că, în miez de noapte, doi polițiști care au fost depășiți neregulamentar de către o mașină, după forma farurilor, își dau seama că este Horodniceanu la volan, și pun la cale un scenariu? Eu nu am de unde să știu cine este la volanul unei mașini care mă depășește neregulamentar. În momentul în care am oprit mașina, eu l-am oprit pe conducătorul auto care a efectuat manevra fără respectarea regulilor rutiere. Nu l-am oprit nici pe Zelca, nici pe Horodniceanu, nici pe Ciucă. Eu am tras pe dreapta conducătorul auto, care trebuie să respecte normele rutiere, indiferent de cine este dânsul ca personalitate. Horodniceanu trebuie să se legitimeze cu buletinul și dacă se simțea nedreptățit de măsura luată de polițiști, avea posibilitatea să atace în instanță procesul verbal de contestare a contravenției. Noi ne menținem poziția că Horodniceanu trebuie să-și dea demisia, iar cei care s-au sesizat din oficiu trebuie stabilească gradul, dacă există vinovăție, și să ia o măsură, pentru că dacă vom lăsa lucrurile așa cum sunt ... A apărut și o altă variantă, de ce au filmat ascuns, cu ce au filmat.” 

Politistii se solidarizeaza si cer demisia procurorului Horodniceanu ... Predoiu il apara!Vasile Zelca 

Zelca: Ce să învețe cetățeanul de rând când vede că un procuror pune umărul la denigrarea poliției?

Noi trebuie să vedem esența problemei: un procuror a abuzat de funcția sa, și a încercat să determine polițiștii să nu ia măsuri împotriva sa. Ba chiar i-a certat că stau în miez de noapte. În loc să ne bucurăm că polițiștii din mediul rural, care sunt subdimensionați, stau în stradă la 1:30 noaptea, și fac filtre și își fac treaba, noi încercăm să-i intimidăm. Acest comportament pune umărul la acea denigrare pe care o reclamăm de ani de zile a Poliției Române. Cetățeanul de rând, când vede că un procuror, care prin natura sa aplică legea, legat la ochi, cu talerul într-o mână și cu sabia în cealaltă, pune umărul la denigrarea poliției și la știrbirea acesteia, ce să învețe?” a conchis Vasile Zelca.  

Predoiu îl apără pe procuror

Cătălin Predoiu îi ia apărarea procurorului  și spune că... e important că a realizat gestul făcut.

Politistii se solidarizeaza si cer demisia procurorului Horodniceanu ... Predoiu il apara!Cătălin Predoiu

Domnul procuror Horodniceanu, vicepreşedinte CSM, a dat astăzi o declaraţie în care arată că a înţeles că a procedat greşit în respectiva situaţie, că regretă acest lucru, s-a lăsat provocat. (...) E regretabil contextul, cum a spus şi dânsul e regretabilă atitudinea, e greşită evident de la început până la sfârşit, dar este important că a realizat acest lucru. Şi-a manifestat regretul faţă de cele întâmplate. Cred că corect să spunem şi acest lucru. (...) Subscriu la cea ce a spus domnul Horodniceanu însuşi, nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită. Cea mai bună cale într-o astfel de situaţie să raţionezi pe unde ai greşit, ce ai greşit, să recunoşti acest lucru şi să îţi exprimi un regret, preferabil sincer”, a declarat ministrul Justiţiei, citat de News.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Problema organosilor este că se cred șerifi, și nu le convin când se confruntă cu șeful șerifilor. Bai milițienilor, voi umblați cu 70 km/ h in localitate, nu semnalizați, nu purtați centura, nu folosiți handsfree, și tot voi cereți demisia. Sunteți niște nesimțiți! Milițienilor, ne-ați adus în halul în care ne bucuram când o pățiți și voi la fel, așa cum vă comportați cu noi. Sper că cei doi milițieni rurali sa fie dați afară fiindcă nu au oprit hoții de porci din sat. Ei aveau alta problema: cum de i-a depășit un bucureștean. Moldoveanul e mândru in mașina de miliție. Și prostul și mai semnalizează: " noi circulam cu 70 km/ h în oraș, și tu ne-ai depășit". Ce îți e și cu moldovenii...semnalizează la greu.
1
0
Uite ma Horodnicene ca toti politistii te cumosc, tocmai de aceea iti cer demisia. :))) Daca erai vreo somitate cred ca te sustineau. Din cate vedem numai golanii te sustin.
7
1
In primul rand politistii au gresit ca nu i-au pus etilotestul martalogului. Daca avem justitie in Romanica acest nesimtit de p******r trebuie sa-si inainteze demisia din functie si sa fie anchetat cu celeritate nicidecum sa se ia masuri fata de el dupa ce uita lumea de scandal.
5
1
Se descurca ei intre ei speciali astia,nu ati auzit ce a spus Horodniceanu:"voi va luati de mine ma?,pai eu am vorbit cu Oprea sa va mareasca salariul. Vedeti cum si-au castigat armata si militieni mariri de salarii si pensii speciale prin niste aranjamente aprobate de Generalul Izmenar cu patru stele care avea nevoie de antemergator si cand mergea la amanta sau la restaurant caci dasta a murit si militianul ala caci nu ca circula Oprea la ora aia din noapte in interes de serviciu,dar au avut grije judecatori,altzi speciali si astia,sa tot amane dosarul ala cu politistul mort pana s-a prescris,pai cum sa il condamne cineva pe Oprea indiferent ce a facut golanul asta cand totzi cei din armata romana,militie si securitate ii sunt recunoscatori astuia pentru ce a facut pentru ei.
5
1
noi chiar tre sa credem ca nea hohorodniceanu a pus botu la o vrajeala bine concertata? pai asa gutuie esti ma nea hohor? pai daca te-au facut din vorbe doi tablagii ... nu vreau sa ma gandesc cum te impacheteaza jmecherii pe care vrei sa- i anchetezi in dosarele babane pe care iti place sa crezi ca le faci. asa slab de ingeri esti de ai pus botu la doi militieni de la comuna dolhasca? pai asta spune multe despre cat de bazat psihic esti. pai nu prea meriti pensie speciala. si saracutu di tine cand ai vazut ca te-au inghesuit cei doi militica ... te-ai gasit sa te umfli la ei ca esti barosanu de pe planeta. pai la aia doi te-ai gasit sa te umfli ba? da asa fac impotentii ...se ascund dupa nus` ce legitimatie sau functie si daca se intampla sa fie la inghesuiala isi pun tarana in cap precum catelusii. fii barbat cu sange in instalatie si arata ca ai demnitate...
4
1
In primul rand horodniceanu nu este vreo exceptie; toti cei functii din tara asta se comporta cam la fel de decenii; deci are circumstante atenuante foarte solide; pe de alta parte mitocania si infumurarea nu sunt ilegalitati nicaieri asa ca cererea de demisie a politistilor este total aberanta; predoiu are dreptate
3
6
Hotii intre ei....se inteleg la final
9
0
Nici cu militia nu ne rusine.Lideru de sindicat sa trimita militia in sensul giratoriu de la Ovidiu.Sa lase japca o luna doua,sa mai traiasca si din salariu putin.
4
2
Ce vreti de la un "Pre-a-doi"u""????!!!
5
0
lume! Un politist local ii da lectii de limba romana unui mare p******r! Ori procurorii termina pe oua, ori au iesit la pensie militienii! Bravos, domnilor politisti de la tara!
13
1
basescu sa traiasca ca le-a dat nas, salarii, pensii. va dati seama in biroul/beciul de la dna, cum se comporta?
10
3
Caci am vazut si politisti de treaba in sistem dar am vazut si politististi care nu vor sa isi faca treaba …cu aia ce facem … mai rau vind anchete …sa ii dam afara ??!!!
7
0
JOS PREDOIU!! NINISTRU PACHET CU CEI CARE INCALCA LEGEA!!
15
2
Era necesar un alcool test cel putin sa nu spun si de un drog test . Este inadmisibil ca un magistrat sa umileasca niste politisti doar pentru ca el se crede superior . Daca nu era filmarea , politistul risca sa fie dat afara . Cum sa intamplat la Constanta cu jegosul asta liberal
15
2
Pentru sistem ca lea adus o marire de 15 la suta se pare caci este adevarat si eu îl aparam in locul domnului Predoiu .
1
12
LUATI LA CIOMAG TOTI NEAVENITII ASTIA CARORA LI SE PARE CA DACA AU O FUNCTIE SUNT MAI PRESUS DE LEGE! DE AIA TARA ASTA ESTE UNDE ESTE! POLITICIENII FURA, CAPII POLITIEI II ACOPERA. ESTE O CARDASIE DIN CARE OMUL DE RAND NU ARE DECAT SANSA DE A PLECA IN ALT STAT MEMBRU UE IN CARE LEGEA SE RESPECTA SI INDIVIDUL DE RAND ESTE RESPECTAT.
19
0
Horodniceanu este roman. Un cocalar plin de el, detinatorul adevarului suprem si al jmekeriei totale. Toti suntem la fel, natie de olteni, ne cacam pe noi si ne credem ce nu suntem.
15
1
Daca abordam eu gresit, cred ca-mi crapa spinarea de la loviturle de pu lane militienesti. Cred ca imi crapa si permisul din buzunar..
16
2
Horodniceanu, ar trebui sa fie un exemplu pt oameni prin prisma functiei. Modul acesta de abordare il gasesti la interlopi.
29
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016