REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
20.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Polițistul care a AGRESAT un AVOCAT în secția din MAMAIA, CONDAMNAT

Polițistul care a AGRESAT un AVOCAT în secția din MAMAIA, CONDAMNAT

Replica API 18 decembrie 2020 | 00:20 6644

Un avocat din Constanţa, Adrian Gheorghiţă, a fost agresat de poliţistul Tiberiu Petrovici, pe 29 august 2019, în secţia de Poliţie Mamaia. Incidentul s-a petrecut după ce avocatul ar fi intrat în secția de poliție, pentru a căuta o sumă de bani uitată pe pupitrul unei bănci de clientul pe care îl reprezenta la acea vreme. Deranjat că fost întrerupt în timpul mesei, Tiberiu Petrovici l-a lovit, îmbrâncit și l-a dat afară din sediul Poliției. Adrian Gheorghiță a formulat plângere cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ultraj judiciar și purtare abuzivă de către Tiberiu Petrovici.

Adrian Gheorghiță a declarat că în luna august 2019 a fost solicitat de un client să-l asiste în incinta sediului de Poliție Mamaia. La câteva zile, același client l-a sunat să-i spună că nu primise procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției, precum și faptul că-și uitase portofelul și niște acte în sediul Poliției. Pentru aceste motive, persoana vătămată s-a deplasat la finalul lunii august la sediul Poliției Mamaia, s-a îndreptat către o cameră din față, unde a văzut 3 lucrători de poliție, unul din ei servea masa-inculpatul din prezenta cauză. Avocatul s-a prezentat lucrătorilor de poliție, le-a arătat legitimația și le-a spus motivul prezenței sale în sediu.

După ce persoana vătămată și-a declinat identitatea, inculpatul a început să ridice tonul, i s-a adresat într-un mod nepotrivit și i-a cerut să iasă din secția de Poliție, în timp ce continua să mănânce. Persoana vătămată i-a reproșat inculpatului că un lucrător de poliție nu trebuie să vorbească într-o asemenea manieră cu un avocat și mai ales în timp ce consumă alimente. În acel moment, inculpat s-a ridicat și l-a împins violent, cu ambele mâini, în zona pieptului pe Adrian Gheorghiță, proiectându-l în altă persoană care se afla în sediul Poliției.

Ce a spus instanța

În timpul procesului penal, inculpatul a încercat să acrediteze ideea că persoana vătămată s-a prezentat la sediul Poliției sub un motiv fals, că în realitate totul a fost o înscenare. De altfel, pornind de la această idee a și solicitat achitarea sa sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj judiciar și purtare abuzivă. Instanța arată că nu poate reține apărările inculpatului, din moment ce acțiunea violentă a fost dovedită în prezenta cauză. Mai mult, subliniază instanța că inculpatul, având o funcție publică, trebuie să dea dovadă de suficientă răbdare și stăpânire de sine. Instanța a decis condamnarea lui Tiberiu Petrovici la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj judiciar și purtare abuzivă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Citește și: ANCHETĂ de AMPLOARE la Constanța, după ce un avocat a fost BĂTUT de un polițist

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iarba strica treaba
0
0
Si avocatii se umfla in pene de zici ca s miejii din cur. Hai sa fim seriosi, ce naiba.
4
4
carte multa nu se cere, prost sa fii sa ai putere !!!
13
1
Trebuia cu executare!
10
2
Avocatul este foarte arogant !
13
12
Adevarul e ca mai dau si eu de cate un gabor care se umfla in pene vorbeste la per tu si nu vrea sa auda de lege ca e asa cum vrea el. Fac mistocareala si din astea. Ca fost ofiter imi cam vine sa ii lungesc un pic urechile dar probabil asta asteapta sa caute ultraj. Insa nu toti sunt asa doar vreo 20 la suta.
12
2
Ca pe timpul lui Ceasca, prosti dar musculosi
12
4
Las-o moarta, Gelu, si zii bogdaproste.
6
0
Daca era tatal tau in locul avocatului era bine??? Cand te duci la politie te duci cu o treaba ... in general sa te apere de ceva nu sa te bata!
12
8
daca esti angajat al statului, nu inseamna ca esti sluga. Cred ca bunul simt treb sa fie de ambele parti. Daca avocatul a avut o atitudine ca cel de mai jos, nici nu ma mira ca a fost bruscat.
16
18
AU TRECUT 2 ZILE IAR NU ESTE APA !
7
3
nu ai voie sa iti faci dreptate singur . este un monopol al statului
8
3
Fara avocati corupti.
39
9

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620