REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.2° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
28.2° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Poliţistul care i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta de poliţist a fost destituit. Video

Poliţistul care i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta de poliţist a fost destituit. Video

Mariana MURAT 5 august 2024 | 10:29 1701

Polițistul Valer Kovacs a fost recent destituit din funcție după ce a fost implicat într-o serie de controverse legate de Diana Șoșoacă, senator cunoscut pentru pozițiile sale politice controversate. Kovacs i-a împrumutat motocicleta și casca de polițist de serviciu Dianei Șoșoacă, ceea ce a dus la o serie de sancțiuni și, în cele din urmă, la destituirea sa. ”A adus jigniri unor categorii profesionale în ansamblul lor (magistraţi etc.), a exprimat opinii contrare intereselor României sau preferinţe politice, a încălcat obligaţia de a respecta confidenţialitatea datelor dobândite în timpul serviciului, a difuzat materiale care au instigat la indisciplină, a fost lipsit de respect faţă de colegi sau alte persoane şi nu a asigurat informarea corectă a cetăţenilor”, afirmă MAI.

Politistul care i-a imprumutat Dianei sosoaca motocicleta de politist a fost destituit. VideoDiana Șoșoacă

La sfârşitul lunii mai, poliţistul a fost cercetat disciplinar după ce i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta de serviciu, dar şi casca de poliţist şi a făcut o fotografie alături de aceasta. Poliţia Română a anunţat atunci că a demarat verificări, după ce Diana Şoşoacă a postat pe reţelele sociale un clip în care se urcă pe o motocicletă a Poliţiei, purtând o cască de poliţist. De asemenea, senatoarea s-a fotografiat şi cu agentul de poliţie, îmbrăcat în uniformă, verificările vizând posibila încălcare a Statutului Poliţistului.

La acel moment, Kovacs a cerut prietenilor săi să îl susţină şi să trimită mesaje pe adresele de e-mail ale Ministerului de Interne şi Guvernului României.

Politistul care i-a imprumutat Dianei sosoaca motocicleta de politist a fost destituit. VideoDiana Șoșoacă 

Eu nu fac politică de nicio culoare”, spunea el, deşi posta pe reţelele sociale mesaje similare celor promovate de Diana Şoşoacă şi avea apariţii la Zeus TV, alături de Luis Lazarus, un apropiat al Dianei Şoşoacă.

”Măsura disciplinară a fost luată conform prevederilor legale, după parcurgerea tuturor paşilor procedurali, la propunerea Consiliului de disciplină, constituit la nivelul instituţiei”, a precizat MAI.

Conform Raportului de cercetare prealabilă,  s-a reţinut faptul că, în intervalul iunie 2022 - martie 2024, polițistul a distribuit în spaţiul public, utilizând mai multe conturi pe diferite platforme de socializare, dar şi prin participarea în cadrul unor emisiuni TV, conţinut audio-video, care, prin mesajul şi afirmaţiile făcute, a adus jigniri unor categorii profesionale în ansamblul lor (magistraţi etc.), a exprimat opinii contrare intereselor României sau preferinţe politice, a încălcat obligaţia de a respecta confidenţialitatea datelor dobândite în timpul serviciului, a difuzat materiale care au instigat la indisciplină, a fost lipsit de respect faţă de colegi sau alte persoane şi nu a asigurat informarea corectă a cetăţenilor, precizează MAI.

Anterior acestei măsuri, agentul de poliţie a fost sancţionat în repetate rânduri, fără a manifesta regret pentru faptele comise sau respect pentru statutul de poliţist, subliniază MAI, iar acesta poate contesta actul administrativ, conform prevederilor legale.

Mi se impută că aş fi adus atingere onoarei instituţiei din care fac parte”, susţine Valer Kovacs într-un dialog cu liderul AUR George Simion, postat pe Facebook. El  spune că i se reproşează că a făcut poză cu europarlamentarul Cristian Terheş, precizând că dosarul referitor la faptul că i-a oferit Dianei Şoşoacă motocicleta reprezintă un alt dosar.

Kovacs mai afirmă că a fost omul care a aplicat cele mai multe sancţiuni administratorilor de drum pe tronsonul de autostradă. ”Cum aş putea eu să mă reprofilez? Sau ce aş putea? Să mă apuc de taxi?”, se întreabă el.

Kovacs a cerut public ajutorul și a solicitat sprijinul pentru a contesta decizia de destituire. Cu toate acestea, MAI a confirmat că măsura a fost luată conform prevederilor legale, după o evaluare riguroasă a comportamentului și activităților sale în timpul serviciului.

 

Video:

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dute acum la sosoaca
0
0
.....cand esti p***t si viata-i grea!
2
0
Militianul sa-si ia servici'.
4
1
Si pe politist si pe sosoaca. Stire de ca ca t de altfel.
10
2
nu poti nici cu floarea basinii sa-i atingi pe protejatii lui stoica si basescu. eu stiu ca puteti fugi, dar cu focul in spate, cit o sa fuguti?
6
3
Statul securist condus de Despescu distruge politistii corecți! Oare când va pleca acest nabab al securității?
11
5
Dauna totala motocicletei. Domnule polițist, aveți acum drumul liber către sos și aur!
22
1

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303