Polițistul care-și informa prietenii unde sunt radarele pe A2 își încearcă norocul la Curtea Supremă, după ce a fost condamnat
Polițistul care-și informa prietenii unde sunt radarele pe A2 își încearcă norocul la Curtea Supremă, după ce a fost condamnat
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAgentul șef de poliție Laurențiu Florian Popescu a fost trimis în judecată pentru divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (șase acte materiale). Mai precis, acesta a transmis unui prieten informații referitoare la amplasamentul sistemelor radar şi al echipajelor de poliţie de pe Autostrada A2, acesta folosindu-le pentru a nu fi prins cu viteză și amendat. Condamnat inițial la șase luni de închisoare cu suspendare, după apel acesta s-a ales cu 1 an și jumătate de închisoare, tot cu suspendare, după sentința Curții de Apel, din 13 iunie 2024. Nemulțumit de sentință, agentul a depus recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Primul termen a fost stabilit pe 1 octombrie 2024.
Potrivit rechizitoriului, în calitate de agent-şef de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi, Biroul de Poliţie Autostrada A2 (BPA2), aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a transmis unei persoane informaţii nepublice, despre care a luat la cunoştinţă datorită atribuţiilor de serviciu, informaţii referitoare la amplasamentul sistemelor radar şi al echipajelor de poliţie de pe Autostrada A2. Informațiile au fost folosite pentru ca persoana în cauză să nu fie sancţionată pentru depăşirea limitelor de viteză ori pentru încălcarea altor norme care reglementează circulaţia rutieră.
Ce spune minuta Curții de Apel
A fost condamnat pe fond la 6 luni de închisoare, însă la apel s-a ales cu o majorare a pedepsei. „Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând: În baza art. 304 alin. 1 CP cu aplicarea art. 35 alin. 1 CP în referire la art. 396 alin. 1 şi alin. 2 CPP, Condamnă pe inculpatul Popescu Florian Laurenţiu pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare. În baza art. 91 CP – art. 93 CP şi art. 404 alin. 2 CPP, Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei închisorii de 1 an şi 6 luni pe durata termenului de supraveghere de 4 ani” potrivit minutei judecătorești.
Polițistul nu se împacă cu gândul că are cazierul pătat, așa că-și încearcă norocul la Curtea Supremă.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News