REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Polițistul Cristian Rușescu, din dosarul Mafia de la Rutieră, rămâne în pușcărie

Polițistul Cristian Rușescu, din dosarul Mafia de la Rutieră, rămâne în pușcărie

Virgil STOIAN 17 octombrie 2023 | 00:00 1897

Polițistul Gigi Cristian Rușescu a fost trimis în judecată, la finalul anului 2017, de Tribunalului Constanța, fiind condamnat la 13 ani de închisoare. Acesta a cerut mită pentru a trece cu vederea abaterea unui șofer, însă cel din urmă a fost cel care l-a și denunțat, ajutând la prinderea în flagrant a agentului de poliție. Fostul polițist vrea să scape de închisoare, așa că a cerut revizuirea hotărârii de condamnare. Din nefericire pentru el, magistrații din cadrul Curții de Apel i-au respins cererea. Sentința a fost dată pe 13 octombrie 2023 și este definitivă.

Politistul Cristian Rusescu, din dosarul Mafia de la Rutiera, ramane in puscarie
În luna august a anului 2017, un echipaj format din doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 5 au oprit un autoturism, condus de către un cetățean turc, după ce acesta săvârșise o contravenție la regimul rutier. Rușescu i-ar fi adus la cunoştinţă conducătorului comiterea unei presupuse contravenţii, deși aceasta nu exista, şi i-a solicitat șoferului remiterea unei sume de bani, pentru a nu-i aplica o amendă şi pentru a nu-i ridica permisul de conducere, persoana vătămată remiţându-i suma de 400 de lei în scopul menţionat mai sus.

Conducătorul auto a sesizat imediat fapta la S.J.A. Constanța, în scurt timp fiind realizată prinderea în flagrant a agentului de poliţie. Gigi Cristian Rușescu a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Fostul polițist, al cărui nume apare și în dosarul „Mafia de la Rutieră” și în care a fost condamnat la 5 ani, a formulat o cerere de revizuire a hotărârii care l-a trimis după gratii, în speranța că va scăpa din închisoare, sau că va primi mai puțini ani. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au respins cererea formulată de către Gigi Cristian Rușescu ca inadmisibilă. Sentința nu este definitivă. În prezent, Rușescu este deținut în Penitenciarul Slobozia.

Politistul Cristian Rusescu, din dosarul Mafia de la Rutiera, ramane in puscarie

Mafia de la Rutieră, un mega dosar de corupție

Revenind la dosarul „Mafia de la Rutieră”, precizăm că dosarul este unul mai vechi, faptele infracţionale fiind săvârşite în 2009. A izbucnit un imens scandal pe seama faptului că mai mulţi poliţişti luau mită în schimbul informaţiilor din dosarele penale. Atunci s-a lăsat cu percheziţii, inclusiv la Ruşescu Gigi Cristian. În final, a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În urma anchetei, s-a stabilit că poliţiştii dădeau informaţii inculpaţilor din diverse dosare penale, fiind îngreunate urmăririle penale. Alte fapte se referă la persoanele oprite în trafic, care scăpau de amenzi contra unor sume de bani, sau alte „atenţii”, subofiţerii transformând amenzile în avertismente. Spre exemplu, pentru a anula un proces verbal de contravenţie, un om al legii a primit şi un miel, chiar înainte de Paşte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Justitie de kkt. Agentul la puscarie si ofiterii Dancu si Sobaru sunt liberi. Ofiterii care vindeau vindeau permisele suspendate cu 500 de euro.
5
0
Nu se poate!La Constanta toti politistii este cinstiti!Intrebati-l pe marele gheneral Barbulescu,pensionat intre timp!
3
0
L-a luat si pe ciolpan cu el?
2
2
In sfarsit ceva se intampla si cu mafiotii astia, poate se mai cumintesc si mizeriile astea de politai care ar trebui sa ne apere , sa faca paza si ordine, nu circulatie , macar unii dinre ei, ca marea majoritate nudau 2 bani , si tot spun repetat ca n are nimeni ce sa le faca , genul lui Mitu de la sectia 4 care face panda la giratoriul.din inel.2 pt spaga si are service auto si se lefaie in bani , da cu dobanda bani, sau Sorin B tot de la sectia 4 fost sectia 5 care are sora magistrat si face numai magarii cu golanii din km 5, politia doarme sau sefii lor isi iau partea si trec cu vederea in detrimentul cetatenilor . Animalele astea vor iesi la pensie peste 5 ani cu mega pensii si cu imperii colosale ridicate din spagi si altele Aloooo DIICOTU, DNA....Magistratii Constantei....Nea N**a dormi...sau sunteti ca si ei ori mai rau...
6
5
și câți mai sunt că el, de unde au saracii ăștia cu 4-5mii salariu ,vile mașini de lux? că bugetar sunt și eu și nu am atâta avere? pe ei cine îi controlează? sau au fiecare cate o mătușa Tamara?
7
0
din toata aceasta mafie,de la rutiera, doar acest om a fost retinut si arestat, ceilalti ..kolegi, au fost,scapati? cume ptr asa fapta sai dai 13 ani? ce a omorat pe careva? sefii lui de atunci ,nui au spus nimic, nu au luat si ei ceva? si cioaca care se presupune, k a omorat pe, printesa elodia a luat 10 ani si iesit dupa 8 ani, va rugam sa mai analizati si sa i dati drumul urgent,nea dancu nu stie chiar nimic? de acest caz el era sef ul lui.. asta e justitia la noi, lu udrea si sorin oprescu atunci cat ar merita pe drept sa faca puskarie?? bahh
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510