REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
23.4° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

POLIȚISTUL ”SIFONAR” de la Transporturi a fost CONDAMNAT DEFINITIV

POLIȚISTUL ”SIFONAR” de la Transporturi a fost CONDAMNAT DEFINITIV

Replica API 3 iulie 2021 | 23:47 2391

Iulian Mirel Constantin, polițistul de la Transporturi care ar fi divulgat informații ce nu sunt destinate publicității, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa. Sentinţa a fost dată pe 17 februarie, însă poliţistul a depus apel la decizie. Curtea de Apel Constanţa, în data de 25 iunie 2021, a respins apelul ca nefondat. Decizia este definitivă.

Ce a făcut poliţistul

Poliţistul a fost acuzat că ar fi anunţat mai mulţi braconieri că vor avea loc percheziţii, într-un dosar instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Mai mult, poliţistul ar fi divulgat contrabandiştilor numele colaboratorilor sub acoperire, astfel că persoanele vizate au putut să ascundă probele materiale căutate de poliţişti. Mai mult decât atât, polițistul le-a spus suspecților că sunt interceptați și acesta chiar le-a cerut să nu mai vorbească la telefon, cerere făcută în mod repetat, cu atenționarea suplimentară ca trebuie să ascundă de urgență mijloacele materiale de probă deținute ilegal precum plase de pescuit ori, evident, pește braconat său orice altceva deținut contra legii.

Inculpatul nu a fost mulțumit de sentință

Iulian Mirel Constantin a formulat apel la sentința dată de Judecătoria Constanța, criticând soluția de fond ca netemeinică. Acesta a solicitat reducerea cuantumului pedepsei, apreciind că acesta este prea mare, amânarea aplicării pedepsei, în conformitate cu dispozițiile art.83 Cod penal, iar în subsidiar, reducerea duratei termenului de supraveghere și al numărului de zile de muncă în folosul comunității.

Ce a spus Curtea de Apel Constanța

În cauza de față, Curtea nu a identificat date obiective, care să justifice reducerea pedepsei aplicată de prima instanță, infracțiunea de trafic de influență reținută în sarcina inculpatului fiind comisă într-un context agravant, atras de funcția de lucrător de poliție pe care acesta o exercita la acel moment. Curtea a considerat că o pedeapsă de 3 ani închisoare, astfel cum a stabilit judecătorul fondului, corespunde exigențelor unei juste individualizări a sancțiunii. Curtea de Apel Constanța a decis respingerea apelului declarat de Iulian Mirel Constantin ca nefondat. Decizia este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118