REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.6° ConstanÈ›a Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
28.6° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Polonia: Cetăţenii vor fi invitaţi să se pronunţe şi în privinţa menţinerii gardului de la graniţa cu Belarus

Polonia: Cetăţenii vor fi invitaţi să se pronunţe şi în privinţa menţinerii gardului de la graniţa cu Belarus

A.F. 15 august 2023 | 00:00 194

Cetăţenii polonezi vor fi invitaÅ£i să-ÅŸi spună părerea cu privire la menÅ£inerea gardului de la graniÅ£a cu Belarus, a anunÅ£at luni în social-media ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, relatează dpa. Referendumul va avea loc pe 15 octombrie, aceeaÅŸi dată cu alegerile parlamentare.

Polonia: Cetatenii vor fi invitati sa se pronunte si in privinta mentinerii gardului de la granita cu BelarusMariusz Blaszczak

Alegătorii vor fi întrebaÅ£i dacă susÅ£in "eliminarea barierei de la graniÅ£a dintre Polonia ÅŸi Belarus", a scris ministrul.

Polonia ÅŸi-a consolidat anul trecut graniÅ£a cu Belarus cu un gard metalic de 5.5 metri înălÅ£ime care se întinde pe o lungime de 187 kilometri.

Dacă în momentul construcÅ£iei gardului iniÅ£iativa a fost criticată de politicieni din opoziÅ£ie, acum, dată fiind situaÅ£ia curentă, Belarus fiind aliat apropiat al Rusiei, nu există o opoziÅ£ie semnificativă faţă de el.

În ultima vreme în Polonia a crescut preocuparea cu privire la activităţile mercenarilor ruÅŸi Wagner din Belarus ÅŸi la creÅŸterea numărului de migranÅ£i veniÅ£i din regiuni în criză care vor să ajungă în mod clandestin în Uniunea Europeană via Belarus.

În pofida sprijinului pentru gardul de la graniţă, opoziÅ£ia susÅ£ine că în spatele referendumului propus se află tactici electorale, în condiÅ£iile în care partidul de guvernământ Lege ÅŸi JustiÅ£ie (PiS) este sub presiune din cauza inflaÅ£iei ridicate, a legislaÅ£iei antiavort ÅŸi a unei serii de scandaluri de nepotism.

Pe acest fundal, liderul PiS, Jaroslav Kaczynski, a propus în iunie ideea unui referendum, în paralel cu alegerile.

Alte trei chestiuni importante vor mai fi supuse la vot în octombrie, în paralel cu alegerile: politica de azil a UE, creÅŸterea vârstei de pensionare ÅŸi privatizarea companiilor de stat.

Opoziţia acuză PiS că foloseşte aceste referendumuri pentru a mobiliza mai mulţi alegători la scrutinul legislativ, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699