REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° ConstanÈ›a Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Polonia opreÅŸte temporar importurile de cereale din Ucraina

Polonia opreÅŸte temporar importurile de cereale din Ucraina

A.F. 8 aprilie 2023 | 00:00 776

Importurile de cereale ucrainene în Polonia vor fi oprite temporar, pentru a atenua impactul asupra preÅ£urilor, dar tranzitul va fi încă permis, a anunÅ£at vineri ministrul polonez al Agriculturii, Robert Telus, transmite Reuters.

Polonia opreste temporar importurile de cereale din Ucraina

Acesta a preluat funcÅ£ia joi, după ce predecesorul său a demisionat, în urma protestelor fermierilor, cauzate de scăderea preÅ£urilor produselor agricole.

"Am convenit să limităm ÅŸi să oprim deocamdată exporturile către Polonia. Tranzitul va fi permis, dar va fi atent monitorizat în ambele ţări, astfel încât cerealele din Ucraina să nu rămână în Polonia", le-a spus jurnaliÅŸtilor Telus, după întâlnirea cu omologul său ucrainean, citează Agerpres.

Mari cantităţi de cereale ucrainene au pătruns pe piaÅ£a statelor UE, atât prin deschiderea acesteia acceptată de blocul comunitar pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia, cât ÅŸi din cauza blocajelor logistice care au făcut ca transporturi de cereale ucrainene destinate iniÅ£ial unor state terÅ£e să rămână pe pieÅ£ele ţărilor central ÅŸi est-europene.

Într-o scrisoare transmisă la sfârÅŸitul lunii martie Comisiei Europene, premierii din Bulgaria, Polonia, România, Slovacia ÅŸi Ungaria au propus mai multe măsuri pentru limitarea distorsiunilor pe piaţă provocate de importurile de produse alimentare ucrainene, adăugând că, dacă acestea nu vor da rezultate, ar trebui reintroduse taxe ÅŸi cote.

De la începutul sezonului iunie 2022-iulie 2023, Ucraina a exportat 37,2 milioane de tone de cereale, inclusiv 20,6 milioane de tone prin coridorul din Marea Neagră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania ce face???? isi bate joc de fermierii romani.!!!!
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436