REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
22.4° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Polonia şi ţările baltice îi cer Belarusului să expulzeze gruparea de mercenari ruşi Wagner

Polonia şi ţările baltice îi cer Belarusului să expulzeze gruparea de mercenari ruşi Wagner

A.F. 30 august 2023 | 00:00 177

Polonia şi ţările baltice i-au cerut luni Belarusului să îi expulzeze pe membrii grupului de mercenari ruşi Wagner, a anunţat ministrul de interne polonez Mariusz Kaminski, transmite AFP.

Polonia si tarile baltice ii cer Belarusului sa expulzeze gruparea de mercenari rusi WagnerMariusz Kaminski

''I-am cerut regimului Lukaşenko să expulzeze imediat grupul Wagner în afara Belarusului'', a declarat Kaminski la finalul unei reuniuni cu omologii săi eston, leton şi lituanian.

Potrivit Varşoviei, mii de mercenari Wagner sunt staţionaţi în Belarus şi liderul de la Minsk şi-a exprimat recent dorinţa ca numărul acestora să ajungă la 10.000.

''Câteva mii de persoane, în parte criminali eliberaţi din închisori ruse în schimbul promisiunii lor de a participa la războiul din Ucraina, profund demoralizaţi şi acuzaţi de crime de război - este un grup important, capabil de orice'', a subliniat ministrul polonez.

''Ei trebuie să părăsească regiunea noastră, o cere securitatea internaţională'', a insistat el.

Printre altele, cei patru miniştri de interne i-au solicitat Belarusului să ''expulzeze imediat din zona frontalieră către ţările lor de origine pe toţi imigranţii ilegali care sunt grupaţi în acea zonă de serviciile belaruse''.

Statele baltice şi Polonia acuză Minskul şi Moscova de orchestrarea unui val de imigraţie menit să destabilizeze regiunea şi întreaga Uniune Europeană, acuzaţie respinsă de regimul condus de Aleksandr Lukaşenko, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699