REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° ConstanÈ›a Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ponta către Orban: Aţi reuşit să ucideţi toate firmele româneşti

Ponta către Orban: Aţi reuşit să ucideţi toate firmele româneşti

Replica API 7 iulie 2020 | 00:00 1287

Liderilor deputaţilor Pro Europa, Victor Ponta, a declarat luni că Guvernul Orban a reuşit ''să ucidă'' toate firmele româneşti şi să lase românii "fără viitor".

Victor Ponta

"Domnule Orban, aţi reuşit să ucideţi toate firmele româneşti, aţi lăsat toţi românii cu ratele la bancă, cu amenzi la stat, practic fără viitor. Da, se pare că cu asta vă ocupaţi de obicei. Atunci când aţi zis - nu am nicio legătură cu Unifarm - parcă v-am auzit când spuneaţi că nu aveţi nicio legătură cu contractul cu Iordache, din 2008, cu Transalpina, când aţi zic că nu aveţi nicio legătură cu accidentul de maşină, cu fetiţa. Aţi rămas acelaşi. În 30 de ani nu v-aţi schimbat deloc. Puteţi să spuneţi că nu aveţi nicio legătură cu ceea ce de fapt aveţi legătură directă, rugându-vă de fiecare dată să nu apară înregistrările cu telefoanele şi discuţiile dumneavoastră cu directorul de la Unifarm", a spus Ponta, la "Ora prim-ministrului", în plenul Camerei Deputaţilor.

El a menţionat că Ordonanţa 29/2020 emisă de Guvern spune că Ministerul Finanţelor Publice poate acorda, la solicitarea Companiei Naţionale Unifarm, un împrumut din venituri din trezorerie de 1.150.000.000 lei, deci Unifarm "a fost sponsorizat din bani publici".

"În raportul Curţii de Conturi se spune că Unifarm a procedat la vânzarea de măşti către Ministerul Sănătăţii, adică către dumneavoastră, cu un adaos comercial de 71%, comparativ cu adaosul comercial de 12% practicat de către Unifarm la comercializarea produselor specifice combaterii pandemiei. Astfel, prin achiziţia la preţuri superioare, Ministerul Sănătăţii a cheltuit suplimentar suma de 2.875.000 de euro, reprezentând diferenţa de adaos comercial. Să explic. Din bani publici aţi împrumutat Unifarm, Unifarm a cumpărat şi cumpără măşti de la prietenii dumneavoastră, pe care nu îi cunoaşteţi, că aţi lucrat cu ei şi la Primărie (...), după care Unifarm vinde Ministerului Sănătăţii cu 70% adaos. Asta se numeşte spălare de bani. (...) Vreau să vă spun că aşa corupţie pe faţă ca în ultimele luni nu a fost niciodată, pentru că aveţi impresia că veţi scăpa. Eu sper ca românii, de data asta, să nu vă scape", a menţionat Ponta, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tipul nu-mi place dar acum are perfecta dreptate !
0
4
....te iubim!
1
4
Gheiul asta cu ochelari nu a murit acum 8 ani sau este cumva vechi articolul asta
5
0
hoti numai hoti in guvernul lui 6 adrese de aia venisera hotii cu imunitatea in perioada de furt la japca
0
0
Ponta mai citeste ziarele externe si vezi ca pe tot globul situatia e la fel Cauti noduri in papura istetul lui Iliescu
5
0
Mai javra ordinara, mai pontacule, mai pinochio, mai TRADATORULE, mincinosule, LASULE,... tu VORBESTI ?? Tupeistule, arogantule, infatuatule..... cine te mai CREDE ?! Ce credibilitate mai ai tu, tu cel care ai initiat si votat pensiile nesimtite, tu cu nasul tau, generalul oprea izmenarul, penalul, ... voi cei de la "colectiv 66"...cu banicioiu, cu bacteriile, cu minciunile si tradarile voastre. Noi nu am uitat , nu, nuu.... SICTIR !! Dispareti ciumatilor. Ati furat, mintit si tradat destul, penalilor! Ati DISTRUS, ati DEZAMAGIT.
11
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436