REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Porcii crescuți în gospodărie nu mai pot fi vânduți

Porcii crescuți în gospodărie nu mai pot fi vânduți

Mariana MURAT 6 noiembrie 2023 | 11:54 1043

Echipa Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a făcut un anunț important. Porcii crescuți în gospodărie nu mai pot fi vânduți. Iată ce a transmis ANSVSA, dar și ce ar trebui să știe crescătorii din gospodăriile țărănești.

Porcii crescuti in gospodarie nu mai pot fi vandutiImagine ilustrativă

Aplicarea Legii porcului aduce norme care interzic vânzarea porcilor ce sunt crescuți în gospodăriile țărănești, dar și comercializarea cărnii care provine de la aceștia. Proprietarii de porci crescuți în gospodărie vor avea obligația să declare animalele în Registrul Agricol de la Primărie.

În mediul rural, oamenii vor avea voie să crească porci în gospodăriile țărănești pentru îngrășare, dar și pentru sacrificare, mai exact pentru consum familial. Potrivit noilor norme, mișcarea porcinelor dintr-o exploatație comercială sau dintr-o exploatație non-comercială se va face după cum urmează:

a) în exploataţia non-comercială de porcine, porcii vor fi crescuți pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial. Se va interzice comercializarea porcilor și a produselor care provin de la aceste animale;

b) mişcarea porcinelor dintr-o exploataţie comercială cu status conform autorizată sanitar veterinar se va efectua având ca destinaţie următoarele: exploataţiile comerciale înregistrate sanitar-veterinar, exploatații non-comerciale, exploataţiile comerciale autorizate sanitar-veterinar; abatoare care sunt autorizate sanitar-veterinar, pentru siguranța alimentelor și care sunt desemnate în conformitate cu art. 44 alin. (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/594, în vederea sacrificării imediate; carnea proaspătă și produsele din carne, membranele naturale și care sunt obținute de la porci sunt comercializate pe teritoriul național;

c) mişcarea porcinelor dintr-o exploataţie comercială care are status conform înregistrată sanitar-veterinar se poate efectua având ca destinaţie următoarele: exploataţie comercială înregistrată sanitar-veterinar, exploatații non-comerciale; abatoare autorizate sanitar-veterinar, pentru siguranța alimentelor și care sunt desemnate în conformitate cu art. 44, alin. (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/594, în vederea sacrificării imediate; carnea proaspătă și produsele din carne, membranele naturale, care sunt obținute de la aceste porcine sunt comercializate pe teritoriul național. Aceste informații sunt posibile în documentul ANSVSA, conform spynews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Regimul Ceausescu o sa fie o amintire comica, pe langa ce vor deveni acesti neica nimeni de la putere! Toti repetentii, care nu au citit o carte in viata lor (vezi - Amintiri din copilarie , de Ion Creanga) au ajuns conducatorii Romaniei! Acesti handicapati , aliati cu handicapatii de la Bruxelles , isi bat joc de poporul roman si de alte popoare!
2
0
Legi facute cu fundul, sunt oameni la tara cu pensii de la cap cu 400/ 500 lei vand un porc pt sarbatori sa aibe bani de ce yrebuie ingradit acest porc, se vrea distrugerea traditiilor nu a murit nimeni ca a mancat carne din porcii taiati in gospodarii, obligati oameni sa manance carne din plastic din import
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510