REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
29.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Portul Constanța i-a prelungit contractul de pază firmei unui lider PSD din Ialomița

Portul Constanța i-a prelungit contractul de pază firmei unui lider PSD din Ialomița

Replica API 21 iulie 2022 | 00:00 5185

Firma unui lider PSD Ialomița, acuzat că-și lăsat angajații să moară de foame și că și-ar fi falimentat mai multe firme de pază, va continua să păzească un depozit din Portul Constanța. Societatea Dragon Security SRL, căci despre aceasta este vorba, din Gheorghe Doja, județul Ialomița, deținută de Georgeta Alexandra Slăniceanu și soțul acesteia, Dragoș Cătălin Slăniceanu, a câștigat contractul ce prevede ,,Serviciu de pază Dispozitiv Feroviar Stația Constanța Port Zona C”, fiind vorba despre ”o clădire destinată adăpostirii instalațiilor de centralizare și postului de comandă și control Siemens, instalațiilor TIR”, după cum se arată în documentația de atribuire.

Alexandra și Cătălin Slăniceanu

Dragon Security SRL nu se află la primul contract cu statul. Încă din luna iulie a anului 2021, firma asigura paza unui depozit feroviar, contract câștigat în urma licitației din 29 aprilie 2021 a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Recent, mai exact pe 12 iulie a.c, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a atribuit un contract pentru paza unui depozit feroviar, în urma unei procedure simplificate de achiziție, câștigătoare fiind firma din Gheorghe Doia, județul Ialomița, reprezentată de Georgeta Alexandra Slăniceanu.

Contractul valabil 12 luni presupune ”Serviciu de pază Dispozitiv Feroviar Stația Constanța Port Zona C”, practic ”o clădire destinată adăpostirii instalațiilor de centralizare și postului de comandă și control Siemens, instalațiilor TIR”. În acest sens este necesară achiziționarea de servicii de pază pentru clădirea CED și de Exploatare din stația CF Constanșa Port Zona C prin asigurarea cu 1 post de pază 24/24h pentru o perioadă de 12 luni”, după cum se arată în documentația de atribuire.

Date despre societatea Dragostal Security SRL

Dragostal Security SRL a raportat pentru anul 2020 afaceri de 5,2 milioane lei și un profit net de 350.000 lei, cu 95 de angajați, dar și datorii de 7 milioane lei. Administratora Georgeta Alexandra Slăniceanu este asociat minoritar al firmei, cu doar 25% din părțile sociale, majoritatea de 75% revenindu-i soțului Dragoș Cătălin Slăniceanu. Slăniceanu este președintele PSD Gheorghe Doja și fost consilier local, nereușind să mai obțină un nou mandat și din 2020.

Slăniceanu și-a falimentat mai multe firme de pază

Dragoș Cătălin Slăniceanu mai este cunoscut și pentru faptul că a falimentat mai multe firme de pază, după ce și-a lăsat să moară de foame angajații, potrivit presei locale. În 2017, spunea acest lucru chiar un șef de instituție publică, managerul Spitalului Județean Ialomița, Mariana Iancu, potrivit căreia agenții de pază de la Dragostal Security nu-și făceau treaba, dar nici nu putea să le facă nimic, pentru că îi era milă de ei.

În 2019, Slăniceanu apare într-un alt scandal, după ce a câștigat contractul de 600.000 de euro pentru paza Spitalului Județean Craiova. Presa gorjeană scria atunci că peste 40 de angajați ai pesedistului din Ialomița nu și-au mai primit salariile din 2018.

Tot în 2019, aceeași Dragostal Security SRL primea și contractul pentru servicii de pază la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, în valoare de 916.000 lei. Mai multe detalii puteți citi aici: RAJDP Constanţa, păzită de firma unui consilier judeţean PNL din Gorj

Citește și: PORTUL Constanța dă 20.000 de EURO, pentru paza unui depozit, unui lider PSD, care-și lasă angajații să MOARĂ de FOAME

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu nu ai condus ANR nici in scurta-ti domnie de DG cand te-a condus baronul sef de laZinala Giu...u SRL, cum sa conduci acum ?
3
0
Un indiciu in identificarea paharnicului. E tantosi si fudul, plin de el.
3
0
Pe pork il cheama slaniceanu!? Nume cu trimite la slana g**s plin cu rahat
2
2
G***i umplut cct
2
0
Daca e bine sau rau ca au luat pesedei. Dar daca ar fi luat userei sau pnlei era bine, nu? Mai este unu la ANR, paharnic de meserie, care ia mereu contracte cu autoritatea la care lucreaza si nimeni nu l verifica. Urmeaza sa schimbe caloriferele. Tot el schimba si chiuvetele, clantele, vasele de veceu, lenjeria intima daca este nevoie. Da, poate l verifica si pe el careva. El nu i de criticat ca este cu toate partidele si este paharnic. Ghici ghicitoare cine i?
2
0
Pt. Catan jr. Eu conduc ANR cu toate ca sunt condamnat. APC este condus de doamne asa a fost tot timpul.
3
0
Vai mama lui. P***t facut gramada, increzut si plin de el. Sa plece la ANR si sa lase pe cei ce stiu sa conduca un port sa si faca treaba.
2
1
sunte ti , parca o ...muta din loc!
3
0
Pai cum sa nu castige contracte in port cand in cunducerea portului ma pus PSD ?
2
0
O fute deja altiii !
3
0
Bai pune mana si slabeste ca ti o f..e altul daca nu.
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513