REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
23.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Portul Constanţa şi rezultatul slab la alegeri: Mazăre a fost preocupat să se vadă cu operatorii portuari, nu de campanie

Portul Constanţa şi rezultatul slab la alegeri: Mazăre a fost preocupat să se vadă cu operatorii portuari, nu de campanie

Replica API 29 mai 2014 | 00:00 248

"Băsescu a semnat pentru predarea a 13 aeroporturi"

"Băsescu a semnat pentru predarea a 13 aeroporturi"

Rezultatul alegerilor europarlamentare din Constanţa, în ceea ce priveşte PSD-ul, a fost sub media naţională, primarul de la malul mării afirmând că nu s-a implicat prea mult în campanie întrucât a fost ocupat cu Portul. Nu condiţionează pe nimeni cu acest lucru la alegerile prezidenţiale şi nici nu a vrut să sune ca un semnal de alarmă. Cât despre faptul că se aude cum că şefii filialelor PSD, care au obţinut procentaje mici, vor fi decapitaţi, Mazăre a răspuns: "Uite, îmi tremură genunchii de frică". Acesta a vorbit şi despre mitingul ce va avea loc joi, dar şi despre faptul că Traian Băsescu a semnat pentru predarea a 13 aeroporturi administraţiilor locale pe vremea când era ministru la Transporturi.

"Puteţi să consideraţi şi aşa (că nu s-a implicat în campanie - n.r.) De fapt, eu am crezut că oamenii vor înţelege implicit, aţi văzut că preocuparea mea mare a fost ceea îmi doresc şi ceea ce le-am promis: Portul. În fiecare zi, aproape, am fost în Port cu maşina, inclusiv la Agigea, am vizitat mare parte din operatorii de acolo, mai am vreo doi. Pot să vă vorbesc despre toate danele, care sunt goale, despre toate porturile, despre ce se exportă, ce se importă, le visez acum. Sigur, nu m-am aplecat foarte mult asupra alegerilor europarlamentare, putea să fie şi mai bine", a declarat Radu Mazăre. A negat faptul că a vrut să atragă un semnal de alarmă prin acest procentaj, în sensul că, dacă nu primeşte Portul, nu se mai implică. "Nu punem problema că a fost un semnal de alarmă pentru conducerea partidului de la Bucureşti, eu m-am întâlnit şi cu ministrul Şova (Dan Şova - n.r.) ieri (marţi - n.r.), lucrurile sunt pe făgaşul normal. Aşteaptă din partea Comisiei Europene ca ei să fie informaţi, pentru că Europa are comanda să existe un control majoritar la stat, însă fiind considerat, cum e şi normal, şi autoritate centrală şi locală. Când vine hârtia asta, se va emite Hotărârea de Guvern. Nu sunt probleme nici la Ministerul Justiţiei, tot ce pot să vă spun este o informaţie pe care mi-a spus-o ministrul Şova şi chiar m-a amuzat. România are 16 aeroporturi. 3 sunt la Ministerul Transporturilor, restul de 13 la autorităţile locale. Cine credeţi că a semnat predarea -primirea lor? Băsescu, când era ministrul Transporturilor, în 1997. Mi-a spus Şova şi are toate documentele, că a căutat în arhivă", a spus edilul, fiind întrebat ulterior dacă acele aeroporturi sunt obiective strategice. "Ce înseamnă obiectiv strategic? Hai să demontăm povestea asta. În Port, toate danele şi cheurile sunt închiriate, toate utilajele de încărcare - descărcare sunt private. Orice transport prin Port se face de către privat. Dacă, Doamne fereşte, intrăm într-o stare de necesitate sau de război, se rechiziţionează respectivele proprietăţi private sau desfăşurate prin privaţi. Ce legătură are asta cu acţionariatul companiei care administrează? Asta e o bazaconie", a răspuns el.

Se condiţionează preluarea Portului în cam-pania pentru prezidenţiale?

"Nu am de ce să condiţionez dacă toată lumea e înţeleasă pe acest aspect. Am aflat că mâine (joi - n.r.) o să facă şi un miting, 7.000, 10.000, 15.000, mie mi-a venit la Primărie o hârtie cu 4.000. Nu contează. Vor aduce oameni din ţară cu autobuzele. Nici nu cred că mai necesită comentarii, cred că este limpede pentru toţi când au făcut un miting în Port, unde era foarte uşor să iasă, iar lucrătorii de acolo au fost 300, 400, iar acum ca să impresioneze aduc oameni probabil de la Bârlad, Târgovişte, să demonstreze pentru Portul Constanţa. Păi ce treabă au ăia, asta întreb şi eu. E un caraghioslâc, vă daţi seama ce energii se cheltuiesc, dacă ei aduc oameni de prin ţară cu autobuzele ca să demonstreze ceva pentru o problemă care e locală. Am să mă implic mai mult în campania pentru prezidenţiale nu numai în Constanţa, ci şi în toată ţara", a concluzionat Mazăre.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513