REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Post Brexit: Londra cere mai mult timp pentru a răspunde la acţiunea în justiţie a UE

Post Brexit: Londra cere mai mult timp pentru a răspunde la acţiunea în justiţie a UE

Replica API 15 aprilie 2021 | 00:00 876

Regatul Unit a solicitat mai mult timp pentru a răspunde la acţiunea în justiţie iniţiată de Uniunea Europeană în legătură cu decizia unilaterală a Londrei de a suspenda părţi din Protocolul privind Irlanda de Nord, a relatat miercuri postul public de televiziune irlandez RTE, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

În luna martie, Uniunea Europeană a lansat o acţiune în justiţie contra Londrei după ce aceasta a extins unilateral perioada de graţie pentru controalele asupra importurilor de produse alimentare din Marea Britanie în provincia Irlanda de Nord, hotărâre care încalcă termenii Acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, document în care este inclus Protocolul privind Irlanda de Nord.

Bruxellesul i-a dat Londrei un termen de o lună pentru a răspunde, dar guvernul britanic a cerut o prelungire de o lună.

''Cererea a venit în două scrisori din partea ministrului britanic pentru Brexit, David Frost'', a scris pe Twitter corespondentul RTE Tony Connelly.

Schimburile comerciale post-Brexit între Marea Britanie şi provincia Irlanda de Nord sunt guvernate de articolul 16 (Protocolul privind Irlanda de Nord) al Acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, cunoscut şi ca Acordul Brexit. Acest protocol a fost conceput pentru a proteja principiile Acordului din Vinerea Mare, din 1998, şi pentru a păstra deschisă frontiera dintre Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord prin menţinerea regiunii în interiorul pieţei unice a UE.

Mai mulţi politicieni nord-irlandezi au cerut însă renunţarea la acest protocol pe motiv că, în scopul protejării pieţei unice europene, el creează bariere comerciale între provincie şi restul Regatului Unit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510