REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Postul de adjunct al ISJ Constanța a fost înființat degeaba?! Ce spune Ministerul Educației!

Postul de adjunct al ISJ Constanța a fost înființat degeaba?! Ce spune Ministerul Educației!

Mirela PASCAL 20 decembrie 2022 | 00:00 3894

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a înființat, în vară, al treilea post de inspector școlar adjunct. Primele două sunt ocupate de Daniela Stan, respectiv Loredana Manolache. Deși au trecut mai bine de trei luni de la înființarea postului, acesta rămâne neocupat. Pe cine așteaptă? Pentru a elucida misterul, ne-am adresat în scris Ministerului Educației. Mai rău ne-a băgat în ceață decât ne-a luminat!

Constanța este orașul tuturor posibilităților, așa că s-a înființat în vară al treilea post de adjunct al ISJ. Doar București mai deține atâtea posturi, dar… haideți să nu comparăm! Gurile rele spun că postul s-a înființat la inițiativa PSD Constanța, liderul de aici având și un nume pregătit: Sorina Plopeanu, șeful Corpului Didactic Constanța.

Sorina Plopeanu

Felix Stroe a precizat, pentru Replica, că nu a avut de-a face cu crearea acestui post și nu a cerut acest post. ,,PSD Constanța nu a cerut înființarea postului. Eu, personal, n-am solicitat această funcție. Nu mă interesează. Să spună domnul Sorin Mihai de ce a semnat pentru înființarea acestui post”, a lămurit Felix Stroe.

Sorin Mihai: îl avem în organigramă, în continuare

Contactat pentru un punct de vedere, șeful ISJ, Sorin Mihai, a declarat: ”Noi îl avem în organigramă, în continuare. Alte informații nu am”.

Sorin Mihai

De precizat faptul că noul inspector, oricare va fi el, nu va face mulți purici la ISJ, întrucât, așa cum a anunțat fostul ministru Cîmpeanu, toate inspectoratele școlare vor fi desființate, urmând să se transforme în direcții județene de învățământ preuniversitar ca servicii publice deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Educației. Propunerea a fost lansată în dezbatere publică, timp de 35 de zile, urmând să fie ajustată în funcție de propuneri, aprobate în Guvern și trimisă în Parlament pentru a parcurge procesul legislativ. Noua lege ar trebui să intre în vigoare din septembrie 2023.

Ce spune Ministerul Educației!

Pentru a elucida misterul, ne-am adresat în scris Ministerului Educației pentru a afla, exact, de ce e Constanța e mai cu moț și a avut nevoie de al treilea post de adjunct și de ce nu a fost ocupat, până la acest moment.

Ministerul Educației

Iată ce ne-a răspuns: ”Înființarea/desființarea unui post de conducere în cadrul inspectoratelor școlare are ca bază dimensiunea numerică a efectivelor de elevi existente la nivelul unui județ (în cazul de față, județul Constanța se află în primele 5 județe în ierarhia națională, context favorabil înființării unui post de conducere - inspector școlar general adjunct - în cadrul inspectoratului). Ocuparea postului respectiv se poate face fie prin detașare în interesul învățământului pe durată determinată (până la organizarea concursului), fie prin concurs organizat de Ministerul Educației conform prevederilor legale în vigoare (LEN 1/2011, cu modificările & completările ulterioare)”. Răspuns care... tot nu ne-a lămurit. De ce nu a fost ocupat și când va fi ocupat?! La Sfântu Așteaptă!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Treaba e simpla Sorinel a dat PNl a luat fie cine vrea laudat da smecheria sa terminat ca din pensie de hoti si bagabonti ce sunteti m-ari sculat....Cu Mazare / Fagadau nu am votat....E pt voi de c***t
0
0
Cred ca esti dusa rau cu capul! Umanitatea nu însemna numai crestinism! Iar faptul ca nu esti crestin, in acord cu acel popa care calca pe orice inseamna bun simt si ai alta religie nu inseamna ca esti satanist. Esti lipsita de etica dna inspectoare adjunct si mai sunt si oameni de alta religie pe care barbosul nu ii reprezinta si cu atat mai putin un profesor teolog.
0
0
Persoana de mai jos, uită că suntem în perioada premergătoare zilei cele mai frumoase din istoria umanității și ca orice satanistă, nu pierde momentul să atace biserica și pe cei care-i sunt devotați! VADE RETRO SATANA ! Pereant osores, Pereat diabolus, Quivis Antiburschius, Atque irrisores. IVAN VIVAT! CRESCAT! FLOREAT
0
2
Stati la rand! Eu degeaba sug ce pot?? Mici, urate, incovoiate! Asa voi ajunge sus! Sa scap si de prostutul asta! A fost util! Am ajuns unde am dorit! Trebuie sa trec la calibru mare! Ha! Ha! Ha! Ca altceva nu stiu, decat sa rad aiurea!
3
1
Sa fim seriosi! Alt produs marca Teodosie Spagoveanul? Vreti ca profesorii sa ia, de acum, spaga pt acoperisul la batmeni? Mai bine lipsa decat sa ne guverneze popii!
1
0
Să nu disperăm, situația de la ISJ Constanța poate fi remediată cu celeritate, pentru că se știe, omul sfințește locul. Soluția ar consta în promovarea rapidă în fruntea instituției sau a viitoarei Direcții Județene de Învățământ Preuniversitar, a domnului prof. dr. Ivan Răzvan Raul! Produs în exclusivitate al învățământului dobrogean: Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, absolvent strălucit al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ovidius” din Constanţa, doctor în istorie la Universitatea „Ovidius” cunoaște în cea mai adâncă profunzime realitățile învățământului constănțean. Erudit, apreciat de întreaga comunitate tomitană, cinstit prin definiție, plin de charismă, de o modestie exagerată, de puritatea unui diamant, discret și altruist, exemplu pentru toți cei care-l cunosc, născut pentru a fi lider și mai ales dornic să contribuie cu întreaga sa forță și putere de muncă la înlăturarea tuturor neîmplinirilor din învățământul constănțean.
1
2
Pisaltu, mai ia-ți și tu pastilele
3
3
Am fost colega cu prapaditul asta de taranoi venit de pe langa Urziceni, parca. Mocangiu si atarnator cum era asa a ramas. Cel mai prostanak din an ai fost si asa esti si acum sorinele. Ai strans mii de euro de la parinti si directorii, bani de care are amanta aia a ta ofilita care rade ca proastanaka pe facabook. Vezi ai o datorie de 100 de euro la Mircea Dragan, sarantocule, ne este sila de tine.
8
0
Mihai sorin este un maxim prostovan si total incompetent. Sclavetele educatoarei Loredana care este sefa reala in ISJ. Sorinel prostovanu nu iese din cuvantul ei. Spaga si coruptie la incadrarea pe posturi si transfer. Elevii se tansfera cu acordul ISJ in orice directie, spaga de la 1000 la 5000 de euro, asa cum a dovedit DNA. Cu bani rezolvi orice in Constanta la ISJ.
11
0
Mai Mireluta cine este inspector scolar ajunct Danila Stan? Poate Daniela dar daca nu ti-a mai comandat Nico niciun articol si nu ti-a spus ce sa scrii, ce stii tu..... Sa zisa jurnalista. Pffff!
2
2
Felix nu stie!! Saracutul de el
2
0
Ministerul educatiei doarme cum si ziaristii din Constanta dorm linistiti. Sorin Mihai este autorul moral al acestor abuzuri si monstruozitati din educatie. Inspectorii schiloditi in accidente(fara anchete si repercursiuni), mii de euro spagi incasate la ISJ(totul ok), copiii abuzati sexual si abandonati, zeci de dosare penale pe numele celor care conduc educatia din inspectorat si din scolile constantene, unde spaga curge lin in buzunarele directorilor, asa cum a dovedit DNA, nu produce nimanui indignare? Fosta eleva a renumitului spagar batran Nicoara Vasile respectiv DECA LIGIA DOARME (duduia e ministru, dar nu cred ca a aflat inca). Fostul ministru Tampeanu este la gunoi dar a girat dezastrul prin sustinetea pe functia a acestui impostor MIHAI SORIN. Mihai Sorin un hot si un cunoscut slugoi de toti colegii din facultate, se lauda continuu cu averea stransa din spagile de mii de euro. Deh, acum este milionar si are iubita educatoare, starleta de videochat. Nu mai are PNL alte propuneri, sau asta e valoarea echipei COSA-BOURCEANU-LUPU-HUTUCA? Sau fosta sotie, medic, care a facut posibi acest accident istoric prin numirea impostorului Mihai S, este strans conectata la factorii de concucere din PNL? DEZASTRU ESTE IREPARABIL CUM SI VIITORUL MIILOR DE ELEVI DIN RURAL DISTRUS.
11
2
Si uite asa, cu gura poxitionata unde trebuie, o pitipoanca cam batraioara a ajuns psiholoaga prohapului!
7
0
Felix e tare destept, stie ca mentinerea pe functie a unui prostanac amarat va fi puternic decontata electoral de peneleu! Oamenii din educatia constanteana sunt revoltati de modul in care Mihai a ajuns prof la Colegiul Militar si la facultatea pe care a terminat-o cu greu iar Lori P profa la universitate si profa de psihologie titulara la Colegiul Militar fara sa predea macar o data disciplina psihologie!
12
1
Postul a fost infintat pentru prietenul lui Faliboga, cel cu varza, porcul, pestele, branza, balotii si altele… Dar, nu a mai resusit. Acum spera sa il puna macar director la Mangalia. Cine se aseamana se aduna! Sorynache a gafat de cand a venit dar se vrea pe cai mari! Vrea director la Mircea. Nu are decenta sa plece acasa ca nu are habar de nimic! A distrus intreg judetul! Daca mergi in isj nu il gasesti! Pe drumuri cu manolachye! Acesta este pnl-ul! Acestia sunt oamenii partidului! Rusine!
15
2
Postul era pentru prietenul de la Mangalia al lui Sorin Mihai, Faliboga dar DNA le-a stricat planurile! La un moment dat, Sorin Mihai chiar i-a dat atributii de adjunct lui Faliboga care “taia si spanzura” vezi demiterea urata a reputatului director de la Tomis, prof Dumitrascu!
12
1
ISJ cuib de spagari si corupti. Mihai Sorin un sloogoi slinos pus pe japca si hotie ca orice pesedisto.penelist. Stie toata Romania ca la Constanta este cel mai corupt si incompetent ISJ cu toata dragostea lui Bourceanu pentru Mihai, dar nu Sorin. Sau cine stie, poate aflam ca pitzzi este nesatisfacuta. Shatra de la ISJ este caracteristica profesorilor din Constanta.
15
2
Postul a fost înființat la "interventia" prietenului d-lui Inspector General ...pentru a ascunde incompetenta acestuia și a educatoarei care a ajuns Insp.Gen.Adj. tot cu susținerea senatorului.
13
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436