REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Postul de adjunct al ISJ Constanța nu a mai fost ocupat pentru că a intrat pe fir DNA

Postul de adjunct al ISJ Constanța nu a mai fost ocupat pentru că a intrat pe fir DNA

Mirela PASCAL 24 decembrie 2022 | 00:00 10565

Nu mai este o noutate faptul că, în interiorul Inspectoratului Școlar Judeţean Constanța, s-a format o adevărată filieră ce se ocupa, sau se ocupă, contracost, cu anumite transferuri ale elevilor. DNA a intrat pe fir, iar unul dintre inspectorii vizați a și fost condamnat. Un altul, despre care se spune că ar avea legătură cu acest grup  organizat, a ajuns și el la DNA, fiind cercetat penal de procurorul Andrei  Bodean. Este vorba despre Lucian Faliboga, fostul consilier al lui Claudiu Tusac. Ei bine, Replica a aflat că, de fapt, cel de-al treilea post de adjunct al ISJ a fost creat pentru el, însă nu l-a mai apucat, pentru că DNA i-a stricat ploile.

Lucian Faliboga, fost inspector școlar, care și-a dat demisia după ce a intrat în vizorul DNA

Lucian Faliboga este profesor la Școala numărul 5 din Mangalia, coleg cu șeful ISJ, Sorin Mihai. Membru PSD pe vremea lui Claudiu Tusac, Faliboga a îndeplinit funcția de administrator public. Ulterior, când Răducu Popescu a ajuns ”general”, l-a luat sub aripa sa pe Faliboga, în funcţia de inspector management resurse umane. Același Răducu, care l-a numit pe funcție, l-a și demis mai târziu. Timpul a trecut, iar aspirațiile lui Faliboga erau tpt mai înalte. Ca să revină la  ISJ, a trecut de partea cealaltă a baricadei, mai exact la PNL. Faliboga l-a ajutat pe Radu Cristian , candidat din partea PNL, fiind, astfel,m recompensat, cu funcția de inspector școlar. Între timp, cineva sus pus i-ar fi promis un post de adjunct în cadrul instituției.

Nu a mai apucat postul, din cauza procurorilor DNA

Și, cum acesta nu exista, s-a înființat… în vară semnându-se și ordinul în acest sens. Numai că, Faliboga nu a mai apucat să pună mâna pe post, pentru că lăcomia pare să fi pus stăpânire pe el, ajungând să fie vânat de DNA, procurorii intrând pe fir, fiind bănuit că ar fi făcut mangle cu transferuri, contra cost.

DNA Constanța

Pe 5 iulie, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța un acord de recunoaștere a vinovăției. Precizăm că fostul inspector nu a recunoscut faptele pentru care e acuzat.

Am încercat să aflăm chiar de la Faliboga motivul pentru care a fost dat pe mâna judecătorilor, însă în momentul în care a aflat că suntem de la ziarul Replica, ne-a închis telefonul iar apoi nu a mai răspuns apelurilor noastre. În prezent, Faliboga e profesor la Școala Gala Galaction din Mangalia.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am lucrat cu Faliboga nu stiu cum era ca profesor dar ca consilier a lui Tusac erau doi neispraviti.Pe mine Tusac ma bagat in somas de la politia locala far nici yn motiv.Banuiesc ca motivul a fost ca stiam prea multe decat el si nu suporta sa ii spun adevarul in fata.Avea oamenii lui care nu platea nimic si vinteau pe aleea Steagurilor din Neptun.Ma punea sa dau amenzi la amaratii care vindeau sa isi cumpere o paine,si cei care castigau miliardul nu plateau nimic si vindea fara aviz de functionare si actele necesare.Sunt niste lepre
5
0
Da, aveti perfecta dreptate, postul era pentru Faliboga caruia Sorin Mihai ii DADUSE DEJA atributii de adjunct vezi felul mizerabil in care l-au “executat” pe prof Dumitrascu, respectabilul director al Colegiului Tomis!
9
0
O știre senzațională , pe care ați preluat-o întru totul de la niște profesioniști "ROMÂNIA TE IUBESC". Un adevăr dureros, la fel ca și profesionalismul dumneavoastră în presă.... Păcat că nu se sesizează nimeni de plagiaturile voastre, ziar de colțul străzii
5
0
Ne piisham pe voi constantenilor. PNL o sa faca 65% la urmatoarele alegeri si va dam la moooye. NOI o sa va conducem, pe toti. Pe profesori si doctori, pe toti.
2
6
Ministerul educatiei doarme cum si ziaristii din Constanta dorm linistiti. Sorin Mihai este autorul moral al acestor abuzuri si monstruozitati din educatie. Inspectorii schiloditi in accidente(fara anchete si repercursiuni), mii de euro spagi incasate la ISJ(totul ok), copiii abuzati sexual si abandonati, zeci de dosare penale pe numele celor care conduc educatia din inspectorat si din scolile constantene, unde spaga curge lin in buzunarele directorilor, asa cum a dovedit DNA, nu produce nimanui indignare? Fosta eleva a renumitului spagar batran Nicoara Vasile respectiv DECA LIGIA DOARME (duduia e ministru, dar nu cred ca a aflat inca). Fostul ministru Tampeanu este la gunoi dar a girat dezastrul prin sustinetea pe functia a acestui impostor MIHAI SORIN. Mihai Sorin un hot si un cunoscut slugoi de toti colegii din facultate, se lauda continuu cu averea stransa din spagile de mii de euro. Deh, acum este milionar si are iubita educatoare, starleta de videochat. Nu mai are PNL alte propuneri, sau asta e valoarea echipei COSA-BOURCEANU-LUPU-HUTUCA? Sau fosta sotie, medic, care a facut posibi acest accident istoric prin numirea impostorului Mihai S, este strans conectata la factorii de concucere din PNL? DEZASTRU ESTE IREPARABIL CUM SI VIITORUL MIILOR DE ELEVI DIN RURAL DISTRUS.
12
0
Ce față de peste are jegul asta
6
1
Replicaonline.ro, prin targ se vorbeste ca ultimul calificativ primit de Faliboga de la ISJ-ul lui Mihai Sorin ar fi FB!!! Daca este asa, inseamna ca traim intr-o societate care a luat-o complet razna! Replicaonline.ro, verifica acest aspect care, daca se adevereste, ar fi extrem de grav!!
16
1
Inspector sef adjunct cu tatuaj vizibil?!
13
1
Mihaitza a avut o extraordinara intuitie in alegerea nevestelor care, si prima - un om foarte ok, din familie respectabila si verisoara primarului Radu dar si a doua - medic celebru, l-au propulsat acolo unde e acum! Caci traiectoria a fost anevoioasa si lunga: de la copilul amarat de pe malul baltii de la Fetesti Gara la statutul de domn cu guler alb la Constanta!
25
3
Pisaltu, e clar: ai primit temele de la văru-tu și, pe fondul lipsei pastilelor, ai luat-o pe arătură. Poate rogi pe cine îți dă de obicei pumni în cap să îți regleze direcția.
7
10
Vorbim de coruptie? Vreau sa stiu si eu prin ce mijloace Sorin Mihai a ajuns prof la CNMB, prof la Facultatea pe care a absolvit-o in genunchi, orin ce mijloace a luat anul acesta gradatie de merit, cum a ajuns educatoarea Manolache sa predea la Ovidius si profa titulara de psihologie la Colegiul Militar fara sa predea aceasta disciplina nici macar o zi? In legătura cu acest subiect conducerea de la Militar ce are de spus? Cum e posibil sa angajezi titular intr-o unitate scolara speciala pe cineva fara nicio experienta ptr o disciplina esentiala? Replica, cere-le, te rog, raspunsuri! Multumesc.
26
3
Ziar de 2 bani, articole in consecinta. Dragilor ziaristi, incercati macar sa scrieti corect in limba romana!
5
14
Dacă tot ați șters, să mai scriem o dată, pentru informare corectă. Ăla nu mai e inspector din iarnă, iar postul a fost creat în vară. Al treilea post a fost creat pentru Bercaru, dar nu la cererea Constanței.
9
15
Replica, traduceți ce zice șefa voastră: "a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța un acord de recunoaștere a vinovăției. Precizăm că fostul inspector nu a recunoscut faptele pentru care e acuzat.". A recunoscut că nu a recunoscut? :))) Noaptea minții
3
0
Pisaltu, tot nu ți-ai luat pastilele...
6
11
Adevarat, Replica! Asa este! Doar ca pe Faliboga il punea general adjunct prietenul lui nedespartit Soryynel care se lauda ca hutulica ii manananca din palma si face ce vrea el! ( cica este mai bolnavicios si il trateaza sotia gratuit) iar Boulete este prietenul lui si el dicteaza la partid! Tot el a propus-o pe duduia in functie care isi deschide picioarele oricand este nevoie, cu cine este nevoie!
22
2
DIN PACATE, CUPLUL SORIN MIHAI - MANOLACHE ESTE SUSTINUT NECONDITIONAT IN CONTINUARE DE HUTUCA-BOURCEANU IN FRUNTEA CELUI MAI CORUPT ISJ DIN ROMANIA!!! BOURCEANU, FOSTUL SEF AL SOTIEI LUI SORIN MIHAI AR TREBUI SA RASPUNDA ELECTORAL, LA VIITOARELE ALEGERI, CUM, DE SUB NASUL LUI, NAMOLUL DOBROGEAN, STRABUN, DE LA TECHIRGHIOL, ESTE EXPORTAT, PE BAZA DE CONCESIUNE, IN GERMANIA DE O FIRMA DIN CARANSEBES!!!! DECAT SA ITI ETALEZI VOCABULARUL LIMITAT PE PODCASTURI FARA IDEI, MAI BINE TE-AI OCUPA SERIOS DE ACEST LUCRU, DOMNULE (INCA) SENATOR BOURCEANU!
24
3
Selectia se face pe alte criterii numai pe competenta , banul vorbeste, sa intre dna pe fir la toate concursurile ce se organizeaza la stat
9
0
Faliboga a fost numit inspector scolar de Sorin Mihai.... nu sunt numai colegi, ci si prieteni de multi ani. Ce nu ati stiut atunci e ca directorul schimbat din functie era fosta sotie a lui Sorin Mihai
19
2
selectia oamenilor, lasa de dorit.
13
0
asta este exemplu de inspector scolar ? am vazut prostituate mai educate ca derbedeul asta
18
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436