REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
23.4° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

POSTUL de INSPECTOR ȘEF al IPJ Constanța va fi scos la CONCURS

POSTUL de INSPECTOR ȘEF al IPJ Constanța va fi scos la CONCURS

Replica API 3 iulie 2021 | 23:46 2903

În cadrul unei vizite în municipiul Constanța, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut și declarații referitoare la posturile vacante din MAI ce vor fi scoase la concurs, în perioada următoare. Ministrul consideră că practica ce prevede împuternicirea este una bolnăvicioasă, neproductivă și care va dispărea cât de curând, asigură oficialul. Cu toate astea, vă reamintim că actualului șef al IPJ Constanța i-a fost prelungită împuternicirea joi, 1 iulie, deoarece aceasta expira. Postul vacant va fi scos la concurs cât mai curând.

Ministrul Lucian Bode a fost vineri, 2 iulie, într-o vizită de lucru la Constanța unde, printre altele, a discutat și despre concursurile ce vor avea loc, curând, pentru ocuparea locurilor vacante și, astfel, să se renunțe la împuterniciri.

Procedurile au fost demarate

„În urmă cu două săptămâni am anunțat că vom demara procedurile pentru concursurile la toate nivelurile în Ministerul Afacerilor Interne pentru că această practică a împuterniciților pe funcție este una bolnăvicioasă și total neproductivă. În consecință, săptămâna trecută am demarat procedurile pentru organizarea concursurilor pentru ocuparea a 153 de funcții, unde sunt împuterniciți, la toate nivelurile și la toate structurile, dintr-un total de 655 de funcții, pe care noi le-am identificat ca prioritate zero pentru care să organizăm concursuri.

Va fi un termen de 45 de zile, legal, de depunere a dosarelor, probele stabilite, cu comisiile transparent constituite astfel încât să avem în componență și reprezentanți ai sindicatelor, de exemplu. Concursurile se vor desfășura transparent, în termenul legal. Ce este foarte important, este că am reușit să demarăm aceste concursuri”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Raed Arafat și Lucian Bode

La Constanța este vacant postul de inspector șef

Nici situația de la Constanța nu este prea strălucită. Vă reamintim că pe data de 1 iulie i-a expirat mandatul lui Adrian Glugă, preluat pe 1 iulie 2020, atunci când îl înlocuia pe Constantin Dancu, însă, potrivit informațiilor noastre, se pare că i-a fost prelungit. Prin noul mandat acesta a fost împuternicit în funcţia de adjunct al IPJ (în acest sens a venit şi un ordin de la Bucureşti), cu menţiunea că, probabil, tot el va prelua atribuţiile de şef al Inspectoratului. În acest sens, ministrul Bode a declarat că postul va fi scos la concurs fiind unul dintre cele prioritare.

Adrian Glugă

„La IGSU erau 37 de poziții și pentru aproximativ 10 s-au finalizat deja aceste concursuri și sunt deja numiți, lucru care se va întâmpla și la Constanța, unde, avem printre primele Inspectorate de Poliție Județeană, unde am decis să scoatem la concurs poziția de inspector șef. Am convingerea că odată stabilizat pe funcție un bun profesionist, oricare va fi el, va face treabă. Poliția din Constanța va avea un plus după numire și un management bun”, a mai adăugat ministrul.

Citește mai multe detalii: Adrian Glugă RĂMÂNE la CONDUCEREA IPJ Constanța!

1.380 de persoane, împuternicite, în Poliția Română

„Nu vrem să mai fim în situația ca în 6 luni sau un an să fim nevoiți să facem schimbări iar. Această procedură o să dispară sută la sută pentru că doar în Poliția Română vorbim de 1380 de funcții de la agent până la inspector șef de împuterniciți”, a conchis Bode.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politicienii apar mereu in public; dumnezeu nu apare deci nu exista!
3
0
Bravo Baby Brocker
1
2
Politicieni din Constanta s-au vandut pe 2 lei.
5
0
Cum i-a venit aceasta idee lui Bote? Nu-mi vine sa cred dat fiind faptul ca la toate inspectoratele se intimpla acelasi lucru - imputerniciti la comanda.
9
0
Castiga cine are pile
21
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118